شاهزاده رضا پهلوی: غرب باید برای فروپاشی قریب‌الوقوع جمهوری اسلامی آماده شود

روزنامه بریتانیایی «تلگراف» در گزارش مفصلی که یکشنبه ۲۳ فوریه (۵ اسفند) منتشر شده می‌نویسد، رضا پهلوی معتقد است زمان آن رسیده است که غرب برای فروپاشی نزدیک جمهوری اسلامی آماده شود و از موج فزاینده مخالفت‌ها حمایت کند.

این روزنامه با نگاهی به گذشته و پیش از سال‌های ۵۷ می‌نویسد، شاهزاده رضا پهلوی هفت ساله بود که فهمید چیزی در مورد او متفاوت است. او که پس از تاجگذاری پدرش در سال ۱۹۶۷ سوار بر کالسکه از خیابان‌های تهران عبور می‌کرد، متوجه شد که جمعیت فقط برای پدر و مادرش دست نمی‌زنند؛ او به یاد می آورد: «من متوجه شدم که آنها مرا هم تشویق می کنند و آن لحظه‌ای بود که چیزی در ذهنم کلیک کرد و آن اینکه من موقعیت خاص یا مهمی دارم.»

وی همچنین می‌گوید که «مردم شوق، عشق و محبت داشتند اما در عین حال انتظاراتی هم به عنوان ولیعهد بودن وجود داشت و همه اینها باعث می‌شد که فکر کنم در برابر اینهمه فداکاری و نیز مسئولیت، چه محدودیت‌هایی را باید پذیرفت تا بتوان این توقعات را برآورده کرد؟»

«تلگراف» ادامه می‌دهد، اما اکنون نیز که او ۶۴ سال دارد، همچنان با اعتماد به نفس شخصیتی که برای حکومت بزرگ شده صحبت می‌کند.

به گفتهٔ او، جمهوری اسلامی در داخل از نظر اقتصادی تحت فشار است و در خارج بخش چشمگیری از نیروی نیابتی خود را از دست داده و «به‌سرعت دارد اقتدار خود را حتی در میان حامیان همیشگی‌اش از دست می‌دهد».

شاهزاده رضا پهلوی در این گفت‌وگو که یک‌شنبه پنجم اسفند منتشر شد، تاکید کرد زمان آن رسیده که غرب برای فروپاشی قریب‌الوقوع جمهوری اسلامی آماده شود و از موج فزاینده مخالفت‌ها در ایران حمایت کند.
او افزود اکنون در ایران انقلابی مشابه انقلابی که سال ۵۷ رخ داد، در حال شکل‌گیری است.

شاهزاده رضا پهلوی در ادامه مصاحبه خود با تلگراف گفت: «یک پنجره حیاتی فرصت برای تغییر تاریخ وجود دارد. ممکن است تنها چند ماه باز باشد. اکنون زمان اقدام است. ایران در شور انقلابی یا حداقل قبل از انقلاب است.»

تلگراف در گزارش خود به اعتراضات فزاینده اقشار مختلف مردم ایران و همچنین شعارهایی که در خیابان‌ها به گوش می‌رسند، اشاره کرد.

این روزنامه نوشت حتی منتقدان شاهزاده رضا پهلوی اذعان می‌کنند که او دست‌کم برنامه‌ای برای تغییر اوضاع در ایران دارد و از شهرت عمومی در داخل و خارج از کشور برخوردار است.

تلگراف افزود سخن شاهزاده رضا پهلوی همان چیزی است که می‌خواست در کنفرانس امنیتی مونیخ به دولت‌های غربی بگوید؛ اینکه تعامل با رژیم جمهوری اسلامی شکست خورده، اما در صورت امکان باید از اقدام نظامی اجتناب شود.

شاهزاده رضا پهلوی ۲۵ بهمن اعلام کرد کنفرانس امنیتی مونیخ «به دستور دولت آلمان و تحت تهدید رژیم اسلامی ایران»، دعوت از او برای حضور در این نشست را لغو کرده است.

شاهزاده رضا پهلوی در مصاحبه با تلگراف، به رویکرد غرب در برابر جمهوری اسلامی پرداخت و گفت: «آنچه به آمریکایی‌ها، اروپایی‌ها گفته‌ایم، این است که از دیپلماسی شکست‌خورده مستقیما به فکر درگیری و جنگ نپریم.»

او افزود گزینه سومی نیز مطرح است که بهترین گزینه در برابر جمهوری اسلامی محسوب می‌شود: مردم ایران.

به گفته شاهزاده رضا پهلوی، تغییر رژیم در ایران هیچ ربطی به آنچه غرب، به‌ویژه و به‌طور خاص آمریکا، پس از ۱۱ سپتامبر در افغانستان و عراق تجربه کرد، ندارد.

او تاکید کرد: «رژیم در آسیب‌پذیرترین و ضعیف‌ترین وضعیت خود قرار دارد و در عین حال ملت ما هرگز به این میزان برای تغییر آماده نبوده است.»

شاهزاده رضا پهلوی در مصاحبه با این روزنامه تأکید کرده که «غرب نیازی به اعزام نیروی نظامی به ایران ندارد، چراکه مردم ایران خود نیروی عمل‌کننده در این تغییر هستند». او همچنین استدلال کرده که «ایران سرنوشتی مشابه عراق و لیبی نخواهد داشت، زیرا یک انقلاب مسالمت‌آمیز بخش‌هایی از حکومت فعلی را نیز با خود همراه خواهد کرد».

شاهزاده رضا پهلوی می‌افزاید که «علاوه بر این، ایران دچار پدیده‌ای مانند طالبان نخواهد شد، چراکه مردم کشور حکومت دینی را تجربه کرده‌اند و از آن بیزارند».

شاهزاده رضا پهلوی در ادامه می‌گوید: «تفاوت این بار با گذشته در این است که ما فقط نمی‌گوییم این رژیم باید برود– زیرا همه، حتی اصلاح‌طلبان سابق که اکنون به ما پیوسته‌اند، می‌دانند که این رژیم باید برود– بلکه یک مسیر روشن و مشخص برای جایگزینی آن ارائه داده‌ایم. این بار مردم مجبور نیستند حدس بزنند؛ آن‌ها خواهند دانست که چه چیزی پیشنهاد شده است».

پیشنهادی که شاهزاده رضا پهلوی برای روز پس از رفتن جمهوری اسلامی دارد، تشکیل دولتی انتقالی است که اداره امور را در دست می‌گیرد تا یک مجلس موسسان قانون اساسی جدید کشور را تدوین کند، قانونی که در نهایت به همه‌پرسی گذاشته خواهد شد.

او در این مصاحبه نیز همچون گذشته بر «بازگشت سلطنت» تأکید نکرده و فقط خواستار تشکیل حکومتی سکولار و دموکراتیک شده است.

شاهزاده رضا پهلوی پیشتر نیز در پیامی به مناسبت آغاز به کار دور دوم ریاست‌‌جمهوری دونالد ترامپ، بر اهمیت ادامه فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی و در عین حال حمایت از مردم ایران تأکید کرده بود.

او اوایل بهمن‌ماه امسال هم طی نشستی در باشگاه ملی مطبوعات آمریکا از طرح خود برای سرنگونی و جایگزینی جمهوری اسلامی خبر داده بود

شاهزاده رضا پهلوی ۳۰ بهمن در نشست حقوق بشر ژنو، ضمن تبیین شرایط حاکم بر جامعه ایران و اقدامات مخرب حکومت، پنج راهبرد خود را برای براندازی جمهوری اسلامی بیان کرد و گفت به درخواست ایرانیان، جنبش و انتقال قدرت را رهبری خواهد کرد.