ادامه چالش تعیین حقوق کارگری در سال جدید

در ادامه‌ی برگزاری جلسات متعدد برای تعیین حقوق کارگران در سال نودو نه ، در نهایت شورای عالی کار در اخرین جلسه خود نیز نتوانست نسبت به تعیین حقوق کارگران به جمع‌بندی برسد و تعیین حقوق کارگران در سال ۹۹ به سال بعد موکول شد. تاکنون در حدود ۱۵ ساعت جلسه در روزهای اخیر برای تعیین حقوق کارگران برگزار شده و در نهایت هم بدون دستیابی به توافقی موضوع به سال آینده موکول شده است.
شیوع کرونا در ایران موقعیت کارگران را با وضعیت پیچیده‌ای مواجه ساخته است.‌در همین حال در شرایط بحرانی تولید، موقعیت کارفرماها نیز پیچیده و دشوار خواهد شد. این در حالی است که تحریم‌ها همه این مشکلات را دوچندان کرده و رکود اقتصادی ناشی از تحریم، شرایط اقتصادی سختی را برای تولید فراهم کرده است.
حداقل حقوق عملا زندگی کارگران را در سال جدید فلج خواهد کرد و در همان حال بیکاری‌های ناشی از وجود کرونا در جهان در سال آینده، بیشترین فشار را به کارگران وارد خواهد ساخت.
نمایندگان کارگری با تاکید بر تاکید خواسته‌ها و مطالبات کارگران، تاکید کرده‌اند حاضر به پذیرش پیشنهادهایی که موجبات بهبود معاش کارگران را فراهم نکند، نیستند.
بسیاری از تحلیل‌گران اقتصادی معتقدند در صورت موفقیت نمایندگان کارگری با تصویب حداقل حقوق کارگری به میزانی که قادر به تامین حداقل‌های زندگی در سال جدید باشد، به علت ناتوانی یا مقاومت کارفرماها برای تامین حقوق برای شمار قابر قابل توجهی از کارگران، تعدیل گسترده‌ای در نیروی کار اتفاق خواهد افتاد.