وزیر دفاع اسرائیل: حماس ۵۰۰ میلیون دلار از جمهوری اسلامی کمک خواسته بود

ئیسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل، از وجود یک سند اطلاعاتی پرده برداشت که نشان می‌دهد رهبران گروه حماس؛ یحیی سنوار و محمد الضیف، در ژوئن ۲۰۲۱ نامه‌ای به فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اسماعیل قاآنی، ارسال کرده‌اند و در آن خواستار حمایت مالی برای اجرای طرحی به منظور حمله به اسرائیل شده‌اند؛ طرحی که در نهایت در تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ عملیاتی شد.

به گزارش تایمز اسرائیل، کاتس در جریان بازدید از واحد جمع‌آوری اطلاعات و غنایم فنی وابسته به سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل (معروف به “امشات”)، اعلام کرد: «من برای نخستین بار سندی را ارائه می‌کنم که در تونل‌های متعلق به مقامات ارشد حماس در غزه یافت شده است. این سند، وجود رابطه مستقیم میان ایران و یحیی السنوار و محمد الضیف را اثبات می‌کند و نشان می‌دهد ایران چگونه از طرح حماس برای نابودی اسرائیل حمایت کرده است.»

وی افزود: «در این سند، از فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درخواست شده است تا مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار برای اجرای طرح نابودی اسرائیل ارسال کند.»

بر اساس مفاد این سند، حماس از ایران ۲۰ میلیون دلار در ماه به‌مدت دو سال درخواست کرده است تا از طریق این بودجه، “اهداف بزرگی” را محقق کند که به‌زعم نویسندگان نامه، موجب “تغییر چهره جهان” خواهد شد.

در بخشی از این نامه آمده است: «ما اطمینان داریم که تا پایان این دو سال، یا در خلال آن، به خواست خداوند، این موجودیت هیولایی را ریشه‌کن خواهیم کرد و به این دوره تاریک در تاریخ ملت‌مان پایان خواهیم داد.»

کاتس همچنین اظهار داشت که سعید ایزدی، رئیس بخش فلسطین در نیروی قدس سپاه، با این درخواست موافقت کرده و در پاسخ اعلام کرده است که ایران با وجود وضعیت دشوار اقتصادی و مشکلات مردم خود، به تأمین مالی حماس ادامه خواهد داد، چراکه مبارزه با اسرائیل و ایالات متحده، اولویت اصلی رژیم ایران است.
این فرمانده سپاه افزوده بود: « برای آنکه خلف وعده نکرده باشیم، اعلام می‌کنیم که نمی‌توانیم تعهد ماهانه‌ای به پرداخت مبلغی مشخص بدهیم، ولی هر زمان که امکان داشت، برای‌تان ارسال خواهیم کرد. این اقدام، اقدامی طبیعی است از جانب برادر عزیزمان فرمانده حرکت. بهتر است موضوع میان ما بماند و عمومی نشود، تا فشارهای بیرونی و مطالبات سنگین متوجه شما نشود. ما مسئولیت آن را بر عهده می‌گیریم و اگر از ما پرسیده شد، خواهیم گفت که این تصمیم خود ما بوده است.»

پیش‌تر نیز نشریه تایمز محتوای دو نامه محرمانه مبنی بر جزئیات پرداخت ۲۲۲ میلیون دلار از سوی جمهوری اسلامی ایران به حماس را منتشر کرده بود.

بنابر اطلاعات این نامه‌ها، نیز سعید ایزدی مسئولیت اصلی انتقال این پول را بر عهده داشت. او رئیس دفتر لشکر فلسطین سپاه قدس بود و از بیروت مسئولیت هماهنگی و تامین مالی عملیات را با حماس، جهاد اسلامی و دیگر شبه‌نظامیان فلسطینی برعهده داشت.

یحیی سنوار، محمد ضیف و مروان عیسی سال گذشته در حملات اسرائیل به مواضع حماس در غزه کشته شدند.

وزیر دفاع اسرائیل در ادامه تأکید کرد: «نتیجه‌گیری روشن است: ایران سر مار است و علی‌رغم انکارهای مکرر، در حال تأمین مالی و پیشبرد تروریسم در تمامی مناطق است؛ از غزه گرفته تا لبنان، سوریه، یهودا و شومرون (کرانه باختری) و اکنون در کنار حوثی‌ها در یمن، همه با هدف نابودی اسرائیل.»

کاتس افزود: «اسرائیل تمام تلاش خود را برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای به کار خواهد بست و به حمله به نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه ادامه خواهد داد تا این محور شرارت ایرانی سرانجام سرکوب و نابود گردد.»

در سوی دیگر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا در آستانه سفر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائيل به واشنگتن در گفتگو با خبرنگاران در هواپیمای ویژه ریاست جمهوری موسوم به ایرفورس وان، حملات گروه تروریستی حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به خاک اسرائیل را به حکومت ایران نسبت داد و گفت، آن چه که در ۷ اکتبر اتفاق افتاد “تمامش زیر سر ایران بود.”

ترامپ با اشاره به مسائل جاری در خاورمیانه افزود: «در حال حاضر اتفاق‌های زیادی در خاورمیانه در حال رخ دادن است، که باید فرونشانده شوند.»
او ادامه داد: «می‌دانید که ما مشکلی با خاورمیانه نداشتیم. تمامی کارها انجام شده بود. با ایران نیز مشکلی نداشتیم. با هیچ‌ کسی مشکلی نداشتیم. و بعد از آن ۷ اکتبر اتفاق افتاد و تماش زیر سر ایران بود و همان گونه که می‌دانید آن‌ها به کسی پول نمی‌دادند چرا که پولی در بساط نداشتند. حالا پول زیادی دارند و می‌بینید که چه اتفاقی در حال رخ دادن است.»

اظهارات ترامپ درباره نقش حکومت ایران در ایجاد بی‌ثباتی در خاورمیانه در شرایطی مطرح می‌شود که روزنامه تایمز در گزارشی به نقل از دیپلمات‌ها در خاورمیانه نوشته است که ترامپ به دنبال محدود کردن حکومت ایران از طریق “تهدیدات فعال” است و در عین حال تلاش می‌کند برای حمله احتمالی به ایران “مشروعیت سیاسی” دست‌وپا کند.

بیشتر بخوانید: مسئولان جمهوری اسلامی در مورد مذاکره با آمریکا چه می‌گویند؟

تایمز همچنین به نقل از چند منبع خود یادآور شده که به دنبال دو حمله هوایی پیشین اسرائیل به ایران که به گفته این روزنامه، “سامانه‌های راداری و پدافند هوایی این کشور را در عمل از کار انداخت”، زمان حمله احتمالی آمریکا به ایران “در حال بررسی است.”

ترامپ پیش از این با ارسال نامه‌ای به علی خامنه‌ای؛ رهبر جمهوری اسلامی، دو ماه به ایران مهلت داده بود تا توافق جدیدی را امضا کند، و گفته بود که ایران در غیر این صورت با اقدام نظامی احتمالی روبه‌رو خواهد شد.

بیشتر بخوانید: سفر نتانیاهو به آمریکا و گفت‌وگو با ترامپ درباره برنامه اتمی ایران

در پی اعلام این خبر، جمهوری اسلامی در روز چهارشنبه ۶ فروردین، پاسخ رسمی مکتوب خود به نامه ترامپ را به عمان تحویل داد. با این حال، سطح تنش میان ایران و آمریکا در این مدت به طرز بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است.

بالا گرفتن تنش میان تهران و واشنگتن؛ سفر نتانیاهو به آمریکا
در بحبوحه افزایش تنش‌ها و بالا گرفتن بحث درباره حمله احتمالی نظامی آمریکا به ایران، خبرگزاری رویترز اخیرا به نقل از مقام‌های آمریکایی که نام‌ آن‌ها فاش نشده، اعلام کرده بود که تعداد ۶ بمب‌افکن بی۲ ارتش ایالات متحده آمریکا به پایگاه نظامی مشترک آمریکا و بریتانیا در جزیره دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند انتقال یافته‌اند.

خبرگزاری رویترز همچنین به نقل از کارشناسان گزارش داده بود که استقرار بمب‌افکن‌های بی۲ در این منطقه، این بمب‌افکن‌ها را در موقعیت ایده‌آلی برای عملیات در خاورمیانه قرار می‌دهد. این بمب‌افکن‌ها برای حمل سنگین‌ترین بمب‌های آمریکا تجهیز شده‌اند.

این تحولات در شرایطی صورت می‌گیرد که بنیامین نتانیاهو‌‌، نخست‌وزیر اسرائیل که برای بار دوم در سال ۲۰۲۵ از سوی دونالد ترامپ به کاخ سفید دعوت شده است، روز یکشنبه ۱۷ فروردین وارد واشنگتن شد.

به گفته دفتر نخست‌وزیر اسرائیل، رهبران دو کشور قرار است درباره ادامه جنگ در غزه و آزادی گروگان‌ها، مذاکرات هسته‌ای ایران و تعرفه‌های جدید برای کالاهای اسرائیلی به گفت‌وگو بپردازند.