انتخابات مجلس و موانع مشارکت

کمتز از دوماه به انتخابات مجلس يازدهم زمان مانده كه درمقايسه اين فضا با دى ماه ٩٤ تفاوت هاى بسيارى در شرايط سياسى و اجتماعى در ماه هاى آخر انتخابات دارد ، و حوادث آبان ماه و شرايط اقتصادى بسيارسخت و فشار زندگى و نا اميدى كامل مردم به آينده تادر اين دوره اثرى از شادى و نشاط انتخاباتى ديده نمى شود
داريوش قنبرى نماینده سابق مجلس و اصلاح طلب معتقد است امکان بهتر شدن فضا وجود دارد و در موردراهكارهايى كه براى مشاركت بيشتر مردم در نظر دارد گفت : فضاى انتخابات سرد است كه برخى را نگران كرده تاطیف تند رو و افراطی از این فضای سرد و مشارکت حداقلی بهره ببرند .وی میگوید در حقیقت‌ رفتار های انتخاباتی در کشورمان تا روز های اخر هم قابل پیش بینی نیست از طرفی مردم جامعه ی ما نیز همیشه در شرایط بحرانی حضور بیشتری در صحنه خواهند داشت و به این نتیجه میرسیم اگر مردم نسبت به سرنوشت خود احساس خطر کنند حتما بسیاری از معادلاتی که جناح افراطی برای خود چیده به هم خواهد خورد و جشن پیروزی که آن ها به پیشوازش رفتند وضع دیگری خواهد یافت. با این که اگر انتخابات رقابتی باشد حضور مردم هم بیشتر میشود باید به این نکته توجه داشت که با مسائل اقتصادی و معیشتی بد باید ذهنیت مردم را نسبت به مسائل کشور روشن کرد، شور بختانه جریان رقیب در مورد عملکرد دولت سواستفاده ی سیاسی میکند، در صورتی که اگر سهم دولت و جناح رقیب را در این اتفاقات ارزیابی کنیم سهم دولت به اندازه ی یکصدم جریان رقیب هم نیست ، همه میدانند که در دوره ای که طیف افراطی دولت را در دست داشت زمینه ی این تحریم ها اغاز شد ، اقای روحانی مدتی ان را متوقف کرد ولی کار شکنی های ترامپ و همسویی ی برخی متغیر های داخلی و جریان دلواپس ، تحریم ها بازگشت، حال اگر دولت نسبت به مشکلات اطلاع رسانی دقیقی داشته باشد یعنی با مردم حرف بزند و جناح حامی دولت هم افکار عمومی را قانع کند قطعا خوابی که تند رو ها برای مجلس یازدهم دیده اند تعبیر نخواهد شد.
داریوش قنبری در رابطه با انتقاداتی که به هیات های اجرایی برای رد صلاحیت اصلاح طلبان گفت: این هیات ها عملکرد یکسانی ندارند زیرا در برخی از موارد از جمله تهران به وظایف قانونی خود عمل نکردند ان چه در تهران شاهدیم این است که هیات های اجرایی در این دور فقط به نظارت استصوابی اکتفا کردنند و هیچ سند مدرک و دلیلی ارائه ندادند ظاهرا اتفاقاتی افتاده که بوی مسائل سیاسی و جناحی میدهد و اینکه یک جریان سیاسی با توجه به سلایق سیاسی رد صلاحیت شود توقع داریم تا مسولان اجرایی پاسخگو باشند. پس خود دولت باید توضیح دهد چرا که بخش زیادی از رد صلاحیت شدگان از همفکران و حامیان دولتند با توجه به موضع گیری اقای روحانی در ارتباط با موضوع بررسی صلاحیت های انتخابات مجلس دهم در سال۹۴ توقع داریم که درباره ی عملکرد هیات های اجرایی در خصوص موضوع رد صلاحیت ها قطعا به مردم گزارش موجهی ارائه شود.
قنبری در ارتباط با چگونگی تهیه ی لیست اصلاح طلبان و سر لیست های انان در تهران گفت: در مورد سر لیستی تهران صحبت از اقایان انصاری و مطهری و خانم مولاوردی است. معتقدم اصلاح طلبان در حوزه هایی که کاندیدا داشته باشد لیست ارائه خواهند داد شاید اصلاح طلبان نتوانند صد در صد را بدست اورند ولی ۶۰ یا ۷۰ درصد نیز منطقی است مهم ترین نکته ،اين است كه توجه اصلاح طلبان به افرادی باید باشد که در لیست ها قرار میگیرند و اینکه یک اصلاح طلب واقعی باشند تا اگر موفق شدند در مسیر اصلاح طلبی گام بردارند
بنظر نمی رسد با توجه به قصد حاکمییت در داشتن مجلسی یکدست چندان امیدی به فضای گرم انتخاباتی وجود داشته باشد