واکنش تند ظریف به انتقادات در مورد عدم فعالییت سفرا در مورد تهیه واکسن

سخنان زالی رییس ستاد مقابله با کورونای تهران در مورد عدم فعاللیت سفرا و وزارت خارجه در مورد تهیه واکسن با واکنش سریع محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه سابق ایران مواجه شد.
وی با اشاره وخیم بودن شرایط کرونا در کشور اظهار داشت وی و همکاران او در وزارت امور خارجه تمام تلاش خود را در وزارت امور خارجه برای افزایش واردات واکسن خارجی و تأمین نیازهای تولید داخلی انجام داده و خواهند داد.
وی از انتقادات از دستگاه دیپلماسی برای کوتاهی در تامین واکسن انتقاد کرد و گفت برای مقام های جمهوری اسلامی حمله و توهین و افترا به دستگاه دیپلماسی از مستحب مؤکد هم عبور کرده و تبدیل به واجب عینی شده است.
وی با اشاره به مستنداتی اظهار داشت وزارت امور خارجه در دو سال شیوع همه گیری کرونا در ایران، تمام تلاش خود را برای بهبود شرایط تامین واکسن کرونا انجام داده و سایر دستگاه ها بوده اند که با تصمیمات و پیشنهادات وزارت امور خارجه مخالفت کرده اند.
وی با بیان اینکه تهمت ها به حدی رسیده که سکوت را غیرممکن کرده است، اظهار داشت این وزارت امور خارجه بوده است که بیش از 24 میلیون واکسن ‌وارداتی را علیرغم تحریم و همه کارشکنی‌ها و… وارد کشور کرده است.
وی با اشاره به اینکه دستگاه دیپلماسی تاکنون به خاطر مصالح کشور سکوت کرده است، اظهار داشت منتقدان دستگاه دیپلماسی باید به این سوال پاسخ دهند که اولین بار کدام دستگاه پیشنهاد تمهید واردات واکسن از چین را در شهریور گذشته مطرح کرد؟ و دقیقا همان کاری را پیشنهاد داد که بعد از آن تاریخ امارات برای سینوفارم و ترکیه برای سینوواک انجام دادند؟
وی افزود منتقدان پاسخ دهند که چه کسانی گفتند مردم ایران موش آزمایشگاهی نیستند؟
ظریف همچنین به اقدامات خود در خصوص دریافت مجوز واردات واکسن اسپوتنیک از روسیه اشاره کرد و اظهار داشت بااین وجود همین افراد به او حمله کرده اند و وزیر امور خارجه با وجود حملات به کار خود ادامه داده است.
ظریف همچین با اشاره به اینکه وزیر امور خارجه بوده است که زمینه خرید و ادای بیش از 24 واکسن را تمهید و واردات انبوه و مستمر در ماههای آینده را مذاکره و نهایی کرده است.
وزیر سابق امور خارجه همچنین به رد سهمیه واکسن ایران از اروپا اشاره کرد و اظهار داشت باید این منتقدان اسیخ دهند که چه کسی پیش خرید ورود 20 میلیون واکسن از اروپا را رد کرده است.
در همین حال دستیار وزیر خارجه نیز در واکشن یه اظهارات زالی از وزارت بهداشت به این خاطر که اعتبار ۱۵۰ میلیون دلاری هند را که با تلاش وزارت خارجه برای واردات دارو تخصیص یافته بود، جذب نکرده مورد انتقاد قرار داد.
برخی از تحلیلگران دلیل کندی عملکرد جمهوری اسلامی در خصوص تامین واکسن را نلاش برای شکست خوردن دولت حسن روحانی در این خصوص می‌دانند و تاکید دارند که بخش‌های تصمیم‌گیر پنهان جمهوری اسلامی، با جلوگیری از واردات واکسن و کنترل کرونا توسط دولت روحانی، درواقع در صدد بودند تا وی را فردی ناتوان از اداره امور در شرایط بحرانی نشان دهند. برخی حتی تغییر ادبیات علی خامنه‌ای در خصوص سرعت عمل برای تامین واکسن را نیز در همین راستا قابل توجه می‌دانند.