چالش های ستاد نهی از منکر و امر به معروف در جمهوری اسلامی

محمدحسین طاهری آکردی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور که بعد از هاشمی گلپایگانی و بعداز اعتراضات به این سمت منسوب شده در سخنانی اظهار داشت امر به معروف و نهی از منکر باید مردمی شود و حتی نظارت‌ها توسط مردم صورت گیرد. وی گفت باید فضای جامعه برای فردی که می‌خواهد در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و تخلف کند، ناامن شود.
طاهری که این سخنان را در مراسم معارفه رئیس، جانشین و دبیر شورای امر به معروف و نهی از منکر دادسرای امنیت اخلاقی تهران بزرگ بیان می کرد، بر تاکید دین اسلام بر امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و گفت قرآن دستور داده است که هر فردی به اندازه تمکن خود در بحث اقامه دین اقدام کند.
وی گفت اسلام بر ضرورت نظارت مردم بر دولت و نظارت مردم بر مردم تاکید کرده است، اما غرب در حال حاضر به این ضرورت پی برده است.
دبیر امر به معروف همچنین ضمن تاکید بر این که اقامه امر به معروف و نهی از منکر موجب کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی می‌شود، گفت در خصوص امور واجب همه دستگاه‌های مسئول باید پای کار بیایند و ستاد امر به معروف نیز به تسهیل‌گری بپردازد.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش با بیان این موضوع که ستاد امر به معروف و نهی از منکر فقط به دنبال عفاف و حجاب نیست، گفت ستاد در بحث دستگاه ها ورود می کند و پیگیر مطالبات و مشکلات مردم است. وی تصریح کرد در حال حاضر مردم در نظام بانکی گرفتار مشکلات فراوانی هستند که همه منکر هستند. طاهری تاکید کرد ستاد به دنبال حل این مشکلات است.
گرچه مقام‌های مرتبط با امر به معروف و نهی از منکر یا مجریان آن، تاکید می کنند که امر به معروف و نهی از منکر شامل تمامی امور سیاسی، اقتصادی و اجتماعی می شود اما عملا جمهوری اسلامی و دستگاه های اجرایی مرتبط تنها به مساله حجاب تاکید دارند و مساله امر به معروف و نهی از منکر تنها در مساله حجاب اجرایی و عملیاتی می شود و در بقیه امور چه توسط مردم و چه دستگاه های دولتی ولنگاری کامل حاکم است.
ضمن این که جمهوری اسلامی در ماه های اخیر تصمیم گرفته است که به گونه ای وانمود کند که مسئولیت فشار بر مردم برای رعایت حجاب را به عهده خود مردم قرار گرفته است و به این ترتیب خشم مردم از خود به واسطه تذکر حجاب را کاهش دهد و در همان حال در صورت وقوع حوادث، مسئولیتی متوجه .حاکمیت نباشد.