بحران هسته‌ای و مجادله سخنگوی وزارت خارجه آمریکا و جمهوری اسلامی

بدنبال انتشار خبر تولید اورانیوم فلزی از سوی ایران توسط ند پرایس، سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا ، نسبت به این موضوع ابراز نگرانی کرد.این در حالیست که روز دوشتبه امریکا تحریمهای جدیدی علیه چند شرکت عمانی و چینی بخاطر معاملات نفتی با ایران اعمال کرد که واکنش ایران را به دنبال داشت .
به گزارش رویترز آژانس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی که روز دوشنبه در اختیار اعضای این نهاد بین‌المللی قرار گرفته پیشرفت فعالیت‌های ایران در زمینه اورانیوم فلزی غنی‌شده را تأیید کرده است وگفته ایران اقدام به تولید دویست گرم اورانیوم فلزی با غنای بیست درصد کرده است.آژانس اتمی اقدام ایران را سومین گام از برنامه چهار مرحله‌ای ایران دانسته است. چهارمین گام، تولید صفحه سوخت رآکتور است.
ند پرایس سخنگوی وزارت خرجه امریکا گفت امریکا گزارش آژانس به اعضای شورای حکام را مطالعه کرده و معتقد است که ایران هیچ نیاز معتبری به فلز اورانیوم نداردوی گفت که تولید اورانیوم فلزی با تلاش برای ساخت سلاح هسته‌ای ارتباط دارد.
.وی افزود ما به صراحت مشخص کرده‌ایم که تشدید تنش‌های هسته‌ای فراتر از محدودیت‌های برجام غیرسازنده بوده و با بازگشت به پایبندی متقابل سازگار نیست.وی همچنین خواستارتوقف این فعالیت های هسته ای ایران و بازگشت به مذاکرات وین برای اجرای کامل برنامه جامع اقدام مشترک با حسن نیت شد.وی گفت اگر دولت رییسی قصد رفع تحریمها را دارد باید به مذاکرات وین برگرددوی افزود این فرصت تا همیشه برقرارنخواهد بود .
در این میان خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص تحریم های جدید وزارت خزانه داری آمریکا علیه برخی از افراد و موسسات که مشارکت در فروش نفت ایران داشتند گفت علیرغم اذعان و اعتراف تمام مقامات آمریکایی مبنی بر شکست سیاست تحریم و فشار حداکثری علیه ایران، تداوم این سیاست به اشکال و بهانه های مختلف، از جمله ادعاهایی که به تازگی مطرح شده، جای تامل داشته و ناشی از ادامه سردرگمی برخی از مقامات آمریکایی در قبال ایران است.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون خبر منتشر شده در رسانه ها مبنی بر اینکه آمریکا در حال بررسی گزینه‌های جایگزین خود در قبال برجام است گفت طبیعی است همه کشورها از جمله ایران گزینه های جایگزین خود را داشته باشند. تاکنون مذاکرات در وین بر مبنای لزوم انجام تعهدات آمریکا در چارچوب برجام و لغو کامل و عملی تحریم ها بوده است. اگر این امر محقق شود، واشنگتن میتواند به برجام‌ باز گردد در غیر اینصورت آمریکا کماکان در پشت در برجام خواهد ماند.وی گفت در عین و در حال شرایط کنونی آمریکا به خوبی می داند که تصور مذاکره مستقل برای توافقی جدید با ایران تصوری خام است و برنامه هسته ای ایران نیز روند توسعه صلح آمیز خود را متوقف نمی کند. اجرایی موثر برجام از سوی همه طرف ها ، هدف گفتگوها در وین است. وی افزود بنابراین در روزهای سرنوشت ساز پیش رو مقامهای دولت بایدن باید مشخص کنند که می خواهند منافع ملی آمریکا را در نظر بگیرند و یا قصد آنها تنها خشنودسازی رژِیم اسراییل است.
قفل شدن مذاکرات باعث ادامه تحریمها و فشار بر مردم ایران است . نهاد رهبری برای عدم موفقیت دولت روحانی بعد از دور ششم مذاکرات در وین عملا اجازه ندادتوافق امضا شود وخواستار ضمانت امریکا شد که عملا نمیتواند آن را انجام دهد .چون رییس جمهور بعدی میتواند آن را زیر پا بگذارد .