حسن روحانی درک تشخیص زمان جنگ و صلح و ابراز خوشحالی از رفع تحریم تسلیحاتی

حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت بار دیگر در اظهاراتی کنایه‌امیز با اشاره به اینکه یک حکومت باید بداند که چه موقع صلح کند و چه موقع جنگ، به صلح‌های پیامبر و امام حسن اشاره کرد و این صلح‌ها را نمونه‌هایی از پیروزی‌های اسلام در مقابل پیروزی‌هایی دانست که از طریق جنگ به دست آمده است. وی تاکید کرد باید به‌موقع استاد و جنگید و به‌موقع هم باید صلح کرد.
روحانی در بخشی از اظهاراتش با اشاره به روزهای اخیر مردم ضمن اینکه از مردم خواست تا همه دستورات بهداشتی را مراعات کنند، به تلاش‌های دولت برای توسعه اقتصاد دیجیتال در دوران کرونا اشاره کرد و با بیان اینکه دولت در این ایام تلاش زیادی کرده است تا تماس‌های حضوری را به تماس دیجیتالی تبدیل کند، از اقدامات دولت برای جابجایی مدارک و حذف کپی‌های کاغذی گفت و آن را اقدامی برای دیجیتال شدن سیستم اداری دانست.
وی همچنین توسعه سامانه جامع تجارت را اقدام دیگر دولت برای کنترل فساد تجاری در کشور دانست
وی گفت بر اساس این سامانه، می‌توان یک کالا را از روز ثبت سفارش تا روزی که در مغازه‌ای به فروش می‌رسد پیگیری کرد. وی این اقدام را اقدامی برای جلوگیری از مشکلات گمرکی، انبار واحتکار دانست و اظهار داشت با این سامانه تمام این بخش‌ها زیر نظر این ساامانه قرار می‌گیرد.
حسن روحانی در بخش دیگری از اظهاراتش به رفع تحریم‌های تسلیحاتی ایران در هفته‌ی آینده اشاره کردو با بیان این موضوع که این تحریم‌ها هفته بعد لغو خواهد شد، به جنگ چهل ساله‌ ایران بر سر موضوع تجارت تسلیحات در چهارسال گذشت اشاره کرد و اظهار داشت عدم موفقیت امریکا در این مبارزه به خاطر موفقیت دیپلمات‌های ایرانی است که مانع از موفقیت امریکا شد. وی رفع تحریم تسلیحاتی را یکی از دستاوردهای برجام دانست و اظهار داشت یکی از این دستارودها این بوده که از روز یک شنبه جمهوری اسلامی می‌تواند از هرکسی که می‌خواهد اسلحه بخرد و به هر کسی که می‌خواهد اسلحه بفروشد.
اظهارات حسن روحانی در خصوص رفع محدودیت از خرید و فروش اسلحه مورد انتقاد زیادی قرار گرفته است و بسیاری از ناظران با اشاره به اینکه بهتر است رئیس جمهور به جای برنامه‌ریزی برای خرید و فروش اسلحه روی خرید و فروش نان برای مردم برنامه‌ریزی کند، تاکید کرده‌اند مردم فعلا برای تامین مایحتاج روزانه خود مشکل دارند و در چنین شرایطی صحبت از خردید و فروش اسلحه دردی از مردم را دوا نمی‌کند.
ضمن اینکه به گفته‌ی برخی تحلیل‌گران بر فرض اینکه این خرید و فروش برای جمهوری اسلامی اهمیت هم داشته باشد، ‌با توجه به محدودیت‌ تجارت بازرگانی که در همه‌ی حوزه‌ها برای جمهوری اسلامی وجود دارد، خرید و فروش اسلحه‌ هم حتی اگر آزاد شده باشد، به این دلیل که امکان تجارت بین‌المللی برای جمهوری اسلامی وجود ندارد، امکان تحقق نخواهد داشت و جمهوری اسلامی با وجود آزادشدن تجارت اسلحه، به دلیل ممنوعیت نقل و انتقال پول برای جمهوری اسلامی، از این فرصت برای خرید و فروش نمی‌تواند استفاده کند.
حسن روحانی در بخش دیگری از اظهاراتش به شکست امریکا در ایران، عراق و سوریه اشاره کرد و آن را نشانه‌ی ناتوانی دولت امریکا در شکست دادن این ملت‌ها عنوان کرد.
اظهارات رئیس جمهور در این خصوص در حالی عنوان می شود که این ملت‌ها به ویژه در ایران و سوریه، به خاطر مقاومت‌های کاذب خود در مقابل امریکا دچار سنگین‌ترین خسارت‌ها شده‌اند و ویرانی‌های به بار آمده در سوریه، و یا ایران به گفته‌ی بسیاری از تحلیل‌گران تا سال‌ها قابل رفع نخواهد بود و آنچه که رئيس جمهور ایران، آن را شکست امریکا در سوریه و ایران و پیروزی ملت ایران و سوریه می‌نامد، نابودی اقتصادی و سیاسی در این کشورها و تاخیر روند توسعه برای دهه‌های طولانی در این کشورهاست.