قطع برق و وقوع آتش‌سوزی در شمال اسرائیل در پی اصابت موشک‌های حزب‌الله

حزب‌الله لبنان اعلام کرد که پایگاه اصلی پدافند موشکی فرماندهی شمال در پادگان بریا را با رگبار موشک‌های کاتیوشا هدف قرار داده است.

رسانه‌های اسرائیلی نیز در سحرگاه جمعه ۲۳ شهریور از قطع برق در صفد و شهرک بریا در الجلیل الاعلی پس از شلیک موشک از لبنان خبر دادند.
همچنین طبق گزارش روزنامه اسرائیلی «یدیعوت آحارونوت»، پس از پرتاب موج گسترده موشک از لبنان، آتش‌سوزی بزرگی در جنگل بریا رخ داده است.

ارتش اسرائیل نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که پس از شنیده‌شدن صدای آژیر خطر در منطقه صفد، حدود ۲۰ پرتابه شلیک شده از لبنان به سمت اسرائیل را رصد کرده است.
ارتش تاکید کرد که فعال شدن آژیر در شهرهای مجاور صفد بعد از شلیک راکت و پرتابه‌ها به دلیل احتمال سقوط ترکش ناشی از رهگیری این راکت‌ها است و نیروهای امداد و آتش‌نشانی اسرائیل در منطقه بریا برای خاموش کردن حریق بر اثر سقوط پرتابه‌ها در منطقه، در حال فعالیت هستند.

در سوی دیگر حزب‌الله لبنان طی چند روز گذشته در پاسخ به حمله‌ای که به گفته وزارت بهداشت لبنان، هفته گذشته منجر به کشته شدن سه امدادگر لبنانی شد، شمال اسرائیل را هدف رگباری از موشک‌ها قرار داد.
این واکنش در پی موضع هرزی هالیوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل صورت گرفت که تهدید کرد ارتش، خود را برای انجام اقدامات تهاجمی در داخل لبنان آماده می‌کند، بدون این که ماهیت این اقدامات را مشخص کند.

همچنین با ادامه بمباران‌ نوار غزه و عملیات نیروهای اسرائیلی در تمامی این منطقه طی شب‌ گذشته تا صبح جمعه ۲۳ شهریور، رسانه‌های محلی از کشته‌شدن ۱۶۰ فلسطینی خبر دادند.
از سویی یک منبع پزشکی اعلام کرد از شب گذشته تا صبح امروز دست‌کم ۶۰ فلسطینی در نتیجه حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه کشته شدند.

همزمان ارتش اسرائیل از نابودی تیپ رفح و کشتن دو هزار عضو حماس خبر داد.
در بیانیه پیشین ارتش آمده است: «لشکر ۱۶۲، عملیات نابودسازی تیپ رفح را تکمیل کرد و حدود دو هزار نفر از اعضای حماس را از نابود و ۱۳ کیلومتر تونل را نیز تخریب کرد.»
بر أساس همین بیانیه، یگان‌های تیپ ۱۶۲ «طی چند ماه گذشته، با انجام عملیات دقیق و هدفمند در رفح، بیش از دو هزار عامل مسلح را کشتند.»
ارتش اسرائیل همچنین گفت که «۸۰ درصد تونل‌های واقع در نزدیکی و زیر محور فیلادلفیا» را تخریب کرده است.

تونل‌های حفر شده در امتداد کیلومترها توسط حماس طی سال‌ها زیر نوار غزه، از زمان شروع جنگ در ۷ اکتبر، ارتش اسرائیل را با معضل مواجه ساخته است.

در حالی که اسرائیل از آن تاریخ بر نابودی حماس إصرار می‌ورزد، اخیراً مخالفت خود را با دست‌برداشتن از کنترل نظامی بر گذرگاه‌های رفح و فیلادلفیا به‌رغم انتقاد میانجیگران (مصر، قطر، و آمریکا) ناظر بر گفت‌وگوهای آتش‌بس در غزه، اعلام کرد.