بنیاد هریتج: اروپا و چین نمیتوانند اقتصاد ایران را در مقابل تحریمها نجات دهند
اندیشکده بنیاد هریتج در گزارشی مینویسد علیرغم تلاش اروپا و چین برای زنده نگه داشتن توافق هسته ای و ادامه خرید نفت ایران، آنها در پایان روز نخواهند توانست اقتصاد بیمار و ورشکسته ایران را نجات بدهند.
در گزارش این اندیشکده آمده است: «آیت الله خامنه ای ادامه حضور ایران در توافق هسته ای را منوط به اجرای چند شرط از سوی اروپا کرده است که از جمله شامل جبران از دست رفتن درآمد ایران از هرگونه تحریم نفتی و تجارت دوجانبه می باشد. و این درحالیست که رهبران اروپا اصولا از اینکه یک کشور دیگر سیاست خارجی خود را به آنها دیکته بکند شدیدا گریزان و با آن مخالف هستند.»
مقاله می افزاید: «از آنگذشته، بعید بنظر می رسد که اروپای متحد و تحت پشتیبانی آمریکا با نادیده گرفتن تهدید ترامپ بخواهد خود را در دراز مدت متحد دیکتاتور مذهبی ایران نشان بدهد. و این در حالیست که همین اروپا اخیرا یک عملیات تروریستی رژیم ایران را در خاک خود خنثی کرده و هنوز به اجرای تحریمهای حقوق بشری در مورد رژیم ایران پایبند مانده است».
به گفته این گزارش، علیرغم مواضع دوپهلوی دولت چین در مورد اجرای تحریمهای نفتی علیه ایران، کمپانیهای چینی به هیچ وجه علاقه ای به از دست دادن سرمایه گزاران و مشتریان آمریکایی خود ندارند و دولت نیمه سرمایه داری خود را مجبور به مراعات این تحریمها خواهند کرد.
نشریه دیلی کالر: رژیم ایران اصلاح پذیر نیست
نشریه آمریکایی دیلی کالر در تحلیلی پیرامون استراتژی واشنگتن برای تغییر رفتار رژیم ایران در اثر فشارهای اقتصادی آن را بی ثمر خوانده و می گوید طبیعت این رژیم اصلاح ناپذیر است.
دیلی کالر می نویسد: «بسیاری از تحلیلگران بر این باور هستند که فشارهای اقتصادی عاملی برای دور ساختن رهبران رژیم ایران از دست یازیدن به حمایت آنها از تروریزم و رفتار خرابکارانه در منطقه خواهد شد. این بحث گمراه کننده دولتهای اروپایی را به سیاست حمایت آنها از توافق هسته ای کشانده است که در پناه آن مدعی هستند رابطه اقتصادی بیشتر با ایران رژیم آن را ناچار به قبول نظم جهانی و میانه روی می کند. اما آنها توجه نمی کنند که اصولا انجام عملیات تروریستی وگسترش رادیکالیزم مذهبی در منطقه بخش لاینفک و اصلی قانون اساسی این رژیم است، چه توافق هسته ای در کار باشد یا نه.
جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا بدرستی خاطرنشان ساخته است که برنامه و کار اصلی و رسمی رژیم ایران «وحشت آفرینی و تروریزم» است زیرا هدف نهایی آن «آفرینش یک امپراتوری اسلامی» است که جز از راه جنگ و خونریزی میسر نمی شود.
مرکز حقوق بشر ایران: حکم زندان برای دراویش در تاریخ معاصر ایران بیسابقه است
وبسایت خبری مرکز حقوق بشر ایران که دفتر مرکزی آن در شهر نیویورک قرار دارد در گزارشی صدور حکم زندان برای بیست تن از دراویش گنابادی را محکوم کرده و آن را در تاریخ معاصر ایران بیسابقه خوانده است.
در این گزارش آمده است: «حکم دادگاه انقلاب تهران برای این بیست درویش معترض پس از سرکوب خونین جامعه دراویش ایرانی در ماه فوریه اکنون صادر شده است. هشت تن از این محکومین با عدم حضور در دادگاه اعتراض خود را به روند غیرعادلانه دستگاه قضایی جمهوری اسلامی نشان داده اند. یک منبع مدافع حقوق بشر ایرانیان می گوید شرایط دراویش گنابادی ممکن است برای فعالان حقوق بشر در ایران از اولویت خاصی برخوردار نباشد ولی در این واقعیت تغییری نمی دهد که سرکوب آنها در تاریخ قضایی ایران از زمان روی کار آمدن رژیم جمهوری اسلامی بیسابقه است.»
…