سیاست‌های جدید بانک مرکزی اعلام شد

.
عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی یکشنبه شب در گفتگوی ویژه خبری، با بیان این موضوع که برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی، با سیاست بازار ازاد فعالیت بانک‌ مرکزی را سازماندهی می‌کند، اظهار داشت سیاست بانک‌مرکزی این خواهد بود که یک‌بازار ارز بیشتر وجود نداشته باشد..
وی با مستثنی کردن ارزی که برای کالاهای اساسی زندگی مردم اختصاص می‌یاید به عنوان تکلیف دولت، تاکید کرده بقیه گروه‌های کالایی و مصارف ارز ذیل بازار آزاد ارز و‌ از طریق عرضه و‌ تقاضا شکل می‌گیرد.
وی با تاکید بر اینکه دولت مصمم است نرخ ارز اختصاص یافته به کالاهای اسلاسی تا فروردین 98 تغییر نکند و تلاش دولت بر این اندیشه متمرکز خواهد بود که کالاهای اساسی و دارو با قیمت ثابت و بدون افزایش نرخ به دست مردم برسد.
وی با بیان اینکه بانک‌ مرکزی در نرخ ارز دخالت نخواهد کرد گفت در شرایط بسیار اضطراری بانک‌مرکزی با استفاده از منابع خود نرخ ارز را کنترل خواهد کرد اما وی هرگز رقمی در خصوص نرخ ارز اعلام‌ نخواهد کرد
وی با بیان اینکه دولت و بانک مرکزی نگرانی از وضعیت بازار ندارد گفت به همین‌ علت در نخستین روز تحریم‌ها بدون ترس و نگرانی بازار ارز را آزاد کرده است. وی همچنین اظهار داشت محدودیتی در مبادلات ارزی وجود نخواهد داشت و ‌با حفظ موازین افراد می‌توانند ارز خود را در بازار به فروش برسانند یا طلا
وارد کشور کنند. وی با بیان اینکه دیگر ارزی به نام ارز قاچاق وجود نخواتد داشت گفت صرافی‌ها به فعالیت خود ادامه خواهندداد. همتی با بیان ابنکه ازادشدن بازا ارز بر بازار سکه هم ‌ناثیر خواهد گذاست گفت قیمت سکه هم تعدیل خواهد شد.
وی تاکید کرد حتی اشخاص حقیقی هم می‌توانند طلا و‌ارد کنند و از تعرفه و ارزش افزوده معاف هستند.
وی همچنین با بیان این که بانک مرکزی با اضافه برداشت بانک‌ها و‌خلق پول توسط بانک برخود قاطع خواهد کرد، گفت بعد از ساماندهی به بازار ارز، بنگاهداری بانک‌ها و مطالبات معوق و بدهی دولت به بانک‌ها هم‌ رسیدگی خواهد شد.اقای همتی در شرایطی بانک مرکزی را تحویل گرفت که وضعیت ارزی کشور در نابسامان‌ترین وضعیت خود قرار داشت و ارز با افزایش قیمت شدید لحظه‌ای موجب سقوط شدبد و‌ آنی ارزش پول شده بود.
کارشناسان مهم‌ترین دلیل نوسانات ارزی شدید در ماه‌های اخیر را، تعیین دستوری نرخ ارز توسط بانک مرکزی و‌ همچنین اعلام موضوع قاچاق بودن ارز توسط معاون اول رئیس جمهور می دانستند. در حالی که ارز یکی از کالاهای مورد استفاده عموم مردم برای مصارف توریستی، تجاری و‌پس انداز است، تبدیل ان به کالای قاچاق توسط دولت منجر به زیرزمینی شدن مبادلات ارزی و ‌نیز افزایش شدید نرخ ارز قاچاق در بازار شد.
کارشناسان ابراز امیدواری می‌کنند که همتی با تجربه موفق خود در سازماندهی سازمان بیمه، بتواند وضعیت نابسامان ارزی را در کشور سامان‌بدهد.