تداوم اعتراضات شبانه در ایران، مراسم اعتراضی ختم در مهاباد و یزد و فراخوان های جدید اعتراضی

در صد و هشتمین روز از تظاهرات بزرگ مردم ناآرامی در شهرهای مختلف ایران همچنان در جریان است. در اعتراضات شب گذشته مانند سه ماه گذشته در برخی مناطق تهران مردم شبانه به سردادن شعارهای سیاسی پرداختند. مناطق غرب و شمال تهران شاهد بیشترین تظاهرات مردم از درون مجتمعهای ساختمانی بود که شعارهای تندی علیه حکومت سر دادند. همچنین در تهران و برخی شهرستانها بنرهای تبلیغاتی سلیمانی توسط معترضین به اتش کشیده شد . شهرهای مهاباد و سنندج نیز دوشنبه شب صحنه تظاهرات پراکنده علیه حکومت جمهوری اسلامی بود و مردم با تجمع از معترضان جوانرود حمایت کردند. در مهاباد که روز دوشنبه شاهد برگزاری مراسم چهلم شمال خدیری‌پور، یکی از معترضان کشته شده در اعتراضات جاری بود، تجمع‌های اعتراضی تا نیمه شب ادامه داشت و معترضان با افروختن آتش و بستن چند خیابان شعار سردادند.
همچنین روز دوشنبه شهر اشکذر یزد شاهد مراسم ختم مهدی زارع اشکذری دانشجوی سابق دانشگاه بولونیای ایتالیا بود که توسط ماموران جمهوری اسلامی به شهادت رسید . وی حدود هفت سال پیش برای تحصیل در رشته داروسازی دانشگاه بولونیا به این شهر رفت اما بعدا تحصیلات را ناتمام گذاشت و به ایران بازگشت. در مراسم ختمی وی جمعیت انبوهی حضور داشتند و علیه حکومت شعار دادند. خانواده وی می‌گویند که او در جریان اعتراضات بازداشت شده و پس از ضرب و شتم و شکنجه شدید در حالیکه بدحال بوده به طور موقت و در حال کما آزاد شده و پس از سه هفته در بیمارستان جان باخته است. خانواده او به بینی و دندان‌های شکسته و آثار کبودی روی بدنش اشاره کرده‌اند.در این میان سخنگوی عفو بین الملل ایتالیا کشته شدن مهدی زارع اشکذری در اثر شکنجه و ضرب و شتم را خبر وحشتناک عنوان کرد.
قوه قضاییه ادعای خانواده وی در مورد شکنجه را رد کرده و مدعی است که او در تظاهرات در تهران مجروح و به بیمارستان منتقل و چندی بعد جان باخته است. حکومت حاضر نشده بپذیرد که علت مرگ وی ضربات ماموران بوده است . در این میان دانشجویان دانشگا بولونیا مراسم بزرگداشتی برای وی برگزار کردند و یاد و خاطره وی را گرامی داشتند. اما در تحولی دیگرو درادامه فشار حکومت بر روزنامه نگاران و ارعاب آنها مهدی قدیمی و میلاد علوی، دو روزنامه‌نگار شناخته‌شده، بازداشت شدند. مهدی قدیمی، روزنامه‌نگار باسابقه روزنامه شرق در فردیس استان البرز، در خانه والدینش بازداشت شد.جزئیات بیشتری از جمله نهاد بازداشت‌کننده و یا علت بازداشت او در دست نیست.همچنین ر روز یک‌شنبه میلاد علوی، خبرنگار روزنامه شرق، پس از حضور در دادسرای اوین بازداشت شده است.بازداشت این روزنامه‌نگاران واکنش‌های گسترده‌ای را در رسانه‌های اجتماعی برانگیخته است.
پس از آغاز تظاهرات تاکنون ده‌ها روزنامه‌نگار در ایران به دلایل واهی بازداشت شده‌اند. روز گذشته همچنین با تایید حکم اعدام محمد بروغنی، معترض نوزده ساله توسط دیوان عالی کشور، نگرانی‌ها درباره خطر اعدام قریب‌الوقوع وی افزایش یافته است و سازمان عفو بین‌الملل خواستار توقف فوری حکم اعدام او شده است همچنین به گزارش روابط عمومی دیوان عالی کشور، حکم اعدام دکتر حمید قره‌حسنلو و دو متهم دیگر پرونده کشته‌شدن روح‌الله عجمیان به نام‌های حسین محمدی و رضا آریا نقض شد. این سه پیشتر در دادگاهی به اتهام دست داشتن در قتل یک بسیجی به نام روح‌الله عجمیان در جریان مراسم چهلم حدیث نجفی، از کشته‌شدگان اعتراضات جاری در کرج به اعدام محکوم شده بودند.
اما در تحولی دیگر در حالیکه مسئولان جمهوری اسلامی از تحریم‌ گسترده جشنواره فجر از سوی سینماگران، نگران هستنبد بیش از ششصد هنرمند در سراسر جهان از جمله پنه‌لوپه کروز و ژولیت بینوش و مارک رافائو در نامه‌ای خواستار آزادی ترانه علیدوستی شدند. مارک روفالو بیش از بیست میلیون دنبال‌کننده در اینستاگرام دارد.
بازداشت ترانه علیدوستی که در حمایت از معترضان حجاب اجباری خود را از سر برداشت و به سرکوب خشونت‌آمیز حکومت اعتراض کرد، با انتقادات داخلی و خارجی زیادی همراه شده است جشنواره‌های سینمایی کن و لوکارنو، آکادمی فیلم اروپا، و آکادمی فیلم آلمان از نخستین نهادهایی سینمایی بودند که به حکومت ایران اعتراض کردند. در این میان خانواده قربانیان هواپیمای اوکراینی اعلان فراخوان بین المللی برای روز یکشنبه آینده برای بزرگداشت خاطره انها دادند.
اکنون مجروح ساختن افراد و رها کردن انها برای انکه مسیولیت مرگ انها به عهده حکومت نیفتد روشی است که حکومت اتخاذ کرده ادعای خودکشی ، سکته ، پرتاب شدن از بلندی و مرگ در بیمارستان و تصادف در خیابان به شیوه معمول حکومت و ابزار سرکوب انها درامده است ولی با هشیاری مردم نه تنها مردم این دروغها را پذیرا نیستند بلکه در هرنوع مراسم ختم جانباختگان مردم با شعارهایی که علیه حکومت میدهند نشان میدهند که روایت حکومت را نه تنها پذیرا نیستند بلکه حکومت را مسیول جنایتها میدانند و روز به روز بر خشم و تنفر انها افزوده میشود.