پس از حاشیههای فراوان در مورد برگزاری مجمع عمومی ایران خودرو و واگذاری سهام دولت در این خودروسازی به بخش خصوصی، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی از معاونت قضایی دادستان کل کشور خواست تا به مجمع ایران خودرو ورود پیدا کند.
حسینعلی حاجیدلیگانی، نایبرئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با تلویزوین حکومتی جمهوری اسلامی گفت که این نشست «برخلاف دستور قضایی برگزار شده و باید با آن برخورد شود.»
این نماینده مجلس همچنین خواستار آن شد که دادستانی باید مانع ثبت این جلسه غیرقانونی در سامانه ثبت شرکتها شود. به گفته او، قرار است با مقامات دولتی که علیرغم دستور قضایی در این جلسه حضور داشتند، برخورد قانونی شود.
این نماینده مجلس همچنین به تخلفات گروه کروز اشاره کرد و افزود: مدیرانی که از این گروه حمایت شدهاند، امروز در سوئیس، کانادا و دیگر کشورها صاحب ملک و حساب بانکی خارجی هستند و خواستار آن شد که قوه قضائیه باید بررسی کند که دو نفر صاحب شرکت کروز، این سرمایههای هنگفت را از کجا آوردهاند؟
در همین ارتباط، رئیس هیئت تجدیدنظر شورای رقابت نیز با انتقاد از اینکه رای هیات به طور غیرقانونی و غیراخلاقی در فضای مجازی منتشر شده است، گفت که «این کار درست نبود که رای محرمانه هیات نظارت منتشر شود.»
مهدی صادقی تاکید کرد: ما این رای را به هیچ کس ارسال نکردیم و نمی دانیم چه کسی به اطلاع معاون دادستانی رسانده است. آنچه در فضای مجازی منتشر شده است، فاقد وجاهت قانونی است.
اشاره او به انتشار نامه هیات تجدیدنظر شورای رقابت است که به عدماهلیت شرکت کروز و غیرقانونی بودن حضور این شرکت در هیئت مدیره ایرانخودرو رأی داده است.
بنابر اعلام خبرگزاری تسنیم، در این مصوبه تأکید بر عدماهلیت شرکت کروز و غیرقانونی بودن حضور شرکت کروز در هیئت مدیره ایرانخودرو شده است.
پس از انتشار این رای، معاون قضایی دادستان کل کشور بر اجرای رای قطعی هیات تجدیدنظر شورای رقابت درباره عدم اهلیت کروز برای در اختیار گرفتن ایران خودرو تاکید کرده بود.
شرکت «کروز» یکی از سهامداران خصوصی ایران خودرو است و یکی از مالکان آن، در دیدار سال گذشته با علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، خواهان واگذاری مدیریت ایران خودرو شده بود.
سهامداران ایرانخودرو شامل دولت (صندوق بازنشستگی، سازمان گسترش و بانکها) و سهامداران خصوصی (شرکت کروز و شرکای آن) هستند.
خبرگزاری حکومتی ایرنا روز چهارشنبه ۱۷ بهمن اعلام کرد که «سهامداران صاحب رأی» ایران خودرو پس از جلسهای ۹ ساعته مجمع عمومی این شرکت، با عضویت شرکتهای «خدمات گستر صبا انرژی، سرمایه گنجینه ایرانیان، بهینهسازان بهمن، اعتبار آفرین، و مدیریت سرمایهگذاری ملی ایران» در ایران خودرو که بزرگترین خودروسازی ایران به شمار میآید، موافقت کردند و «بدین ترتیب مدیریت این خودروسازی به بخش خصوصی رسید.»
در سالیان اخیر، در پی اجرای سیاست خصوصی سازی در ایران، شمار زیادی از واحدهای صنعتی ورشکست و تعطیل شدند. این سیاست به ویژه از سوی فعالان و تشکل های کارگری مورد انتقاد قرار گرفته است.