ایران در رسانه های جهان‎ جمعه 23 شهریور

نشریه هیل: ترامپ دیدارهای «غیرقانونی» جان کِری با ظریف را محکوم کرد

نشریه هیل در واشنگتن می‌نویسد دونالد ترامپ با ارسال توئیتی دیدارهای جان کِری وزیر خارجه دولت اوباما با محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی را «غیرقانونی» خوانده و آن را محکوم کرده است.

جان کِری در مصاحبه‌ای پیرامون انتشار کتاب خاطرات خود گفته است پس از ترک کاخ سفید و در طول دو سال گذشته با ظریف چندین دیدار خصوصی داشته است.

پرزیدنت ترامپ در توئیت خود گفته است: «جان کِری دیدارهایی با رژیم بسیار دشمن ما ایران داشته است که تنها می‌تواند به سیاست درست ما نسبت به آن و به ضرر مردم آمریکا آسیب برساند. کِری به آنها گفته است صبر کنید تا عمر دولت ترامپ به پایان رسد. آیا او بر اساس قوانین مربوط به نمایندگان خارجی دولت آمریکا عمل می‌کرده است؟ چه کار بدی!»

جان کِری در دفاع از خود در مقابل انتقاداتی که در این مورد متوجه او شده گفته است او تنها «قصد داشته است از مذاکرات با ظریف بفهمد چطور می‌توان مسایل فی‌مابین ایران و آمریکا را حل کرد.»

به گفته هیل، یک مقام وزارت خارجه آمریکا نیز ضمن انتقاد از کِری گفته است او در صدد تضعیف سیاست خارجی دونالد ترامپ است.

http://thehill.com/homenews/administration/406649-trump-slams-kerry-for-illegal-meetings-with-iran

شورای آتلانتیک: احمدی‌نژاد با چه رویی از آزادی بیان سخن می‌گوید؟

وبسایت اندیشکده شورای آتلانتیک در مقاله‌ای می‌نویسد محمود احمدی‌نژاد با چه رویی به‌خود اجازه می‌دهد که از آزادی بیان و رسانه‌های اجتماعی حرف بزند؟

این مقاله می‌نویسد: «به این سخنان دقت کنید: ‘ آزادی هیچ محدودیتی ندارد. ایده‌ها و افکار هیچ‌گاه نباید محدود شود. هرگونه محدودیت بر روی ابراز عقاید انسان‌ها، به‌ویژه در روزگار کنونی در زمینه شبکه‌ها و رسانه‌های اجتماعی، به آشوب و دیکتاتوری منجر می‌شود’.

احتمالاً آخرین کسی که این‌چنین مانند آرمان‌های توماس جفرسون رئیس جمهوری آمریکا از آزادی دفاع بکند رئیس جمهوری پیشین ایران محمود احمدی‌نژاد باید باشد.

به‌نظر می‌رسد او خودش را به نادانی می‌زند. در زیر حکومت و ریاست جمهوری او پس از اعتراضات سال 2009 که به جنبش سبز معروف شد توئیتر، فیسبوک و یوتیوب ممنوع اعلام شده بودند. در طول ده سال گذشته کاربران اینترنتی در ایران مجبور بوده‌اند که برای گذر از فیلترها و سانسورهای دولت ایران به انواع و اقسام راه‌های گریز متوسل شوند.

احمدی‌نژاد تنها مقام مسئول حکومت ایران نیست که از توئیتر استفاده می‌کند و این درحالیست که این شبکه اجتماعی در ایران ممنوع است. آیت‌الله خامنه‌ای، حسن روحانی، محمد جواد ظریف همه دارای حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی ممنوع‌شده در کشور هستند و ظریف علاوه بر زبان فارسی توئیت‌های به انگلیسی نیز می‌فرستد.

توئیت‌های احمدی‌نژاد تنها در ستایش آزادی نیست. از حمایت از رئیس‌جمهور ونزوئلا گرفته تا محکوم کردن ‘توطئه‌های صهیونیستی’، احمدی‌نژاد همواره سعی کرده است خود را مطرح کند.

لادن ناصری خبرنگار بلومبرگ در این‌باره گفته است: «دوران ریاست جمهوری احمدی‌نژاد اتفاقات زیادی افتاد. اما در همه آنها یک نقطه مشترک وجود داشت و آن این بود که او همیشه سعی داشت خود را در مرکز حوادث قرار دهد و جلب‌توجه کند.»

Why on Earth is former Iranian President Mahmoud Ahmadinejad tweeting?

اکونومیست: رقابت ایران و آمریکا در عراق می‌تواند این کشور را زمین‌گیر کند

مجله معتبر اکونومیست در تحلیلی پیرامون تحولات اخیر در عراق می‌نویسد رقابت ایران و آمریکا برای اعمال نفوذ در ساختار این کشور می‌تواند آن را زمین‌گیر کند.

در مقاله اکونومیست آمده است: «بغداد پایتخت عراق برای نخستین‌بار در طول دهه گذشته رنگ و رویی به‌خود گرفته است. رستوران‌های شیک و بزرگ همه‌جا دیده می‌شوند. مرکز خریدهای جدیدی افتتاح شده‌اند و هر ماه بر تعداد آنها اضافه هم می‌شود.

جرثقیل‌هایی که پس از سقوط صدام در سال 2003 از کار افتاده بودند در اطراف ساختمان‌سازی‌های منازل مسکونی و فروشگاه‌های جدید دوباره به‌کار افتاده‌اند.

ثروتمندان عراقی به‌جای بردن سرمایه خود به‌خارج اکنون در برنامه‌های عمرانی وارد می‌شوند و در پوسترهای تبلیغاتی عکس دختران جوان و خندان با غرور محصولات داخلی کشور را به‌شما نشان می‌دهند.

امنیت در بغداد بسیار بهتر شده است و از سال 2014 تا امروز دیگری اثری از داعشی‌ها در شهر دیده نمی‌شود.

اما همه این دستاوردها می‌تواند در اثر دخالت‌های ایران و آمریکا برای اعمال نفوذ خود در شکل‌دهی به ساختار سیاسی جدید عراق بر باد برود.

اگر در گذشته رقابت برای کنترل پایتخت عراق میان نیروهای سیاسی این کشور بود، اکنون این رقابت میان ایران و آمریکا می‌باشد.

هر دوی این دو نیروی خارجی هواداران نیابتی خود را در عراق دارند و رهبری آنها از یکسو به‌دست برت مک‌گورک نماینده منطقه‌ای آمریکا و از سوی دیگر به دست قاسم سلیمانی فرمانده سپاه پاسداران قدس رژیم ایران است.

رقابت این دو نیروی خارجی صحنه را به‌شکلی درآورده است که گویی عراق اصلاً دولت مستقلی از خود ندارد.»

https://www.economist.com/middle-east-and-africa/2018/09/15/rivalry-between-america-and-iran-threaten-to-wrench-iraq-apart-again

مجله پلاتس: ایران نفت خود را در دریا انبار کرده است

مجله پلاتس که اخبار مربوط به امور انرژی را منتشر می‌کند در جدیدترین شماره خود می‌نویسد ایران در پیشاپیش آغاز تحریم‌های نفتی بر علیه خود به انبار کردن بشکه‌های نفت در سواحل دریا روی آورده است.

در این گزارش آمده است: «ایران در حال حاضر بشکه‌های نفتی را که نتوانسته است در ماه سپتامبر به فروش برساند روی تانکرهای نفتی شناور انبار کرده است.

کارشناسان امور انرژی پیش‌بینی می‌کنند که سطح تولید نفت خام ایران در ماه سپتامبر به بین 1/4 تا 1/5 میلیون بشکه کاهش پیدا کرده است.

آمار و ارقام جمع‌آوری شده از مراکز استخراج و صادرات نشان می‌دهد که بیش از 15 تا 17 میلیون بشکه نفت خام ایران در ترمینال‌های جزایر خارک و سروش و سواحل امارات متحده عربی انبار شده است.

این بشکه‌ها بر روی تانکرهای شرکت ملی تانکرهای نفت‌کش ایران انبار شده‌اند که دومین بزرگترین شرکت از نوع خود در جهان است.

باتوجه به اینکه برخی از کشورهای اروپایی خرید نفت خود از ایران را متوقف خواهند کرد و در حال حاضر هم برخی کشورهای آسیایی مقدار خرید نفت خود از ایران را کاهش داده‌اند، تولیدات نفت ایران به‌صورت بشکه در سواحل این کشور نگهداری می‌شود».

https://www.spglobal.com/platts/en/market-insights/latest-news/oil/091318-iran-starts-to-store-barrels-at-sea-as-sanctions-bite