تلاشها در خصوص بازگشایی مدارس همچنان ادامه دارد.ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، ضمن بیان این موضوع که تمهیدات آغاز آموزش حضوری در مدارس صورت گرفته، تاکید کرد در کنار اقدامات انجام شده برای واکسیناسیون معلمان، کادر مدارس، والدین و رانندگان سرویس مدارس، لازم است واکسیناسیون دانشآموزان بالای دوازده سال نیز با سرعت انجام شود.
وی ضمن ضروری خواندن واکسیناسیون دانشآموزان بالای دوازده سال، از وزارت آموزش و پرورش خواست تا به منظور سرعت گرفتن در کار، اقدامات لازم را انجام دهد تا مدارسی که شرایط مناسبی برای واکسینه کردن دانش آموزان دارند، در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرند.
وی در عین حال اظهار داشت برای واکسیناسیون کودکان دوازده سال به پایین، نظرات علمی مختلفی وجود دارد و تاکید کرد تا وقتی که وزارت بهداشت به قطعیت علمی لازم در این خصوص نرسد، نباید اقدامی در این زمینه انجام دهد.رئيس جمهور در بخش دیگری از اظهاراتش عادیانگاری و کمتوجهی به رعایت اصول بهداشتی در مبارزه با ویروس کرونا را بسیار خطرناک دانست و تاکید کرد مردم نباید تصور کنند با تزریق واکسن از خطرات ویروس کرونا در امان هستند. وی افزود با توجه به نظرات علمی همچنان باید شیوهنامهها بین عموم مردم و گروهها و مراکز مختلف، با جدیت رعایت شود.
ابراهیم رئیسی هرگونه ورود و خروج از کشور را نیازمند تزریق واکسن کرونا دانست و تاکید کرد حساسیت به این اقدام به منظور صیانت از سلامت مسافران و زائران عزیز انجام میشود و به مقطع خاصی هم مربوط نمیشود.وی مسئول اطلاعرسانی درباره واکسیناسیون، زمان تزریق و مسائل حوزه بهداشت و درمان، را وزارت بهداشت دانست و یادآور شد در این زمینه باید مراکز و دستگاهها اخبار و اطلاعات خود را با وزارت بهداشت هماهنگ کنند.
رئيس جمهور در ادامه یا بیان این موضوع که برای مقابله با ویروس کرونا محدودیتهای هوشمند به مرور جای تعطیلی مراکز را میگیرد، از مراکز علمی و پژوهشی خواست تا برای جبران عقبماندگیهای ناشی از شیوع کرونا، در مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و آموزشی، نسخهها و راهکارهای مناسب تدوین و ارائه کنند.
در همین حال علیرضا کاظمی سرپرست وزارت آموزش و پرورش هم در خصوص چگونگی بازگشایی مدارس اظهار داشت مدارس در حال ثبت وضعیت بهداشتی خود در سامانه آموزش و پرورش هستند. وی افزود از نیمه دوم آبان ماه کلاسهای حضور مدارس با رعایت شیوه نامههای بهداشتی و فاصلههای اجتماعی برگزار خواهد شد.
سرپرست آموزش و پرورش همچنین با بیان این موضوع که در حال حاضر ۴۵ درصد از مدارس حضوری هستند، از ایجاد اطلس بازگشایی مدارس خبر داد و با بیان این موضوع که این اطلس در ۱۵ رونمایی خواهد شد، اظهار داشت در این اطلس، تعداد مدارس بازگشایی شده و نیز نظارت بر رعایت شیوهنامههای بهداشتی به صورت به روز ارائه خواهد شد.
دولت ابراهیم رئیسی در حالی بر ضرورت بازگشایی هرچه سریعتر مدارس و آغاز آموزش حضوری در مدارس تاکید دارد، که بسیاری از مدارس در ایران از شرایط مناسب برای فاصلهگذاری بین دانشآموزان برخوردار نیستند.
کوچک بودن بسیاری از کلاس ها به دلیل این که بسیاری از مدارس غیرانتفاعی در منازل مسکونی تشکیل شدهاند، از جمله مواردی است که برگزاری کلاسهای درسی با فاصلهی اجتماعی مناسب را دشوار کرده است.
در عین حال، به گفتهی کارشناسان، تصمیم و اقدام آموزش و پرورش برای بازگشایی مدارس در حالی که به خوبی از محدود بودن امکانات آموزشی در بسیاری از مدارس و استانها، و حتی استانهای غیرمحروم و کلانشهرها اطلاع دارد، تصمیمی چندان منطقی نیست.
به گفتهی ناظران، آموزش و پرورش میتواند با بازگشایی هوشمند کلاسها، بخشی از کلاسها را به صورت حضوری و برخی را همچنان به صورت غیرحضوری برگزار کند، تا هم مشکل برگزاری کلاسهای حضوری برطرف شود و هم با توجه به محدودیت امکانات آموزشی، امکان برگزاری کلاسها فراهم شود.