گسترش خط فقر و مواضع ابراهیم رئیسی در خصوص ضرورت ریشه کنی فقر

در حالیکه خط فقر در دوره ابراهیم رییسی مرزهای جدیدی را در نور دیده است ابراهیم رئیسی روز پنج شنبه در دیدار با هیئت امنای کمیته امداد، تاکید بر کاهش فاصله طبقاتی را یکی از اهداف مهم انقلاب اسلامی دانست و ضمن صدور دستور تهیه و تدوین سند کاهش فقر، پایش و رصد مستمر فقر را ضروری دانست و بر ضرورت همکاری کمیته امداد امام خمینی در این خصوص تاکید کرد این در حالیست که بسیاری معتقدند سیاست اقتصادی دولت رییسی مهمترین عامل شکاف طبقاتی بوده است
رئیسی رفع فقر مطلق را هدف اصلی این سند دانست و با اشاره به افزایش قابل توجه رشد اقتصادی کشور در نیمه اول امسال ابراز امیدواری کرد که بهبود شرایط اقتصادی و مجموعه اقدامات و خدمات دولت با همکاری نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد بتواند اقدام مهم و موثری در جهت تحقق این هدف رقم بزند.
ابراهیم رئیسی ضمن تاکید بر ضرورت رفع فقر مطلق، خواستار ارائه خدمات اورژانسی به فقرا، شبکه‌سازی خیرین و مسجدمحوری، توزیع عادلانه امکانات، هشدار دادن نسبت به تصمیمات و قوانین فقرا و افزایش کمی و کیفی اهدای جهیزیه به خانواده‌های نیازمند شد.
وی همچنین اقدامات کمیته امداد امام خمینی در جهت افزایش نشاط اجتماعی به‌ویژه در میان محرومین، فقرا و مستمندان را مثبت ارزیابی کرد و همچنین از عدم همراهی مردم در اعتراضات پاییز 1401 با وجود نارضایتی آنها از وضع اقتصادی قدردانی کرد.
وی عدم همراهی مردم با اعتراضات، به‌رغم برخی گلایه‌ها در مسائل اقتصادی و معیشتی را ناشی از صداقت در خدمت‌رسانی از سوی حاکمیت دانست و بر تقویت این نهاد حمایتی به عنوان یکی از اولویت‌های مهم دولت تاکید کرد.
ابراهیم رئیسی پیش از این هم در سال گذشته دستور ریشه کنی فقر مطلق را صادر کرده بود و به دست اندرکاران دستور داده بود که تا قبل از پایان سال، فقر مطلق را از کشور ریشه کن کنند.
بسیاری از کارشناسان به رئیس جمهور هشدار دادند که ریشه کنی فقر و حتی کاهش فقر، با صدور دستور امکان پذیر نیست و ساختارهای اقتصادی باید اصلاح شود تا شرایط اقتصادی جامعه و فقرا بهبود پیدا کند.
این دستورات از طرف رئیسی در خصوص ریشه کن شدن فقر در حالی عنوان می شود که به گفته تحلیلگران، این فقر عمدتا به دلیل سیاست های غلط جمهوری اسلامی به مردم تحمیل شده است. برخی کارشناسان حتی تاکید دارند که با توجه به منابع و امکاناتی که چه در وجه انسانی و چه غیر آن، در اختیار ایران هست، این که دولتی بتواند این ملت را با وجود این امکانات و توانمندی ها در فقر نگه دارد، هنری است که تنها از عهده جمهوری اسلامی در این سال ها بر آمده است. به گفته تحلیلگران امکانات متعدد در جمهوری اسلامی ایران به گونه است که فقیر نگه داشتن مردم نیاز به برنامه ریزی داشته نه رفع فقر.