آمریکا ۳۵ نهاد و کشتی را به علت قاچاق نفت ایران تحریم کرد

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه سوم دسامبر برابر با ۱۳ آذرماه در بیانیه‌ای اعلام کرد ۳۵ نهاد و کشتی را به علت «نقش مهم در انتقال غیرقانونی نفت ایران به بازارهای خارجی» تحریم می‌کند.
در این بیانیه تأکید شده تحریم‌ها پس از حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل و همچنین تشدید تنش‌های هسته‌ای اعمال می‌شود تا هزینه‌های بیشتری بر بخش نفت ایران تحمیل کند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین تأکید کرده است این تحریم‌ها درآمدهای نفتی جمهوری اسلامی را که تأمین‌کننده بودجه فعالیت‌های هسته‌ای، گروه‌های شبه‌نظامی و توسعه‌ی تولید موشک‌ و پهپاد در ایران است هدف قرار می‌دهد، در این بیانیه گفته شده: «درآمدهای نفتی منابع لازم برای برنامه هسته‌ای ایران را تامین می‌کند، به توسعه پهپادها و موشک‌های پیشرفته کمک کرده و حمایت مالی و مادی مستمری را از فعالیت‌های تروریستی نیروهای وابسته منطقه‌ای این کشور فراهم می‌کند.»

بردلی اسمیت معاون وزیر خارجه آمریکا در امور تروریسم گفته: «جمهوری اسلامی ایران همچنان درآمدهای حاصل از تجارت نفت خود را به سمت توسعه برنامه هسته‌ای، تکثیر فناوری موشک‌های بالستیک و پهپاد و حمایت از گروه‌های تروریستی منطقه‌ای وابسته به خود هدایت می‌کند که این اقدامات خطر بی‌ثباتی بیشتر در منطقه را به دنبال دارد. آمریکا همچنان متعهد به اختلال در ناوگان مخفی کشتی‌ها و اپراتورهایی است که این فعالیت‌های غیرقانونی را تسهیل می‌کنند.»

ماتیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز پیش از این اعلام کرده بود: «ما از آغاز به فعالیت این دولت بیش از ۶۰۰ تحریم علیه ایران و نهادهای ایرانی وضع کرده‌ایم. برخی از این تحریم‌ها برای حمایت از تروریسم و سایر اقدامات بی‌ثبات‌کننده هستند، اما تعدادی از آنها به دلیل سرکوب مردم ایران وضع شده‌اند.»

شرکت مشاوره انرژی، وُرتکسا، نیز ماه گذشته اعلام کرد دست‌کم ۱۹۰ نفتکش غول‌پیکر در میان «ناوگان سایه» هستند که هر کدام ظرفیت حمل دو میلیون بشکه را دارند و هنوز ۶۰ درصد آنها تحریم نشده‌اند.
شماری از کشتی‌های تحریم شده با پرچم جزایر مارشال، گویان، هندوراس، لیبی، پاناما و سن مارینو در آب‌های بین‌المللی تردد می‌کنند. چند شرکت که در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفته‌اند نیز در هند، پاناما، چین و لیبی مستقر هستند.

ناوگان ارواح به نفتکش‌هایی گفته می‌شود که با خاموش کردن سیستم شناسایی خودکار، بصورت پنهانی محموله‌های نفتی را با توسل به انواع روش‌ها به بازارهای مقصد می‌رسانند؛ از جمله تخلیه چندباره محموله‌های نفتی در دل اقیانوس‌ها به نفتکش‌های دیگر و تغییر اسناد و برند نفت.

خزانه‌داری آمریکا می‌گوید اقدام جدید برای تحریم شرکت‌ها و نفتکش‌های فعال در قاچاق نفت ایران واکنشی به حمله موشکی اول اکتبر ایران به اسرائیل، تشدید تنش‌های هسته‌ای، همچنین در راستای تکمیل لیست تحریم‌های ۱۱ اکتبر آمریکا علیه ایران و اعمال هزینه‌های بیشتر بر درآمدهای نفتی جمهوری اسلامی است.

این بیانیه می‌افزاید درآمدهای نفتی منابع مالی برای رژیم ایران فراهم می‌کند تا بودجه هسته‌ای، توسعه پهپادها و موشک‌های پیشرفته و حمایت‌های مالی و مادی مداوم از فعالیت‌های تروریستی نیروهای نیابتی در منطقه را تامین کند.

خزانه‌داری آمریکا در بیانیه خود گفته است ایران به شبکه گسترده‌ای از نفتکش‌ها و شرکت‌های مدیریت حمل و نقل دریایی برای انتقال نفت خود به مشتریان خارجی با استفاده از تاکتیک‌هایی مانند جعل اسناد، دستکاری سیستم‌های ردیابی کشتی‌ها، تغییر مداوم نام و پرچم کشتی‌ها متکی است.