روحانی، کنایه‌های سیاسی علیه دولت رییسی و یکپارچگی حکومت

حسن روحانی رئیس جمهور ایران روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت با کنایه به منتقدان دولت و با طعنه به کسانی که خواستار یک پارچه شدن دولت هستند، ابراز امیدواری کرد از 12 مرداد به بعد هماهنگی کامل بین سه قوه کشور ایجاد شود و با هماهنگی‌های لازم، وضع بهتر شود. وی دولت را مرغی دانست که هم در عروسی و هم در عزا سر آن بریده شده است.
وی با اشاره به اینکه در داخل برخی مشکلات وجود دارد که می‌شود آنها را حل و فصل کرد، اظهار داشت اگر همه با هم هماهنگ باشند و دستگاه قانون‌گذاری، دولت، و همه با هم باشند، آن مشکلات از بین می‌رود.
روحانی با کنایه به تاریخ برگزاری مراسم تنفیذ ابراهیم رئیسی ابراز امیدواری کرد از ۱۲ مرداد به آن طرف، هماهنگی کاملی بین سه قوه بوجود بیاید. وی در عین حال اظهار داشت البته بعضی‌ها از شغل‌شان می‌افتند و بیکار می‌شوند، و انتقاد‌های عجیب و غریب و غیرمنصفانه آنها تعطیل می‌شود. روحانی افزود با این وجود یک هماهنگی به وجود می‌آید و افراد یک تفکر و جناح کار را در دست می‌گیرند، که ممکن است باعث بهبود شرایط شود. موضوع هماهنگی بین تمامی قوا برای مشکلات، از جمله موضوعاتی است که مدام توسط مقام‌های سیاسی و گروه‌های تندرو در جمهوری اسلامی تکرار می‌شود و بسیاری از افراط‌گرایان در جمهوری اسلامی تاکید دارند که بسیاری از مشکلات اقتصادی و نیز سیاسی در جمهوری اسلامی به این دلیل با بن‌بست مواجه شده است که یکدستی سیاسی در کشور وجود ندارد و به علت فقدان هماهنگی نمی توان کارها را به نفع ملت پیش برد.
موضوعی که بسیاری از تحلیل‌گران آن را به ضرر مردم و نیز ساخت اجتماعی و سیاسی کشور می‌دانند و تاکید دارند که یکدستی در حاکمیت باعث می‌شود که امکان نقد از درون هم حتی برای سیستم فراهم نباشد و خطاها بدون هرگونه نظارت داخلی لاپوشانی شود و از دید جامعه پنهان بماند. فقدان نگاه مخالف در طرح پیشنهادها و اجرای طرح‌ها و برنامه‌ها نیز موجب خواهد شد که امکان بازنگری در برنامه‌ها از نظر سیستم نظارت داخلی و همچنین مراقبت برای درست انجام شدن آنها به این دلیل که کسی در داخل مجموعه مخالفتی با برنامه‌ها نخواهد داشت به حداقل برسد.
در دوران احمدی نژاد نیز این یکدستی در قوای سه گانه جمهوری اسلامی ایران با بدنه‌ی اصلی نظام وجود داشت، اما با این وجود نه تنها به نفع کشور نبود بلکه آسیب‌های زیادی هم به خاطر این یکدستی و از همه مهم‌تر فقدان همان نظارت داخلی به کشور تحمیل شد. گرچه وی در سال‌های اخیر مصوبات مجلس همسو با خود را نیز اجرا نمی‌کرد، اما از نظر رویکرد سیاسی یکدستی نسبی در کشور وجود داشت که در عمل به نفع کشور هم نبود.