در حالیکه مساله ارسال بمبهای خوشه ای امریکا به اوکراین در اروپا مهمترین بحث در مورد بحران جنگ اوکراین است و سفارت روسیه در آمریکا نیز اقدام واشنگتن در ارسال این بمبها به اوکراین را تقبیح کرد،جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز یکشنبه ، سفر خود به سه کشور اروپایی را با سفر به بریتانیا آغازکرد .وی سپس به لیتوانی و فنلاند سفر خواهد کرد.
بایدن امروز دوشنبه ابتدا با ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا، در دفتر کارش دیدار میکند و سپس برای دیدار با چارلز سوم، پادشاه بریتانیا، به قلعه وینزور میرود.
بحث جنگ اوکراین و نحوه ابتکار عمل برای مقابله با تغییرات اقلیمی، از مهمترین محورهای گفتگوهای آقای بایدن و چارلز سوم خواهد بود بریتانیا با ارسال بمب خوشه ای به اوکراین مخالفت کرده است.
همچنین قرار است جو بایدن و سران دیگر کشورهای عضو ناتو روزهای سهشنبه و چهارشنبه در لیتوانی درمورد امکانات و اقدامات لازم برای پیوستن اوکراین به ناتو در آینده را با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری این کشور در میان بگذارند . این در حالیست که به گزارش سی ان ان جو بایدن پیش از عزیمت به لندن، در مصاحبهای با این شبکه خبری گفت: پیوستن اوکراین به ناتو ممکن است این سازمان دفاعی را وارد جنگ با روسیه کند.به گفته او، اکنون بر سر الحاق اوکراین به ناتو میان اعضای این سازمان اتفاقنظر وجود ندارد و پیش از آنکه ناتو به عضویت اوکراین در این پیمان فکر کند، ابتدا باید جنگ روسیه و اوکراین خاتمه یابد و دستیابی اوکراین به عضویت ناتو در سایه جنگ کنونی به این معنا خواهد بود که همه ما در وضعیت جنگی با روسیه هستیم وی افزود واشنگتن و متحدانش در ناتو به تجهیز اوکراین به تسلیحات مورد نیاز برای پایان دادن به جنگ ادامه خواهند داد.
وی در مورد مساله اسراییل هم گفت ما به صورت منظم با اسرائیلیها صحبت میکنیم و امیدواریم نتانیاهو به حرکت خود به سمت اعتدال و میانهروی ادامه دهد.
وی افزود نمیگوییم مسبب همه مشکلات کرانه باختری، اسرائیل است اما تل آویو بخشی از این مشکل است. ولی ما همچنان باور داریم راهکار دو کشوری، مسیری درست برای پایان دادن به منازعه فلسطینی اسرائیلی است.بایدن افزود نظرات برخی از اعضای کابینه نتانیاهو درباره شهرکسازی در کرانه باختری بخشی از مشکلات کنونی است. در این میان رییس جمهور آلمان گفت: برلین نباید جلوی آمریکا در ارسال بمب خوشهای به اوکراین را بگیرد. در عین حال از مخالفت خود با استفاده از این سلاح بحثبرانگیز دفاع کرد.وی گفت اگر اوکراین دیگر ابزاری برای دفاع از خود نداشته باشد یا کسانی که از این کشور جنگ زده حمایت می کنند عقب نشینی کنند، این پایان اوکراین خواهد بود.
. در این میان ودر تحولی دیگر دیمیتری مدودف معاون شورای امنیت ملی روسیه تهدید کرد که هرگونه تلاش برای حمله به نیروگاه هسته ای اسمولنسک روسیه از سوی اوکراین با موشکهای بریتانیایی با بمباران تاسیسات اتمی اوکراین و اروپا همراه خواهد بود.
وی روزیکشنبه خواستار بررسی حمله به تاسیسات هسته ای اوکراین و اروپای شرقی در صورت تایید اطلاعات مربوط به حمله با سلاح ناتو به نیروگاه هسته ای اسمولنسک در روسیه شد. و تاکید کرد در این موضوع چیزی برای شرمندگی وجود ندارد.
