سعید جلیلی مخالفت با سیاست تنش زدایی و بازگشت به شعارهای کهنه دوره مذاکرات نافرجامش

سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر سابق شورای‌عالی امنیت ملّی ، روز پنجشنبه در بزرگداشت مجازی محسن فخری‌زاده،که از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران برگزار شد،
با اشاره به موضوع هسته‌ای گفت در همین موضوع هسته ای در NPT می‌گویند این چند کشور سلاح هسته‌ای را که نامشروع است داشته باشند و سایر کشورهایی که می‌توانند داشته باشند را نیز این چند کشور تعیین کنند. جلیلی افزود در چنین فضایی است که افرادی بلند می‌شوند که منکر علم نیستند و علم را قدرت می‌دانند، امّا این رهبری را نمی‌پذیرند و این نوع سلطه و انحصار را نمی‌پذیرند.
وی افزود تنش زمانی ایجاد می‌شود که دشمن احساس کند ضربه‌اش هزینه‌ای نداردوی با بیان اینکه برخی صحبت از تنش‌زدایی مطرح می‌کنند، گفت امروز هیچ عاملی به اندازه تردید، تنش‌زا نیست.وی افزود برخی می‌گویند دشمن را تحریک نکنید تا تنش ایجاد نشوند. باید گفت چه چیزی دشمن را تحریک می‌کند؟ اینکه دشمن احساس کند می‌تواند حقوق شما را زیر پا بگذارد، این تحریک‌زا است یا زمانی که دشمن احساس کند تعرض به شما هزینه دارد؟ اگر دشمن احساس کرد که تعرض به شما هزینه ندارد، این تنش‌زا است.جلیلی با بیان اینکه امروز هیچ عاملی به اندازه تردید در دفاع ملت، موجب تنش نخواهد شد، گفت اگر در دفاع از منافع مردم، تردید شد، طمع دشمن افزایش پیدا می‌کند.وی گفت پاسخ ندادن به دشمن است که او را جری‌تر می‌کند و تهدیدهای بیشتری را متوجه منافع و امنیت ما می‌کند. اگر برای رفتارهای تهدیدزای دشمن، هزینه ایجاد نشود، او هر روز تهدید جدیدتری را متوجه ما می‌کند.
جلیلی ادامه داد: غربی‌ها می‌گویند تحقیق و توسعه شما نباید به فوردو برود، چرا؟ چون در زیر زمین است و نمی‌توان آن را بمباران کرد. این استدلال دشمن در سال ۲۰۲۰ است. در توافق با ما، این را می‌خواهند. شما باید ظرفیت‌های خود را در یک نقطه متمرکز کنید و بعد همان جا را مورد هدف قرار می‌دهند. می‌گویند نباید به فوردو بروید چون زیر کوه است. این رفتاری است که دشمن انجام می‌دهد.
اقای جلیلی که تئوری ضد تنش زدایی را مطرح میکند در هفت سال ریاستش بر دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی مملکت را به زیر تیغ قعطنامه های شورای امنیت برد که مذاکرات نافرجامی را به پیش برد که در نهایت رهبر جمهوری اسلامی مجبور به نرمش قهرمانانه و سپردن سکان مذاکره به گروه دیگر شد . او در حالی از مخالفت با تنش زدایی سخن میگوید که مشخص نمیکند چگونه میخواهد اقتصاد کشور را اداره کند در حالیکه مملکت در تنش و در گیری باشد و حتی نتواند نفتش را بفروشد . او از حفظ غنی سازی در زیر زمین سخن میگوید ولی مشخص نمیکند این غنی سازی اگر برای مصارف صلح امیز هست چرا باید در تاسیسات زیر زمینی تولید شود و چرا مملکت برایش چنین هزینه هایی باید بپردازد .