بقایی: جمهوری اسلامی به استفاده احتمالی اروپا از مکانیسم ماشه واکنش نشان خواهد داد

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی دوشنبه ۲۳ تیر در نشست خبری هفتگی خود با اشاره به تهدید فعال‌سازی مکانیسم ماشه از سوی کشورهای غربی گفت: «استفاده از مکانیسم ماشه یک اقدام سیاسی و در راستای تقابل با ایران است.»

او افزود: «ایران کماکان خودش را عضو برجام می‌داند و تعهداتش را در واکنش به نقض فاحش مفاد برجام از سوی آمریکا و طرف‌های مقابل کاهش داد.»

بقایی همچنین با انتقاد از عملکرد کشورهای اروپایی گفت: «طرف‌های اروپایی خودشان مرتکب نقض فاحش تعهدات در برجام شدند و نتوانستند عمل کنند و بنابراین هیچ جایگاهی ندارند.»

او در بخش دیگری از سخنان خود به استقرار تسلیحات اتمی آمریکا در اروپا اشاره کرد و گفت: «میزبانی آلمان از سلاح‌ها و کلاهک‌های هسته‌ای آمریکا، نقض صریح تعهدات این کشور ذیل معاهده منع اشاعه است.»

بقایی همچنین مدعی شد که «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به‌صورت گزینشی برخورد می‌کند.»

در پاسخ به پرسشی درباره نقش روسیه در مذاکرات، سخنگوی وزارت خارجه گفت: «روسیه پیشنهاد یا بسته مشخصی به آمریکا برای حل و فصل مسئله هسته‌ای ایران نداده است.»

او درباره گمانه‌زنی‌ها پیرامون دیدار احتمالی مقامات ایران و اروپا نیز تاکید کرد: «هیچ تاریخ، زمان و مکانی برای دیدار عراقچی و ویتکاف تعیین نشده است.»

بقایی در پایان گفت: «تهدید به اسنپ‌بک با پاسخ مقتضی ایران مواجه خواهد شد.»

در همین حال روزنامه واشینگتن‌پست به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داد انتظار می‌رود مذاکرات میان واشینگتن و تهران برای رسیدن به یک توافق هسته‌ای، به‌زودی از سر گرفته شود.

این روزنامه یک‌شنبه به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت دولت ترامپ معتقد است جمهوری اسلامی حتی پس از حملات اخیر آمریکا و اسرائیل، همچنان به دستیابی به یک توافق دیپلماتیک در خصوص برنامه هسته‌ای خود تمایل دارد.