۳۹ نماینده مجلس خواستار تغییر دکترین نظام در ساخت سلاح هسته‌ای شدند

به گزارش خبرگزاری‌های داخل ایران؛ نمایندگان مجلس در نامه ای به شورای عالی امنیت ملی خواستار تجدید نظر در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی و صدور اجازه و فراهم شدن امکانات برای ساخت سلاح هسته ای شدند.

حسنعلی اخلاقی امیری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اعلام این خبر به سایت دیده بان ایران گفت: نامه ای خطاب به شورای عالی امنیت ملی نوشته شده که تاکنون ۳۹ نماینده آن را امضا کردند. موضوع نامه در خواست تجدید نظر در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی در زمینه ساخت سلاح هسته ای است.

این نماینده مجلس دوازدهم در ادامه با اشاره مبانی فقهی درباره تغییر حکم ساخت سلاح هسته ای گفت: فتوای علی خامنه‌ای که در سال ۸۲ در حرمت استفاده از سلاح هسته ای مطرح شد در جای خود محفوظ است. اما در ادبیات فقه، ما گاهی حکم اولی و گاهی ثانوی داریم، بر اساس ضرورت هایی که شرایط عمومی مردم اقتضا می کند فقیه، خصوصا ولایت فقیه بعضی اوقات سراغ حکم ثانوی می‌رود. اما ولی فقیه چون جانشین پیامبر اسلام و اهل بیت در حوزه حکومتی است، این قدرت را از نظر دینی دارد تا حتی حکم اولی را تغییر دهد، با این حال ما یک پله پایین‌تر آن را بیان می کنیم و می گوییم در مواقع ضروری، فقیه می تواند به عنوان حکم ثانوی فتوای خودش را متناسب با مسائلی که جامعه اسلامی آن را اقتضا می کند تغییردهد. حفظ نظام بالاترین مصلحت است.

نماینده مشهد در مجلس دوازدهم درباره لزوم تغییر دکترین دفاعی نظام جمهوری اسلامی به دنبال تهدیدهای اسرائیل گفت: نسبت بحث دکترین دفاعی ما براساس فتوای رهبر جمهوری اسلامی در سال ۸۲همانی است که قبلا مطرح شده است، اما امروز که رژیم اسراییل متاسفانه هیچ تعهدی را قائل نیست و هیچ سازمان بین المللی و قدرت اروپایی و آمریکایی نمی‌تواند این سگ هار را کنترل کند، احساس می شود که این موضوع باید کارشناسی شود و من در نطقم این مطلب رابیان داشته و ۳۹ نماینده این موضوع را در نامه ای امضا کردند و برای شورای عالی امنیت ملی درخواست تجدید نظر در این رابطه شده است. البته تجدید نظر اعم از این است که ما در بحث هسته ای وارد شویم، یا موارد دیگری هم ممکن است در بحث بازدارندگی تصور شود.

نماینده مجلس دوارزدهم با اشاره به اینکه “حفظ نظام از اوجب واجبات است” گفت: در عرصه اجتماعی هم همانطور که عرض کردم، امروز حفظ نظام اهمیت دارد و در مقابل یک رژیم که هیچ تعهد بین المللی را قائل نیست، بازدارندگی خودش یک اصل است و حرمت استفاده از سلاح هسته‌ای هم در جای خودش محفوظ است. اما بازدارندگی که در تولید آن ممکن است باشد، خودش میتواند بر اساس آیه ۶۰ سوره انفال مطرح شود این دقیقا همان بازدارندگی است که در ادبیات دین مطرح شده است.

درخواست این ۳۹ نماینده برای ساخت سلاح هسته‌ای در شرایطی مطرح می‌شود که مقام‌های جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته همواره با استناد به فتوای خامنه‌ای، بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود تاکید کرده بودند.

در روزهای گذشته گزارش‌های متعددی از قصد احتمالی اسرائیل برای حمله تلافی‌جویانه به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی منتشر شده است.