تحولات افغانستان، جنگ تبلیغاتی طالبان علیه آمریکا و ممنوعییت حضور زنان درادارات کابل

به گزارش رویترز، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان و معاون وزارت اطلاعات در واکنش به اعتراف آمریکا به کشتن غیرنظامیان از جمله هفت کودک در حمله پهپادی اخیر در کابل، ضمن محکوم کردن حملات پهپادی اخیر آمریکا که منجر به کشته‌شدن غیرنظامیان در کابل شد، از ایالات متحده خواست تا مسئولیت کشتارها و ظلم‌های گذشته خود در افغانستان را نیز به عهده بگیرد. وی گفت این تنها رخدادی نیست که ایالات متحده مرتکب شده است. بیست سال است که آن‌ها در افغانستان غیرنظامیان را به شهادت رسانده‌اند.این اظهارات وی بعد از آن مطرح شده که با گذشت سه هفته از مرگ غیرنظامیان افغانی در حمله اخیر پهپادی آمریکا به منطقه‌ای در کابل و افزایش فشارهای رسانه‌ای بر مقام‌های واشنگتن برای شفاف‌سازی در این موضوع، فرانک مک‌کنزی، رئیس نظامیان آمریکایی در منطقه غرب آسیا روز گذشته کشتار غیرنظامیان را به عهده گرفت و گفت در آن زمان بسیار مطمئن بودند که در حال جلوگیری از تهدیدی فوری برای نظامیان حاضر در فرودگاه کابل هستند.وی افزود بازرسان ما اکنون به این جمع‌بندی رسیدند که آن حمله، یک اشتباه غم‌انگیز بود. اکنون به این باور رسیده‌ام که افراد کشته‌شده در آن حمله، نه عضو داعش بودند و نه تهدیدی برای نیروهای آمریکا داشتند.
در این میان حمدالله نعمانی، شهردار موقت شهر کابل روز دوشنبه به کارمندان زن در پایتخت کشور با بیان اینکه زنان شاغل نباید سر کار بروند، دستور داده تنها زنانی که مردان نمی‌توانند جای آن‌ها را بگیرند می‌توانند به سر کار بروند. وی افزود هنوز تصمیمی قطعی درباره کارکنان زن شهرداری کابل گرفته نشده است.وی گفت زنان خانه‌نشین شده، حقوق دوران بی‌کاری اجباری را دریافت خواهند کرد.این درحالی‌ست که امروز دوشنبه گروهی از زنان در برابر ساختمان وزارت امور زنان پیشین که اکنون به وزارت امر به معروف و نهی از منکر تغییر نام داده است، دست به اعتراض زدند.
همچنین یک سخنگوی طالبان گفته‌است که کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان منحل شده و دیگر مشروعیت ندارد.او تایید کرده‌ که کمیسیون حقوق بشر منحل شده‌است.این کمیسیون از طالبان خواسته که زمینه نظارت مستقلانه و بی‌طرفانه بر وضعیت حقوق بشر‌، به‌ویژه حقوق بشری زنان و کودکان را فراهم کند.کمیسیون حقوق بشر گفته‌است که شهروندان افغانستان به یک نهاد حقوق بشری مستقل نیاز دارند تا بتوانند قضایای نقض حقوق‌شان را به آنجا ارجاع دهند.این کمیسیون در ادامه همچنین از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد هم خواسته‌است تا ‌سازوکار مستقلی را برای نظارت بر قضایای نقض حقوق بشر در افغانستان ایجاد کند