استعفای جنجالی صادق لاریجانی

انتصاب عضو جدید شورای نگهبان به جای صادق لاریجانی توسط رهبر جمهوری اسلامی به موضوعی بحث‌برانگیز تبدیل شده و بسیاری با انتقاد از اینکه وی یک عضو اصولگرا را به جای عضو اصولگرای قبلی در شورای نگهبان منصوب کرده، مورد انتقاد قرار داده و تاکید دارند این اقدام و رویکرد بی‌طرف مانده شورای نگهبان را مخدوش می‌کند و در شرایطی که همه اعضای شورای از یک جناح هستند، نمی‌توان به بی‌طرف بودن داوری‌های این شورا در تعیین صلاحیت‌ها امیدوار بود.
صادق لاریجانی در پی اقدام اخیر شورای نگهبان در رد صلاحیت گسترده ی کاندیداهای ریاست جمهوری به صراحت از سوگیری شورای نگهبان و نفوذ دستگاه های امنیتی در تصمیمات شورا انتقاد کرده بود و در روز 13 شهریور ماه از سمت خود در شورای نگهبان استعفا و کناره گیری کرد. علی خامنه ای بلافاصله با استعفای وی موافقت و بلافاصله حسینی‌خراسانی را به عنوان عضو جدید شورای نگهبان منصوب کرد.
صادق لاریجانی یکی از افرادی است که با گوش به فرمانی خود در دستگاه قضا و سکوت در مقابل جنایت هایی که د قوه قضائیه رخ داده است، بیشترین همراهی را با حکومت داشته است و حتی خود وی نیز پیش از این اعلام کرده بود که به خاطر نظام چشم خود را بر روی بسیاری از امور بسته است.
به گفته ناظران، جمهوری اسلامی تاکنون با هیچ یک از افراد وفادار به خود، وفادارانه رفتار نکرده است و در عین حال، به نظر می‌رسد با تغییراتی که در حوزه‌های مختلف اجرایی و سیاسی چه در حوزه‌های وابسته به قوه مجریه و چه دیگر نهادهای جمهوری اسلامی در حال وقوع است، شرایط جدیدی در حوزه اجرایی و سیاسی در کشور ایجاد خواهد شد.
برخی ناظران این اقدامات را برنامه‌ریزی برای جانشینی می‌دانند و تاکید دارند که حکومت در صدد است تا فرایند جانشینی که پیش‌بینی می‌شود در دو دوره ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی رخ خواهد داد، و علی خامنه‌ای یا با مرگ یا با کناره‌گیری، جایگاه خود را واگذار خواهد کرد، با کمترین چالش و ناهماهنگی در دستگاه اجرایی و سیاسی و حکومتی جمهوری اسلامی رخ دهد.