پناهیان خطیب نهاد رهبری و چشم انداز تاریک دخالت روحانیت در حوزه پزشکی

در حالی که میزان آمار رسمی مرگ و میر ناشی از کرونا در ایران از مرز 100 هزارنفر گذشته است و با روزی بیش از 600 نفر مرگ در اثر کرونا، جمهوری اسلامی ایران در صدر کشورها در خصوص مرگ و میر بالا قرار دارد، که آمار واقعی سه برابر آن است .علیرضا پناهیان روز پنج شنبه در مراسم سوگواری تاسوعای حسینی با انتقاد از اهمیت ندادن به طب سنتی، از مجلس خواست تا در صورتی که وزیر پیشنهادی بهداشت به طب سنتی متعهد نیست، مجلس به او رأی اعتماد ندهد.
پناهیان همچنین اظهار داشت که برخی از پزشکان که در حوزه طب سنتی کار می‌کنند، ادعا می‌کنند که بین پزشکان یک همگرایی وجود دارد که اجازه نمی‌دهند که طب سنتی در کشور رشد کند.
این روحانی سیاسی وابسته به جبهه پایداری و قرار گاه عمار که خطیب نهاد رهبری و مورد علاقه شخص رهبر است ،همچنین در بخشی از اظهاراتش عنوان کرد بسیاری از پزشکان طب سنتی تاکید دارند که داروهای آنها در نوبت امتحان برای بیماران کرونایی است، اما به آنها اجازه تست داده نمی‌شود.
به گفته‌ی تحلیلگران اینکه پزشکان طب سنتی انتظار دارند که بیمارستان‌ها در شرایطی که بسیاری از بیماران کرونایی در شرایط وخیم بیماری به سر می‌برند، به آنها اجازه تست داروهای نامشخص آنها داده شود، بیش از هر چیز نشان‌دهنده‌ی عدم تعهد و پایبندی این افراد به اخلاق حرفه‌ی پزشکی است. علاوه براین دخالت روز افزون روحانیت در حوزه پزشکی را نیز نشان میدهد .
هیچ دارویی در جهان تا زمانی که مراحل اولیه تست آزمایشی آن طی نشده باشد، اجازه تست بر روی بیماران واقعی را دریافت نمی‌کند. این ادعا از طرف پزشکان طب سنتی که اجازه داده شود که آنها داروهای نامشخص خود را روی مردم آزمایش کنند، یا به این معنی است که آنها از بی‌اثر بودن داروهای خود اطمینان دارند و میدانند که این داروها نه تنها سودی ندارد، بلکه ضرری هم برای بیماران ندارد، و یا آنکه از حداقلی‌ترین اصول لازم در حوزه اخلاق پزشکی نیز محروم هستند که به سادگی درباره‌ی تست داروهای نامشخص بر روی بیماران صحبت می‌کنند و ابایی هم از انجام آن ندارند.
پناهیان در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به مرگ بیش از 500 نفر در اثر کرونا در ایران، از این که این میزان مرگ و میر در کشوری اتفاق می‌افتد که طب بوعلی دارد، ابراز تاسف کرد.
به گفته کارشناسان، آقای پناهیان به این موضوع توجه ندارد که بوعلی سینا بنا بر امکانات محدود خود در در دوران طبابت خود، از امکانات موجود درمانی برای درمان بیمارانش استفاده می کرد، اما آنچه که وی به عنوان علم طب معرفی کرده در ان زمان طب شناخته میشده و امروزه تغییرات بنیادی کرده است . اینکه بسیاری از طرفداران طب سنتی در ایران، تفاوت بین طب سنتی و طب اسلامی را نمی دانند و با ادغام این دو در واقع مبلغ طب غیرمعتبر اسلامی هستند، نه طب سنتی. طب سنتی گرچه برای درمان کرونا جوابگو نیست و درمان مشخصی را پیشنهاد نمی‌کند، اما نه تنها در ایران بلکه در جهان در بخش‌هایی از درمان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
با این وصف، به گفته‌ی کارشناسان، ‌ترغیب به طب سنتی در ایران در شرایطی که خرافات و‌ رویکردهای خرافی در درمان، در سال‌های اخیر در حوزه‌ی پرشکی تقویت شده است، و تشخیص فرق بین طب سنتی و‌ جایگاه استفاده از آن، از رویکردهای خرافی در درمان برای مردم مشخص نیست، آسیب‌های زیادی به حوزه درمان و سلامت مردم وارد خواهد ساخت. با روی کار امدن رییسی مسیر دخالت روحانیت در حوزه پزشکی نیز روز به روز افزایش می یابد و وزارت بهداشت نیز جولانگاه چنین جریاناتی خواهد شد .