به گزارش رویترز ویروس کرونا که نخستین بار از چین به دیگر کشورها و مناطق سرایت کرد حالا حدود صد کشور را آلوده کرده است و سرمایه گذاری نگران آینده اقتصادی کشورها هستند و تاثیرات منفی بر وضعیت سرمایه گذاری و تجارت را از نزدیک حس می کنند.امروز مجددا بازارهای اسیایی سقوط کرد و این تصویر رشد این کشورها را مخدوش میکند .در ماه دسامبر شرکت اس پی گلوبال پیش بینی کرده بود که اقتصاد آسیا نزدیک به 8/4 درصد رشد خواهد کرد و حالا این نرخ رشد را به 4 درصد کاهش داده است که بدترین شرایط اقتصادی پس از رکود سال 2008 میلادی برای آسیا و اقیانوسیه خواهد بود.
این شرکت پیش بینی کرده است که زیان کرونا برای اقتصادهای این منطقه به 211 میلیارد دلار خواهد رسید زیرا چرخه عرضه و تقاضا کاملا مختل شده است.این گزارش؛ آینده اقتصادی برای کشورهای این منطقه را تاریک توصیف کرده و افزوده است که تقاضا از اروپا و آمریکا کمتر خواهد شد و این موضوع، فشار زیادی بر اقتصادهای قوی چون ژاپن و کره جنوبی تحمیل می کند.کارشناسان می گویند مردم از ترس ابتلا به کرونا از خانه ها خارج نمی شوند و کارخانه ها به دلیل نداشتن نیروی کار تعطیل است و اینها می تواند فشارها را دوچندان کند.
این احتمال داده شده است که رشد اقتصادی چین در سال جاری میلادی به حدود 4.8 درصد برسد که بدترین نرخ رشد کشور در سه دهه گذشته خواهد بود گزارش ها همچنین حاکی است اقتصادهای سنگاپور، تایلند و ویتنام هم که بشدت صنعت گردشگری در آنها اهمیت بالایی دارد به دلیل کاهش حجم سفرها متحمل خسارات اقتصادی سنگینی خواهند شد و رشد اقتصادی آنها نیز کاهش خواهد یافت.شاخص بازارهای اسیایی هم مروز مجددا سقوط کرد و آبه شینزو نخست وزیر ژاپن روز سهشنبه بسته اقتصادی جدید و اضطراری این کشور برای مواجهه با پیامدهای شیوع گسترده ویروس کرونا از جمله تخصیص 15 میلیارد دلار وام برای حمایت از مشاغل تجاری کوچک را اعلام کرد.
