تداوم خاموشیها، تظاهرات ضد حکومتی و استیصال مقامات حکومتی

با تداوم گسترده قطع برق و خاموشیها در روز گذشته تظاهرات متعددی به ویژه در شهرستانها علیه قطع برق انجام شد و در برخی از شهرها این تظاهرات به شعارهایی علیه حکومت و از جمله شعارهایی علیه رهبر جمهوری اسلامی تبدیل شده است . این شعارها در کازرون ، شهر ری ، بابلسر، شیراز، برخی مناطق تهران و برخی شهرهای دیگر انجام شده است . در برخی شهرها مردم در مقابل اداره برق تجمع کردند . در این میان بسیاری بیمارستها نها با قطعی برق مواجه شدند . در شیراز همه دندانپزشکها دست از کار کشیدند و به بسیاری از دستگاههای برقی موسسات بهداشتی ، صنعتی و تجاری خسارت وارد شده که کسی پاسخگو نیست . برخی افراد مبتلا به کورونا نیز که با دستگاههای اکسیژن ساز در منازل تنفس میکنند دچار بحران شدند و چند نفر از انها فوت شدند واخبار انها هم منتشر نشده است .تصویر زنی معترض در استان گلستان که با سخنانش خشم و استیصال خود را از وضعییت نشان میدهد در شبکه های اجتماعی بسیار مورد توجه قرار گرفته است .
در این میان مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق کشور نیز گفت مجموع مصرف برق در ایران اکنون ده هزار مگاوات افزایش یافته است . علاوه براین برای باز سازی ساختار وزارت نیرو کشور باید صدها میلیارد تومان نیاز هست که چنین پولی وجود ندارد وی اخبار مربوط به صادرات ۲۰۰ مگاوات برق به بصره عراق را تکذیب کرد و گفت حتی 650 مگاوات برق هم از کشورهای همسایه واردات داشته ایم .
وی گفت تلاش‌های شبانه روزی در حال انجام است، صادرات را کاهش دادیم و حتی سعی بر آن داریم که بر اساس قرارداد‌ها صادرات را به صفر برسانیم.
وی افزود وقتی مصرف برق بیش از پیش بینی ها افزایش می یابد، نمی توانیم خاموشی ها را براساس جدول زمانبندی اعمال کنیم و اضافه بر این در این شرایط حوادث شبکه هم افزایش می یابد که خاموشی های برنامه ریزی نشده را به دنبال دارد.وی همچنین گفت باوجود کمک های صنایع، کشاورزان و همه مشترکان در برنامه های مدیریت بار، تولید نیروگاه ها به دلیل کاهش منابع آبی، پاسخگوی نیاز مصرف نیست و مجبور به اعمال خاموشی برنامه ریزی شده در بخش خانگی هستیم.
وی در خصوص تامین برق بیمارستان نیز با تاکید براین که بیمارستان ها هیچگاه در اولویت قطعی برق نبوده و نخواهد بود، مگر آنکه حوادثی رخ دهد که منجر به قطع برق بیمارستان ها شود، گفت: بیمارستان ها مجهز به دیزل اضطراری هستند که در شرایط قطعی برق بلافاصله وارد مدار می شود.
این سخنان نشان دهنده بی کفایتی مقامات جمهوری اسلامی است که میلیاردها دلار را خرج غنی سازی هسته ای کرده اند و با بی توجهی به
مسائل زیست محیطی و نیز توسعه نیروگاههای برقی عملا بحران کنونی را رقم زده اند . در هنگامه بحران کورونا و کم آبی قطه برق ضربه دیگری به کفایت و شایستگی حکومت در اداره کشور است . اگر حکومت با امریکا در مورد برجام به توافق نرسد این نارضایتیها میتواند منجر به تظاهرات بیشتری در شهرهای کشور شود .