ترامپ: ایران دیگر علیه آمریکا حرف بد نمی‌زند و به شدت خواستار دیدار است

دونالد ترامپ، رئيس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه سوم ژوئیه برابر با۱۲ تیرماه در یک سخنرانی در ایالت آیووا و در جمع هوادارانش جشن ۲۵۰ سالگی آمریکا را آغاز کرد و در باره ایران سخنانی ایراد کرد.

رئیس‌ جمهور آمریکا با اشاره به بمباران تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی بار دیگر مدعی شد که این عملیات بطور کامل توان غنی‌سازی در ایران را نابود کرده و «آنها دیگر علیه آمریکا و اسرائیل بد صحبت نمی‌کنند!»

دونالد ترامپ در آیووا با اشاره به فضای داخلی ایران گفت: «ایران جایی است که در آن درباره آمریکا به بدترین شکل ممکن حرف می‌زدند، مثل «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل. آنها واقعاً حرف‌های بسیار بدی می‌زدند. اما حالا دیگر بد صحبت نمی‌کنند. ممکن است حتی بخواهند دیدار کنند. فکر می‌کنم خیلی مشتاق هستند. باید ببینیم چه می‌شود.»

البته این سخنان ترامپ در حالیست که تبلیغات ضدآمریکایی و ضداسرائیلی نه تنها توسط جمهوری اسلامی و مقاماتش ادامه دارد بلکه حتا برای قتل رهبران دو کشور تبلیغ می‌شود!

او همچنین با اشاره به گزارش‌هایی در رسانه‌های آمریکایی در مورد اینکه هنوز زیرساخت‌های اتمی جمهوری اسلامی بطور کامل نابود نشده است گفت: «آنها نمی‌خواستند بپذیرند که برنامه هسته‌ای ایران نابود شده. می‌گفتند کمی آسیب دیده یا شدیدا آسیب دیده، اما حاضر نبودند از واژه نابودی استفاده کنند. حالا ثابت شده که کاملا نابود شده و حتی کمیسیون انرژی اتمی هم آن را تایید کرده است.»

ترامپ افزود: «هدفشان این بود که مرا تحقیر کنند، اما درواقع داشتند آن قهرمانانی را تحقیر می‌کردند که در ارتفاع بالا، با سرعت زیاد و تحت تهدید آتش دشمن، همه اهداف را دقیقا زدند، از خلبانان گرفته تا مکانیک‌هایی که این هواپیماها را آماده کردند.»

در همین ارتباط وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز اعلام کرده است که حملات آمریکا پیشرفت تأسیسات هسته‌ای در ایران را «دو سال» به عقب انداخته است. شان پارنل سخنگوی وزارت دفاع آمریکا چهارشنبه ۲ ژوئیه اعلام کرد: «ما برنامه آنها را دست‌کم یک تا دو سال عقب انداختیم؛ به احتمال زیاد نزدیک به دوسال. ارزیابی‌های اطلاعاتی وزارت دفاع این موضوع را تایید می‌کند.»

رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به پایگاه نظامی آمریکا در قطر گفت: «تنها با چهار نیروی پدافندی در صحنه حاضر بودند و زمانی که ایران ۱۴ موشک پیشرفته و پرسرعت شلیک کرد، تمام آنها با سامانه پاتریوت رهگیری و سرنگون شدند.»

او همچنین افزود: «ایران با من تماس گرفت و گفت که می‌خواهد ۱۴ بار به ما شلیک کند. من گفتم بزنید. و آنها شلیک کردند، اما تک‌تک موشک‌ها ساقط شد.»

ترامپ درباره عملیات بمباران تأسیسات اتمی در ایران نیز توضیح داد: «ما ۵۲ هواپیمای سوخت‌رسان در اختیار داشتیم تا هواپیماها بتوانند تا ۳۷ ساعت بدون توقف پرواز کنند. این یعنی تجهیزات خارق‌العاده و فداکاری عظیم.»

او در پایان تاکید کرد: «ما باید قدردان نیروهای نظامی‌مان باشیم. آنها کاری انجام دادند که باید به‌ عنوان یکی از بزرگترین عملیات‌های نظامی آمریکا شناخته شود.»

ترامپ قبل از پرواز به آیووا نیز در جمع خبرنگاران با اشاره به احتمال از سر گرفتن مذاکرات با جمهوری اسلامی گفته بود: «ایران واقعاً می‌خواهد مذاکره کند و فکر می‌کنم دوست دارند با من حرف بزنند. وقتش رسیده که این کار را بکنند.»

ترامپ در ادامه تاکید کرده بود: «ما دنبال تنش نیستیم. می‌خواهیم دوباره این فرصت را بدهیم که ایران به‌ عنوان یک کشور عادی شناخته شود. آنها ضربه سنگینی خورده‌اند و، واقعا، هر دو طرف خسته بودند؛ صادقانه بگویم.»

او در بخش دیگری از سخنانش افزوده بود: «ولی ایران واقعا آسیب زیادی دیده. فکر می‌کنم حالا واقعا می‌خواهند مذاکره کنند. منظورم این است که مطمئنم اگر لازم باشد، من این کار را انجام می‌دهم.»

ترامپ همچنین از استیو ویتکاف به‌ عنوان یکی از چهره‌های کلیدی در پرونده هسته‌ای رژیم ایران یاد کرد و گفته بود: «استیو آدم خیلی خوبی است، مذاکره‌کننده فوق‌العاده‌ای است. درگیر این موضوع است و تا حالا کار بزرگی انجام داده؛ و باز هم بیشتر خواهد کرد. اگر لازم شدم من نیز وارد می‌شوم.»

در روزهای اخیر بار دیگر احتمال برگزاری دور تازه‌ای از مذاکرات بین نماینده جمهوری اسلامی و نماینده ویژه دولت آمریکا برای رسیدن به توافقی که برنامه هسته‌ای نظام حاکم بر ایران را به‌طور کامل متوقف کند پررنگ شده است.