حمایت رهبر اهل سنت ایران از قدرت گیری طالبان

مولوی عبدالحمید روحانی اهل تسنن در ایران نیز که پیش از این هم از روی کار آمدن طالبان در افغانستان حمایت کرده بود، به صراحت با صدور پیامی از روی کار آمدن طالبان ابراز خشنودی کرد و با تبریک این پیروزی به جنبش طالبان، علما و عموم ملت افغانستان پیروزی طالبان را نتیجه جهاد، شهادت و صبر در راه حق در مقابل اشغالگران، دولت دست‌نشانده، ناکارآمد و غرق در فساد دانست و تشکیل امارت اسلامی را به مردم افغانستان تبریک گفت.
وی همچنین این پیروزی را دستاورد آه و ناله مظلومان و خانواده شهدا و رنج‌دیدگان دانست و از طالبان به خاطر خودداری از خونریزی در افغانستان تقدیر کرد.
عبدالحمید همچنین عفو عمومی طالبان و گذشت کردن از دشمنانی که سال‌ها با آنها جنگیده‌اند را نشان ظرفیت بالای طالبان دانست و توقف‌ طالبان در دروازه‌های کابل و جلوگیری از خونریزی در افغانستان را نشانه‌ی ظرفیت بالای طالبان در حل مشکلات دانست.
این روحانی اهل تسنن در بخشی از پیام خود همچنین با اشاره به نگرانی جامعه جهانی در خصوص رعایت حقوق زنان و احترام به آنان، کرامت و حقوق بشر، آزادی‌های فردی و اجتماعی و آزادی قلم، این مشکلات را قابل حل دانست و با بیان اینکه طالبان با طالبان 20 سال قبل کاملا متفاوت است، اظهار داشت آنها تجربه کسب کرده‌اند و تغییراتی در دیدگاه‌هایشان بوجود آمده است. وی تاکید کرد اگر ضعف‌هایی وجود داشته باشد، قابل اصلاح هستند. عبدالحمید همچنین از رسانه ها خواست بی‌طرفی خود را حفظ کنند و واقعیت‌ها را انعکاس بدهند.
مولوی همچنین ابراز امیدواری کرد که اقدامات طالبان در افغانستان بتواند زمینه‌ساز بازگشت آوارگان افغان به کشورشان نیز باشد.
برخی تحلیلگران گرچه حمایت صریح مولوی عبدالحمید را مبتنی بر اطلاع دولت ایران از این حمایت می‌دانند و تاکید دارند که جمهوری اسلامی ایران از این اعلام حمایت موافق است و این بیانیه در هماهنگی با دولت ایران صادر شده است، اما در همان حال، تاکید دارند که حمایت مولوی عبدالحمید به عنوان رهبر بزرگترین اقلیت ایران، اقلیت اهل تسنن، در شرایطی که طی سال‌ها بیشتری تبعیض‌ها به آنها روا داشته شده است، می‌تواند در معنایی گسترده‌تر به معنای حمایت مولوی از روی کارآمدن یک دولت اهل تسنن در منطقه هم باشد.
اشاره صریح مولوی عبدالحمید به تبعیض هایی که علیه طالبان روا داشته شده و تاکید وی بر اثربخش بودن صبوری طالبان و پیروزی نهایی آنها بر ظلم ها و خشونت‌هایی که علیه طالبان طی این سال‌ها شده، علاوه بر حمایت از طالبان به گفته‌ی برخی تحلیلگران می‌تواند علامت همدلی مولوی با آنها نیز باشد و نشانه‌ای از اینکه ممکن است روزی اهل تسنن موردتبعیض قرار گرفته در ایران هم چنین دستاوردی داشته باشند