به گزارش العربیه، جبهههای نبرد سوریه روز چهارشنبه همچنان شاهد تحولات میدانی سریع و درگیریهای شدید بود. بر اساس گزارش تلویزیون سوریه، ارتش این کشور حملاتی را به انبارها و تجهیزات گروههای مسلح مخالف دولت در ادلب و حومه آن انجام داده است و در حال نبردهای سنگین در محور شمال شرقی حماه و حومه شمال غربی این شهر است.
ارتش سوریه اعلام کرده که توانسته است محدوده امن شهر حماه را تا ۲۰ کیلومتر گسترش دهد.
در همین حال، روزنامه محلی «الوطن» گزارش داد که نیروهای ارتش سوریه موفق شدهاند گروههای مسلح را تا ۲۰ کیلومتری شهر حماه عقب برانند. اما «دیدبان حقوق بشر سوریه» به «العربیه» گفت که حمله متقابل ارتش سوریه توانسته است گروههای مسلح را تنها ۱۰ کیلومتر از شهر حماه دور کند.
پیشتر، ارتش سوریه روز چهارشنبه چهاردهم آذر از ورود «بزرگترین کاروان نظامی» خود به حومه حماه برای حمایت از نیروهای مستقر در جبههها و تامین امنیت محیط فرماندهی لشکر ۲۵ و شهر حماه خبر داد.
ارتش سوریه همچنین اعلام کرده که صدای انفجارهایی که در حمص شنیده میشود به دلیل حملات هوایی ارتش سوریه و روسیه بوده است.
به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه، ارتش این کشور مواضع دفاعی خود را در مرزهای شمالی و غربی استان حماه تقویت کرده و نبردهای شدیدی علیه گروههای مسلح انجام میدهد..
به گفته «دیدبان حقوق بشر سوریه»، درگیریها در چندین محور در شمال و غرب حومه حماه و در مناطقی که گروههای مسلح به سمت شهر در حال پیشروی هستند، همچنان ادامه دارد.
پیشتر گروههای مسلح سوری اعلام کردند که توانستند شهرکهای طیبه الامام، حلفایا و معردس که در مناطق شمال و شمال غربی شهر حماه واقع شدهاند را کنترل کنند.
همزمان، ارتش سوریه با حمایت هوایی روسیه حملات سنگینی را در حومه ادلب و حلب انجام داده است. ارتش سوریه همچنین اعلام کرده که انفجارهای شنیدهشده در حمص ناشی از حملات هوایی مشترک روسیه و سوریه به مواضع گروههای مسلح بوده است.
ارتش سوریه همچنین گزارش داد که از زمان آغاز درگیریها تاکنون، بیش از ۲۰۰ تن از نیروهای گروههای مسلح با ملیتهای خارجی را کشته و بیش از ۲۰ پهپاد را که توسط این گروهها به پرواز درآمده بود، منهدم کرده است.
همزمان مسکو اعلام کرد «تقویت تروریستها در سوریه»، تهدیدی برای کل خاورمیانه است.
بر اساس اعلام مسکو که متحد نزدیک حکومت سوریه است، روسیه از اقدامات بشار اسد برای مقابله با گروههای مسلح مخالف دولت، شدیدا حمایت میکند.
وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد که «جنایات گروههای مسلح» در سوریه، وضعیت این کشور را وخیمتر کرده و موج جدیدی از پناهندگان ایجاد کرده است: «پیشروی گروههای مخالف دولت اسد بدون حمایت و تحریک خارجی ممکن نبود و شورشیان سوریه، پهپادها و آموزشهای خود را از منابع خارجی گرفتند.» این وزارتخانه افزود «ردپای اوکراینیها» را در حمایت از شورشیان سوریه میبیند.
همزمان هیات تحریر شام، از گروههای مسلح مخالف دولت سوریه اعلام کرد کنترل اردوگاه سروج در حومه شرقی حماه را به دست گرفته است.
پیشتر گزارشها حاکی از درگیری میان ارتش سوریه با گروههای مسلح مخالف دولت در حماه بود و خبرهای متفاوتی از تسلط هر یک از طرفین بر این استان منتشر میشد.
حمله به حماه، که از زمان آغاز جنگ داخلی در سال ۲۰۱۱ در دست دولت باقی مانده است، فشار را بر اسد افزایش میدهد که مورد حمایت روسیه و جمهوری اسلامی است.
تصرف حلب، که پیش از جنگ بزرگترین شهر سوریه بود، در هفته گذشته به دست مخالفان، بزرگترین حمله آنها در سالهای اخیر بود.
خطوط مقدم جنگ از سال ۲۰۲۰ ثابت مانده بود، پس از آنکه اسد با کمک نیروی هوایی روسیه و کمک نظامی جمهوری اسلامی و گروههای شبهنظامی وابسته به جمهوری اسلامی، بیشتر کشور را از مخالفان بازپس گرفت.
عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، به وبسایت العربیالجدید گفت اگر دولت بشار اسد از جمهوری اسلامی درخواست اعزام نیرو کند، تهران آن را بررسی خواهد کرد. او افزود جمهوری اسلامی به نیروهای نیابتی خود در کشورهای عربی «دستور نمیدهد و روابط سازمانی با آنها ندارد بلکه از آنها حمایت میکند.»
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، نیز خواستار پایان دادن به آنچه «تجاوز تروریستی» در سوریه خواند، شد.
شیعه السودانی، نخستوزیر عراق، هم در گفتگوی تلفنی با اردوغان گفت که بغداد «تماشاگر صرف» در سوریه نخواهد بود و حملات نظامی اسرائیل به دولت سوریه را مقصر پیشروی مخالفان دانست. او گفت عراق در گذشته از «اقدامهای گروههای افراطی» در سوریه آسیب دیده است و اجازه نخواهد داد چنین وضعی دوباره تکرار شود.