گروههای مختلف سیاسی با انتشار اخبار هیجانی درباره انتخابات و انتشار اطلاعاتی در خصوص رد صلاحیتهای غیرقابل انتظار مانند رد صلاحیت ابراهیم رئیسی و همچنین تایید صلاحیتهای غیرقابل انتظار مانند تایید صلاحیت محمود احمدی نژاد در تلاش هستند که هم انتخابات کم رمق در ایران را که به نظر می رسد کم رونق ترین انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ ۴۰ ساله جمهوری اسلامی است، به شور و وجد بیاورند و هم در عین حال از پروپاگاندای رسانهای و ترساندن رقیب، حتی در مدت زمان کوتاه تا اعلام نتایج از طرف شورای نگهبان، از این فرصت تبلیغاتی برای بازی با افکار عمومی استفاده کنند.
در همان حال طرفداران جهانگیری با اطلاع از پایین بودن پایگاه رای مردمی جهانگیری با انجام تبلیغات رسانهای در خصوص انتساب وی به محمد خاتمی و همچنین انتشار اظهاراتی از وی در این خصوص که دولت وی نزدیکترین دولت به خاتمی خواهد بود تلاش می کنند که جایگاه وی در بین افکار عمومی را ارتقا دهند.
این در حالی است که بیعملی جهانگیری در دولت روحانی و عدم اقدام وی برای خروج از دولت در حالی که همه میدانستند که اختلافات جدی بین وی و واعظی رئیس دفتر روحانی وجود دارد و واعظی در عمل امکان هرگونه کنشگری از معاون اول را از وی سلب کرده است، توجیهی ندارد و به گفته ناظران و تحلیلگران مهمترین چالش جهانگیری در جلب رای مردم است.
حالا گروه سیاسی حامی جهانگیری با انتشار اخباری در خصوص دلایل ادامهی حضور جهانگیری در دولت روحانی، در تلاش هستند تا این اقدام منفعلانه را موجه جلوه دهند. اقدامی که به گفتهی بسیاری از طرفداران اصلاحات نه تنها به نفع جهانگیری نیست، بلکه بیعملی بیشتر او را به نمایش گذاشته است.