یک هفته بعد از توفان دانیل که شهر درنه، واقع در سواحل شرقی لیبی را ویران کرد، شمار قربانیان و مفقودشدگان همچنان نامعلوم است. دفتر هماهنگی سازمان ملل که نیروهای کمکی به درنه فرستاده، وضعیت را سیاه و فاجعهبار توصیف کرده و گفته است که هر روزه دهها جسد در لابلای ویرانهها یا در ساحل دریا کشف و دفن میشود. با اینکه بیش از ۴٠هزار نفر شهر را ترک کردهاند اما سازمان ملل از خطر فجایعی چون اپیدمی وبا یا مرگ و میر کودکان نگران است در حالی که سازمان ملل از جان باختن بیش از ۱۱هزار نفر سخن میگوید، مقامات محلی این رقم را بسیار بیشترمیدانند.. این در حالیست که علیرغم این مسایبد دولت بریتانیا گفته به دلیل وجود دو دولت امکان کمک به لیبی وجود ندارد . وی در مورد منابع مالی دولت لیبی در نزد بریتانیا سخن نگفته است. بی توجهی دولت غرب در مورد این فاحعه انسانی تکان دهنده است .. شهر درنه که در ساحل مدیترانه قرار دارد، تا یک هفته پیش حدود صدهزار نفر جمعیت داشت. اما توفان دانیل که روز دهم سپتامبر از این شهر عبور کرد، دو سد را در هم شکست و باعث شد که سیلی عظیم از وسط شهر بگذرد. در مجموع حدود یکچهارم ساختمانهای درنه ویران شده یا سخت آسیب دیده است.
طبق آخرین ارزیابیهای سازمان ملل متحد که بسیار تقریبی است، دست کم ۱۱۳٠٠ نفر از ساکنان شهر درنه به دنبال عبور توفان و شکسته شدن دو سد جان باختهاند. شمار ناپدیدشدگان نیز بیش از ۱٠هزار نفر اعلام شده است.
اما روز یکشنبه هلال احمر لیبی آمار اعلامشده قربانیان شناسایی شده را حدود ۳۵٠٠ نفر اعلام کرده است. به گفتۀ هلال احمر لیبی ، آمار نادرست فقط باعث درد و رنج بیشتر بازماندگان میشود.با توجه به گزارشهای غیررسمی میتوان نتیجه گرفت که هنوز کسی به درستی از تعداد واقعی قربانیان خبر ندارد. برخی ناظران مستقل که با وضعیت لیبی آشنا هستند معتقدند که شمار جانباختگان کمتر از سیهزار نفر نیست.
لیبی از سال ۲٠۱۱ و از کشته شدن معمر قذافی به بعد دچار هرج و مرج سیاسی شد. دولتی که از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته میشود در غرب کشور طرابلس مستقر است. اما شرق کشور در دست حکومتی دیگر قرار دارد. در این وضعیت، هماهنگ کردن عملیات جستجو، کمکرسانی و طبعاً آمارگیری کاری تقریباً غیرممکن است. بی توجهی اروپا و امریکا انتقادات بسیاری از سازمانهای حقوق بشری و امداد سازمان ملل را به دنبال داشته است.
