وزیر بهداشت آدعای موفقیت در بحبوحه انتقادت بی شمار

در حالی که شرایط کرونا در کشور همچنان بحرانی است و مرگ و میرها به بالای 200 نفر در روز رسیده و هنوز جمعیت زیادی از مردم واکسینه نشده‌اند، سعید نمکی بار دیگر به مدیریت ممتاز تیم خود در خصوص کرونا اشاره کرد و بار دیگر مدعی شد از سایر کشورها با وی تماس گرفته و خواستار آن شده‌اند که دلایل موفقیت مدیریت کرونا در ایران را برای آنها توضیح دهد.
وزیر بهداشت در بخشی از اظهاراتش به برنامه‌های وزارت بهداشت برای واکسیناسیون اشاره کرد و ادعا کرد در هیچ کشوری وزارت بهداشت مسئول آوردن واکسن نیست. وی اظهار داشت وظیفه وزارت بهداشت تنها تلقیح و تزریق واکسن است.
این اظهارات سعید نمکی در حالی عنوان می شود که وی از ابتدای گسترش کرونا در ایران همواره خواستار مداخله بیشتر وزارت بهداشت در مدیریت کرونا شده است و بارها تاکید کرده است باید اختیارات بیشتری در اختیار داشته باشد تا بتواند مدیریت مناسب تری را ارائه کند.
این سعید نمکی بود که با تایید اظهارات علی خامنه‌ای در خصوص ممنوعیت واردات واکسن به ایران اظهارات وی را حکیمانه، علمی و عقلانی خوانده بود و گفته بود وی با تشخیص علمی خود توانسته جلوی خطر را بگیرد.
وی همچنین فراموش کرده است که خود وی بارها بر بی فایده بودن واکسیناسیون تاکید کرده و بارها گفته بود که وزارت بهداشت به جای واکسیناسیون تمرکز خود را بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم قرار خواهد داد، که همان را هم به درستی انجام نداد و در ادامه مسئولیت کنترل پروتکل ها و محدودیت ها توسط مردم را هم به عهده پلیس و نیروی انتظامی قرار داد.
از ابتدای شیوع کرونا در ایران شیوه مدیریت سعید نمکی همواره به این شکل بوده است که در ابتدا خواستار در اختیار داشتن تمام اختیارات شده است اما در ادامه و با ناتوانی از انجام آنها، اعلام کرده است که این اقدامات جزو وظایف وزارت بهداشت نیست.
سعید نمکی در بخشی از اظهاراتش خاطرنشان کرد از وزیر بهداشت کشوری در گرداب کرونا نامه دریافت کرده که از وی خواسته است که برای آنها توضیح دهد که چه کرده‌اند که با گستردگی این اقلیم و حصر اقتصادی و سیاسی کرونا را به این شیوه مدیریت کرده‌اند. وی همچنین خاطرنشان کرد این کشور از ایران خواسته است تا ونتیلاتور و دارو نیز به این کشور کمک کند.
سعید نمکی در این خصوص که چه کشوری از ایران درخواست کمک کرده است توضیحی نداد ، اما با توجه به اینکه این کشور درخواست ونتیلاتور داشته است، به نظر می رسد که کشور مورد اشاره سعید نمکی باید یکی از کشورهای ضعیف اقتصادی در دنیا باشد که جمهوری اسلامی و وزارت بهداشت ایران با شرایط نابسامان مدیریت کرونا را به عنوان الگو در نظر گرفته است.
وی موفقیت در پیک کرونا را حاصل تلاش ایثارگران عرصه سلامت دانست. مشخص نیست که سعید نمکی با چه استدلالی پایان یافتن پیک چهارم را یکی از موفقیت های خود عنوان می کند. در پیک چهارم و در حالی که تمام دنیا با واکسیناسیون به سمت کاهش جدی مرگ .و میر حرکت می کرد ایران با بیش از 400 کشته در روز طبق آمار رسمی بحرانی ترین شرایط را پشت سر می گذاشت و در نهایت کرونا با فروکش کردن موجه ابتلا کنترل شد نه اقداماتی که وزارت بهداشت انجام داده است.
آنچه که سعید نمکی آن را افتخارات خود برای کنترل بیماری عنوان می کند درواقع اقدامات خودجوش کادر درمانی است که همواره با حساسیت و مهارت و احساس مسئولیتی که دارند، انجام می دهند و ربطی به مدیریت سعید نمکی ندارد.
شیوع کرونا در ایران همچنان بخش های بیشتری از مردم و کشور را درگیر کرده است و در حالی که ایران وارد پیک پنجم کرونا شده است که میزان شیوع آن در بین کودکان نیز بسیار بالاست و در برخی از شهرهای بزرگ بیمارستان‌های کودکان پر شده و با محدودیت تخت خالی مواجه هستند.این در حالی است که دولت برنامه ای هم برای واکسیناسیون کودکان ندارد.