رویاها و توهمات در اولین گفتگوی زنده‌ی تلویزیونی ابراهیم رئیسی

ابراهیم رئیسی در اولین گفتگوی زنده تلویزیونی خود مطالب و سخنانی را گفت که نشاندهنده آن است که هنوز دررویا و توهم به سر میبرد، وی ضمن اینکه موضوع کرونا را مهم‌ترین اولویت دولت خود دانست، بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها را منوط به واکسیناسیون عمومی مردم دانست و تاکید کرد در صورتی امکان بازگشای مدارس وجود دارد، که میزان واکسیناسیون مردم به حد قابل قبولی برسد.
وی همچنین با بیان این موضوع که تولید داخلی پاسخگوی نیاز داخلی نبود، اظهار داشت واکسیناسیون کشور نیازمند 100 میلیون دوز واکسن است که مقدمات واردات آن در دولت فراهم شده است.
اظهارات ابراهیم رئیسی در خصوص این موضوع که باز شدن مدارس در صورتی امکان‌پذیر است که واکسیناسیون مردم در حد قابل قبولی انجام شده باشد، در حالی عنوان می‌شود که به بهانه بازکردن مدارس، واکسیناسیون کادر اجرایی و اداری و آموزگاران آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها به بهانه‌ی بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، تکمیل شده است و در حالی که بسیاری از گروه‌های در معرض خطر هنوز واکسن دریافت نکرده‌اند، واکسیناسیون معلمان در حالی که آموزش همچنان غیرحضوری است تکمیل شده است.
با اعلام واکسیناسیون معلمان و استادان بسیاری از تحلیلگران با انتقاد از اولویت بخشی به گروه آموزشی برای واکسیناسیون تاکید کردند که در شرایطی که واکسیناسیون بسیاری از گروه‌های پرخطر مانند کادر درمانی، سربازان، راننده‌ها و فروشگاه‌های مواد غذایی تکمیل نشده اشت، واکسیناسیون کادر آموزشی در حالی که آموزش همچنان غیرضروری است، ضرورتی ندارد، اما متاسفانه سیاست‌گذاری نادرست در این حوزه، واکسن محدود کشور را هم در گروه‌ نامناسبی اجرایی و عملیاتی کرد.
رئیس جمهور در این گفتگوی تلویزیونی همچنین با اشاره به اینکه مردم باید فاصله گذاری و حداقل کردن ارتباطات را در کوچه و خیابان جدی بگیرند، تاکید کرد تا آخر شهریور ۴۰ میلیون دوز به صورت قطعی تزریق خواهد شد.
رئیسی همچنین با بیان این موضوع که وعده‌هایی که وی در خصوص مسکن داده است، باید حتما محقق شود، تاکید کرد در حوزه مسکن، نیاز به ساخت حدود 2 میلیون مسکن وجود دارد، که باید انجام شود. وی با بیان این موضوع که وی کف آن را به مردم وعده داده است، اظهار داشت برای تحقق وعده دولت در خصوص ساخت مسکن هم خود دولت مسکن خواهد ساخت و هم تسهیلات در اختیار مردم قرار خواهد داد که مسکن بسازند. این در حلیست که بسیاری از کارشناسان این رویا را توهم میدانند و دولت توان مالی انجام چنین پروژه ای را ندارد .
رئبس جمهور در بخش دیگری از اظهارات خود به ضرورت بازسازی اعتماد آسیب‌دیده‌ مردم اشاره کرد و مبارزه با فساد را اولویت دولت خود عنوان کرد و اظهار داشت از همکاران خود خواسته است که منافذ و بسترهای فساد را در دولت شناسایی کنند.
وی فسادستیزی مدیران را را نیز اولویت دولت عنوان کرد و اظهار داشت همه مدیران باید خود را پاسخگو بدانند و تلاش کنند تا اعتماد آسیب‌دیده مردم را اصلاح کنند.
این اظهارات در حالی عنوان می‌شود که ابراهیم رئیسی هنوز توجه ندارد که این مدیران نیست که فساد را ایجاد می‌کنند، بلکه ساختار اداری و اجرایی جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر به گونه‌ای است که خودبخود زمینه‌های تولید و گسترش فساد را فراهم می‌کند.
تحریم‌ها و ضرورت انجام معاملات زیرزمینی یکی از بسترهای گسترش فساد اقتصادی در کشور است که به سوء استفاده بسیاری از شرایط شکننده‌ی اقتصادی کشور می‌انجمد و گسترش فساد را در کشور توسعه می‌دهد.
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه به همکاری مردم سخت امیدوار است، اظهار داشت بسیاری برای وی نامه نوشته و تاکید کرده‌اند که اصلا صحبت از پست و مقام نیست و مایل هستند که هر کاری از دست آنها بر بیاید انجام دهند.
وی مردمی بودن را موضوع کلیدی مورد توجه دولت و مسئولین دانست و با بیان این موضوع که مردم باید دولت را از خودشان بدانند، اظهار داشت سعی کرده است که در هر جایی که بوده است، ارتباط خود را با مردم حفظ کند.
رئیس جمهور در عین حال با اشاره به اینکه دولت را در شرایط بدی تحویل گرفته است، اظهار داشت روحیه وی گله گذاری نیست و با بیان این که همه شرایط را می‌دانند، و نیازی به تکرار آن نیست، ابراز امیدواری کرد گشایش‌هایی در شرایط موجود ایجاد شود.
وی همچنین به کمبودها در کالاهای اساسی اشاره کرد و ضمن اشاره به اینکه نمی خواسته است که در ابتدای کار مردم را نسبت به کمبود کالاهای اساسی نگران کند، خاطرنشان کرد با اقداماتی که انجام شده دیگر نگرانی برای کالای اساسی وجود ندارد.
وی افزود تیم اقتصادی دولت شبانه روز کار می‌کند تا آرامش به بازار برگردد.
رئیسی در خصوص مذاکره با امریکا تاکید کرد دولت وی ابایی از مذاکره ندارد، اما گفت‌وگو با فشار را قبول نمی‌کند.
وی در عین حال رفع تحریم‌ها را اولویت دولت خود دانشت و با بیان این موضوع که از منافع ملت حتی یک قدم هم عقب‌نشینی نخواهد کرد، اظهار داشت مذاکره، باید نتیجه‌محور باشد، نه گفت‌وگو برای گفت‌وگو.
این همان اتهامی است که مخالفان دولت رئیسی و منتقدان وی به عنوان یک نگرانی جدی و با توجه به سابقه دولت احمدی نژاد در خصوص مذاکره برای مذاکره عنوان می‌کنند و این نگرانی بارها توسط کارشناسان مطرح شده است که دولت ابراهیم رئیسی به علت ضعف های احتمالی که تیم مذاکره‌کننده‌ی وی خواهد داشت، ممکن است، مذاکرات نتیجه محور را به مذاکره برای مذاکره تبدیل کند.
امیرعبداللهیان، رئیس دستگاه دیپلماسی دولت ابراهیم رئیسی در روزهای اخیر اعلام کرده است که مذاکره کننده‌ها باید 3- 4 ماه به دولت جدید فرصت دهند تا برای انجام مذاکرات به وضعیت اشراف لازم را پیدا کند.