احمد الشرع خواهان اتحاد سیاسی و نظامی در سوریه شد

الشرع سه‌شنبه هفتم اسفند در سخنرانی خود در نشست یک‎ روزه «گفت‌وگوی ملی» در دمشق گفت: «بر وحدت سوریه و انحصار سلاح در دست دولت تاکید دارم.»
رییس‌جمهوری دوره انتقالی سوریه ۱۶ بهمن نیز خواستار خلع سلاح گروه‌های مسلح و «کنترل تسلیحات» در این کشور شده بود.

او ضمن مخالفت با تجزیه کشور افزود سوریه دردها و مشکلات اقتصادی و سیاسی بسیاری را تحمل کرده است.

احمد الشرع، در سخنرانی خود خواستار بنای کشور مبتنی بر قانون شد و تأکید کرد که «سوریه اکنون همه را فرامی‌خواند».
او افزود: «ما از پیرامون بین‌المللی و منطقه‌ای خود عقب نشستیم و باید گام‌هایی برای بازگشت برداشته شود.»

الشرع تاکید کرد: «آرامش داخلی وظیفه‌ای مشترک برای بازسازی کشور است. سوریه خود را آزاد کرد و شایسته است که خودش را بسازد … باید ساختار اخلاقی و اجتماعی که به دست نظام پیشین تخریب شده، بازسازی شود.»
وی همچنین گفت: «ما در برابر مسئولیتی بزرگ برای بازسازی کشور قرار داریم… سوریه امروز پس از بازگشت به ملت خود، وارد مرحله تاریخی تازه‌ای شده است.»

از سویی اسعد الشیبانی وزیر خارجه سوریه در کنفرانس «گفت‌وگوی ملی» گفت سوریه در سال‌های گذشته با شرایط استثنایی روبرو بوده است. ما هیچ‌گونه تجاوز به حاکمیت و استقلال خود را نمی‌پذیریم. سیاست خارجی ما مبتنی بر تعادل و گشایش است و با هر طرفی که بخواهد بر اساس احترام متقابل با ما رابطه برقرار کند، درهای گفت‌وگو را نبسته‌ایم.

الشیبانی تاکید کرد که «در راستای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی کار کردیم؛ چرا که ثبات سوریه بر منطقه و جهان منعکس خواهد شد.»

او گفت: «برقراری روابط با کشورهایی که مایل به مشارکت در بازسازی سوریه هستند اولویت دارد.»

کنفرانس گفت‌وگوی ملی میان سوری‌ها امروز، سه‌شنبه 7 اسفند با حضور صدها تن از شخصیت‌های سیاسی سوری در دمشق در حالی آغاز شد که به‌عنوان نقطه عطفی در گذار به یک نظام سیاسی جدید پس از دهه‌ها حکومت خانواده اسد توصیف شده است.

در همین حال، شورای ملی کردهای سوریه اعتراض خود را نسبت به نحوه برگزاری کنفرانس ملی سوریه اعلام کرد.

این شورا در بیانیه‌ای تأکید کرد که به حاشیه راندن گروه‌های سیاسی و قومی، از جمله شورای ملی کرد، در روند آماده‌سازی و برگزاری این کنفرانس، نقض اصل و حق مشارکت ملی کردها محسوب می‌شود.

همچنین در این بیانیه بر مسئله نادیده نگرفتن گروه‌های مختلف مردم سوریه در این کنفرانس تأکید شده است.

از سویی برخی سیاستمداران سوری در گفت‌وگو با شبکه «الحدث»، اظهار داشتند که کنفرانس گفت‌وگو در دمشق ممکن است فرصتی برای دستیابی به چشم‌اندازی جدید برای آینده سوریه باشد.

در مقابل، برخی دیگر غیبت بسیاری از شخصیت‌های سیاسی سوری را مورد انتقاد قرار دادند و تأکید کردند که برخی از آن‌ها به دلیل اعلام ناگهانی کنفرانس، نتوانستند در آن شرکت کنند.

منتقدان همچنین پرسش‌هایی را مطرح کردند که چرا مقدمات برگزاری این کنفرانس با عجله انجام شده است، چرا نمایندگی اقلیت‌ها ضعیف است، و در نهایت این کنفرانس چه میزان تأثیر واقعی خواهد داشت.

برگزارکنندگان می‌گویند که این کنفرانس، توصیه‌هایی را بررسی خواهد کرد که ممکن است در تدوین پیش نویس قانون اساسی نقش داشته باشد. این پیش نویس قرار است اصول اساسی نظام حاکم جدید در سوریه را مشخص کند. علاوه بر آن، موضوعاتی مانند عدالت انتقالی، چارچوب اقتصادی جدید و برنامه‌ای برای اصلاحات نهادی نیز در این کنفرانس مورد بحث قرار خواهند گرفت.