در حالی که هنوز شرایط کرونا در ایران بحرانی است و فوتشدگان کرونایی نزدیک به سیصد نفر در روز هستند، سفر به کربلا و برگزاری مراسم اربعین این نگرانی را تشدید کرده است که ممکن است به زودی موج بعدی کرونا به خاطر بازگشت زائران کربلا، شرایطی بحرانی را در ایران ایجاد کند.
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی که برای بازدید از ناوگان هواپیمایی از فرودگاه امام خمینی دیدار کرده است، با اشاره به بازگشت زائران، از بازگشایی سه مرز زمینی برای بازگشت زائران خبر داده و گفته است تست کرونای زائران به صورت چشمی و بدون انجام تست پی سی آر انجام خواهد شد. وی گفته است این تست برای تسریع در تخلیه و انتقال زائران انجام خواهد شد.
اظهارات رستم قاسمی در خصوص انجام تست چشمی برای تست پی سی آر واکنشهای زیادی را در فضای مجازی ایجاد کرده و بسیاری با بیان این موضوع که امکان انجام چنین تستی وجود ندارد اظهارات رستم قاسمی را در این خصوص نادرست و نامرتبط با شناسایی بیماران کرونایی دانسته و تاکید کردهاند عدم انجام تست کرونا در بدو ورود زائران میتواند شرایط کرونایی را بار دیگر در کشور وخیم کند.
این در حالی است که وزارت بهداشت مسافران دیگر کشورها را که در هنگام خروج از این کشورها مجبور به انجام تست پی سی آر هستند، هنگام ورود به ایران بار دیگر با پرداخت هزینه مجبور به انجام تست میکند.
رستم قاسمی همچنین در واکنش به مشکلاتی که زائران در فرودگاهها با آنها مواجه شدهاند، از زائران عذرخواهی تاکید کرد از ابتدا تاکید شده است که باید کرامت و احترام زائران حفظ شود.
این در حالی است که بسیاری از مسافران در سفرهای داخلی با وجود ساعتها تاخیر، نه تنها خسارتی دریافت نميکنند، بلکه تاکنون با وجود تاخیرهای زیادی که به پروازها تحمیل میشود، هیچگاه از مسافران عذرخواهی نکردهاند.
در عین حال مقامها در ایران همچنان تاکید دارند که هیچ مسافری از مرز زمینی وارد عراق نشده است. این در حالی است که بسیاری از گزارشها حاکی از این است که بیش ۵ هزارنفر از طریق مرز زمینی شلمچه وارد عراق شدهاند و ازدحام جمعیت در مرز شلمچه، شرایط را در این منطقه از کنترل نیروهای امنیتی و انتظامی خارج کرده است.
اما حیدری فرماندار خرمشهر اعلام کرده است در حال حاضر مرز شلمچه از طرف کشور عراق بسته شده و عراق اجازه ورود به کشور را نخواهد داد. وی همچنین از مردم خواسته است به مرز مراجعه نکنند و برای تردد اصرار نکنند.
در همان حال ابراهیم رئیسی رئیس جمهور نیز ضمن تاکید بر اینکه وزارت کشور وظیفه دارد بر عملکرد همه دستگاههای ذیربط در ستاد اربعین نظارت کند، گفته است وزارت کشور باید به گونهای برنامهریزی کند که هیچ مشکلی برای بازگشت زائران ایجاد نشود.
وی همچنین روز یک شنبه از تمامی دستگاههای مسئول خواست با تلاش شبانهروزی، خدمترسانی به زائران را به ویژه در زمینه تغذیه، حمل و نقل و سلامت فراهم کنند.