کابینه ابراهیم رئیسی به تدریج در صدد اجرایی کردن برنامه ها و دستورالعمل هایی هستند که در وعده های انتخاباتی مورد تاکید قرار گرفته و دولت انقلابی و حامیان وی تحقق آنها را جزو بزرگترین و جدی ترین اهداف دولت انقلابی اعلام کرده اند.
زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز سه شنبه با تاکید بر اینکه نگاه دولت سیزدهم استفاده حداکثری از فضای فناوری است، هدف اصلی خود در جایگاه وزیر اطلاعات را ایجاد ایرانی هوشمند در تراز انقلاب اسلامی دانست و خاطرنشان کرد دولت سیزدهم به هیچ وجه دنبال مسدود کردن شبکههای اجتماعی نیست، اما تاکید دارد که باید این فضا نظام مند شود.
وی همچنین خاطرنشان کرد که دولت سیزدهم تاکید دارد که از فضای فناوری استفاده حداکثری کند. زارع پور خاطرنشان کرد هدف دولت این است که طعم شیرین فناوری را به مردم بچشاند.
وی که این اظهارات را در یک برنامه زنده تلویزیونی بیان می کرد ضمن تشریح برنامههای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت سیزدهم ضمن تاکید بر اینکه هر تصمیمی درخصوص این فضا و فناوری اطلاعات روی اشتغال، امنیت و کسب و کار مردم اثر دارد، اظهار داشت توسعه شبکه ملی اطلاعات، دولت الکترونیک، اقتصاد دیجیتال، حوزه حمایت از کاربران، حوزه فضایی و ارتقاء حوزه پست و پست بانک از سرفصلهای کاری دولت سیزدهم در حوزه فناوری و ارتباطات است.
اظهارات زارع پور در خصوص این موضوع که دولت سیزدهم به دنبال مسدود کردن شبکه های اجتماعی نیست در حالی عنوان می شود که در همین ابتدای کار محدودیت های زیادی برای استفاده از فضای اینستاگرام ایجاد شده و به گفته کاربران دستکاری هایی که در نحوه دسترسی به اینستاگرام صورت گرفته است، موجب شده است که دسترسی بسیاری از کاربران به فضای اینستاگرام مانند قبل نباشد و با محدودیت های جدی در این فضا سرعت استفاده و بهره برداری از آن به شدت کاهش یابد.
وی همچنین با اشاره به فرصت هایی که برای کسب و کار مجازی وجود دارد و همچنین امکان ایجاد شغل از طریق فضای مجازی اظهار داشت که حتی می توان اقداماتی انجام داد که جوانان درامد دلاری نیز داشته باشند.
زارع پور در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات به این معنی است صفر تا صد شبکه اینترنتی در اختیار وزارت ارتباطات قرار دارد، تاکید کرد وجود یک شبکه پرسرعت و با کیفیت موجب ارائه خدمات بهتر مردم خواهد شد. وی تاکید کرد اگر این زیر ساخت در داخل کشور راه اندازی شود میتوان از آن به عنوان هاب انتقال اطلاعات به کشورهای دیگر استفاده کرد.
زارع پور وجود شبکه حرفه ای بانکی را یکی از موفقیت های ایرانی در خصوص توسعه پلتفرم های ایرانی دانست و تاکید کرد همچنان که کارشناسان ایرانی در توسعه پلتفرم های بانکی موفق بوده اند،این امکان را هم دارند ک پلتفرم های مربوط به شبکه های اجتماعی را هم توسعه دهند. وی با پیچیده تر خواندن پلتفرم های بانکی نسبت به پلتفرم های اجتماعی، یادآور شد امکان توسعه این شبکه های برای کارشناسان فناوری و ارتباطات در ایران به راحتی میسر است.
زارع پور در حالی پلتفرم های بانکی را یکی از نشانه های موفقیت جوانان و کارشناسان ایرانی در خصوص توسعه فناوری ارتباطی عنوان می کند، که پلتفرم های اینترنتی بسیاری از بانک ها به علت ضعف های امنیتی مورد سو استفاده هکرها قرار گرفته و تا کنون بارها حساب صدها هزار کاربر ایرانی مورد استفاده قرار گرفته و موجودی حساب آنها تخلیه شده است.
به گفته کارشناسان تلاش جمهوری اسلامی برای توسعه شبکه ملی،نه تنها مسائل اخلاقی و فرهنگی و نیز بهبود استفاده از فناوری ارتباطی نیست، بلکه خود دست اندرکاران نیز به خوبی می دانند که امکان دسترسی کاربران ایرانی با توسعه شبکه ملی به شدت کاهش خواهد یافت. به گفته ناظران هدف جمهوری اسلامی از توسعه شبکه ملی اینترنتی، نه بهبود خدمات بلکه امکان کنترل و نظارت هرچه بیشتر بر عملکرد و فعالیت های مجازی کاربران است که در حال حاضر تحت کنترل دولت و حاکمیت قرار ندارد.