روحانی، چشم اندازهای پایان دولت ترامپ و دفاع از کارامدی دولت

حسن روحانی رئیس جمهور ایران روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت، خروج ترامپ از دولت در امریکا را با فرار محمدرضاشاه پهلوی از ایران مقایسه کرد و ترامپ را فردی مستبد در امریکا دانست که سقوطی همراه با سرافکندگی و رسوایی در کاخ سفید داشته است.
روحانی به شکست سیاست‌های فشار حداکثری و تروریسم اقتصادی دولت ترامپ علیه ملت ایران اشاره کرد و با بیان اینکه پس از سه سال جنگ و خشونت و اقدامات تروریستی، اقتصاد ایران در حال احیا است، گفت در پایان سال 99 یک حرکت با ثبات در اقتصاد کشور ایجاد شده است و مردم افق روشن‌تری را در پیش چشم خود می‌بینند.
حسن روحانی بیش از دوسال است که ادعای شکوفایی اقتصاد ایران و‌ بهبود وضعیت اقتصاد کشور را مطرح می‌کند، اما در همان حال، روز به روز نه تنها شرایط اقتصادی در کشور وخیم‌تر شده است، بلکه در همه‌ی شاخص‌های اقتصادی رکود بیشتری نیز نصیب کشور شده است.
ناامنی اقتصادی و‌سیاسی در ایران بسیاری از تولیدکننده‌ها را از انجام فعاایت‌های گسترده‌ی اقتصادی برحذر داشته است و روز به روز رکود بیشتری را تصیب کشور کرده است.
حسن روحانی در ادامه با بیان اینکه طراحان سیاست فشار حداکثری علیه مردم ایران در حال سرنگونی هستند، اظهار داشت حیات سیاسی آنها برای همیشه تمام شده است.
وی ترامپ را رئیس جمهوری دانست که فهم سیاسی نداشت، و بر امریکا مسلط شده بود. روحانی همچنین پمپئو را یک وزیر خارجه سفیه و جان بولتون را نیز یک مشاور امنیت ملی افراطی نادان نامید که در کنار ترامپ قرار گرفته بودند. وی همچنین ترامپ را فردی با تفکر تاجرمآبی و قماربازی دانست که سیاست‌های او‌ با شکست مواجه شده‌اند.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به اینکه اگر آبروی امریکا در دنیا بخواهد به دوران قبل از ترامپ برگردد، سال‌های طولانی طول خواهد کشید، اظهار داشت سال‌ها طول می‌کشد تا اعتماد جهانی به امریکا برگردد.
انچه حسن روحانی در خصوص امریکا بیان می‌کند، همان انتقاداتی است که درباره مقام‌ها و مسئولین جمهوری اسلامی عنوان می‌شود و بارها تاکید شده است که سال‌ها طول خواهد کشید تا ایران بتواند به شرایط پیش از جمهوری اسلامی باز گردد.
حسن روحانی همچنین با انتقاد از رسانه‌های ضد ایرانی در خارج از کشور با اشاره به اینکه این رسانه‌ها ظلم‌ها و فشارها را نادیده می‌گیرند، اظهار داشت این رسانه‌ها با پرده‌پوشی جنایات امریکا تلاش می‌کنند که مدیران ایران را ضعیف نشان دهند. وی با رد این ادعا اظهار داشت با وجود مشکلات فراوان در سال‌های ۹۵ و ۹۹، مدیران دولت وی، کشور را با روحیه، تجریه و توان اداره کرده‌اند.
ادعای حسن روحانی در خصوص توان بالای مدیران جمهوری اسلامی در اداره‌ی کشور با وجود مشکلات فراوان، در حالی عنوان می‌شود که شرایط کشور به خاطر ناتوانی مدیران جمهوری اسلامی روز به روز وخیم‌تر و‌ بدتر شده است و منتقدان همواره تاکید کرده‌اند یکی از اصلی‌ترین عوامل در وخیم‌تر شدن اوضاع سیاسی و‌اقتصادی در ایران وجود مدیران ضعیفی است که توانایی اداره‌ی امور و مدیریت مشکلات را ندارند.
حسن روحانی همچنین اظهار داشت دولت بعدی آمریکا به خوبی می‌داند سیاست فشار حداکثری صددرصد شکست خورده و ادامه این مسیر امکان‌پذیر نیست. وی افزود حتی اگر ترامپ هم رئیس جمهور می‌شد، به خوبی می‌دانست با راهی که در پیش گرفته، موفق نخواهد شد.
رئیس جمهور همچنین صبر مردم، درایت آیت‌الله خامنه‌ای و تلاش‌های دولت و همکاری قوای سه‌گانه را عاملی برای شکست سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت آنها تصور می‌کردند که سه ماه بعد از اعمال فشار حداکثری، نظام ایران دیگر نخواهد بود.
حسن روحانی در ادامه به موفقیت‌های بدست آمده در مقابله با ویروس کرونا اشاره کرد و با بیان این موضوع که همکاری مردم در رعایت نکات بهداشتی و مقاومت آنها در برابر مشکلات و تلاش و فداکاری کادر درمان باعث بهبود شرایط کرونا در کشور شده است، تاکید کرد در مورد تهیه و تولید واکسن مطمئن دولت همه تلاش خود را انجام خواهد داد تا واکسیناسیون براساس اولویت‌های تعیین‌شده هرچه زودتر انجام شود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از اظهاراتش با ترسیم چشم‌انداز آینده‌‌ی اقتصادی کشور، به تلاش‌های دولت برای کاهش قیمت دلار در سال آینده اشاره کرد و با تاکید بر اینکه قیمت امروز دلار واقعی نیست، اظهار داشت اگر همین امروز منابع ارزی ایران در اختیار بانک مرکزی قرار کیرد ، قیمت دلار به 15 تا 16 هزار تومان کاهش خواهد یافت. وی ضمن تاکید بر اینکه امروز شرایط نسبت به گذشته بهتر است، ابراز اطمینان کرد که در آینده هم بهتر از این خواهد شد.
این در حالیست که با آزادشدن منابع ارزی ایران ، نهادرهبری و دیگر نهادها زودتر از همه بر این منابع دست خواهند گذاشت و دولت سهم کمتری از این منابع دریافت خواهد کرد .