اتحادیه اروپا و تلاش برای جلوگیری از فروپاشی افغانستان

. به گزارش رویترز همزمان با دیدار نمایندگان اتحادیه اروپا با طالبان در دوحه قطر که بعد از دیدار نمایندگان دولت امریکا با طالبان صورت گرفت ،اورزولا فن در لاین‌ رئیس کمیسیون اروپا سه‌شنبه در بیانیه ای اعلام کرد اتحادیه اروپا یک میلیارد یورو برای یک برنامه کمک به افغانستان بودجه اختصاص داده است.قرار است نماینده اتحادیه اروپا تخصیص این بودجه را در نشست گروه ۲۰ که در ایتالیا جریان دارد با دیگر رهبران اقتصادهای ثروتمند در میان بگذارد
رئیس کمیسیون اروپا در بیانیه خود گفت ما باید برای جلوگیری از فروپاشی عظیم انسانی و اجتماعی-اقتصادی در افغانستان تمام آنچه در توان داریم را به میدان بیاوریم. مردم افغانستان نباید بهای اعمال طالبان را بپردازند. به همین دلیل این بسته اقتصادی به مردم افغانستان و کشورهای همسایه تعلق دارد که در کمک‌رسانی به آن‌ها در خط مقدم قرار دارند.خطر گرسنگی بخش زیادی از مردم افغانستان را تهدید می‌کند. عدم ارسال کمک‌های نوع‌دوستانه یکی از دلایل شرایط دشوار معیشتی مردم افغانستان اعلام شده است.
در همین ارتباط، روز دوشنبه، یاسپر ویک، نماینده ویژه دولت آلمان در امور افغانستان و پاکستان، و مارکوس پوتسل، نماینده سیاسی دولت آلمان در امور افغانستان، با مقامات طالبان در دوحه دیدار داشته‌اند.
موضوع اصلی این دیدارها، ارسال کمک‌های نوع‌دوستانه به افغانستان بوده است. بیش از نیمی از مردم افغانستان برای گذران زندگی خود وابسته به کمک‌های نوع‌دوستانه کشورهای خارجی هستند.
این نخستین دیدارهای رسمی آمریکا و کشورهای اروپایی با نیروهای طالبان پس از خروج نیروهای نظامی خارجی از آن کشور به حساب می‌آید.بسیاری از کشورهای اروپایی و همچنین آمریکا پرداخت کمک‌های مالی به افغانستان را منوط به رعایت حقوق زنان و دختران کرده و از طالبان خواسته‌اند با ایجاد یک دولت فراگیر، از برخورد خشن با اقوام و اقلیت‌های ساکن آن کشور بپرهیزند. این در حالیست که گزارش‌ها حاکی از آن است که طالبان کار برای زنان و تحصیل برای دختران را پس از روی کار آمدن در افغانستان به شدت محدود کرده است.
در همین حال به گزارش رویترز مطلق القحطانی، نماینده ویژه وزیر خارجه قطر نیز گفت دوحه معتقد است به رسمیت شناختن دولت طالبان در افغانستان اکنون در اولویت نیست، و تمرکز باید بر تعامل با حکومت جدید افغانستان و پرداختن به امور بشردوستانه در آن کشور باشد.
وی از سایر کشورها خواست تا با طالبان که عملا قدرت را در افغانستان در دست دارد همکاری عمیق‌تری داشته باشند و از این گروه اسلام‌گرا هم خواست به عنوان یک دولت مسئول عمل کند و به حق کار زنان و تحصیل دختران احترام بگذارد.قحطانی همچنین گفت ما فکر می کنیم به رسمیت شناختن طالبان یک اولویت نیست. آن چه که در همین حال که ما صحبت می‌کنیم اولویت است، امور انسانی، آموزشی، و عبور آزادانه مسافران است وی افزود این مقام قطری گفت تنها راه پیش رو همکاری بیشتر، مشارکت، و کمک به دولت مستقر در افغانستان است.
قطر یکی از کشورهای دارای نفوذ بر طالبان است. دوحه میزبان دفتر سیاسی طالبان بود و آن دفتر مسئولیت مذاکرات طالبان با ایالات متحده را بر عهده داشت؛ مذاکراتی که در نهایت به خروج آمریکا از افغانستان منجر شد.