سخنگوی دولت و سفر هیات ایرانی به نیویورک

حسن روحانی رئیس جمهور ایران و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در حالی برای شرکت در هفتاد و چهارمین اجلاس سازمان ملل به نیویورک سفر کردند که ویزای آنها تا آخرین لحظات صادر نشده بود و محمدجواد ظریف پس از دریافت ویزا و سفر به نیویورک اظهار داشت در نامه پیوست به پاسپورت او قید شده بود که وی از شرایط لازم برای سفر به ایالات متحده برخوردار نیست.
در همین حال علاوه بر محدودیت‌هایی که در صدور ویزا وجود داشته و دولت امریکا به افراد محدودی ویزا داده و برخی از هیات همراه رئیس جمهور نتوانستند ویزای ورود به ایالات متحده را دریافت کنند، کاخ سفید برای تردد هیات ایرانی محدودیت‌هایی نیز ایجاد کرده است. علاوه بر این، معاونین دفتر رئیس جمهور و نهاد ریاست جمهوری نیز ویزا دریافت نکرده‌اند. کاخ سفید همچنین از صدور ویزا برای تیم رسانه‌ای رئیس جمهور خودداری کرده است
علی ربیعی مشاور رسانه‌ای رئیس جمهور در این خصوص با بیان این موضوع که امریکا، سازمان ملل را به گروگان گرفته است، رفتار امریکا در ایجاد مشکل برای سفر رئيس جمهور و هیت همراه را غیرمتعارف و بر خلاف هنجارهای بین‌المللی دانست و اظهار داشت با وجود این اقدامات، سفر رئيس جمهور منافع سیاسی، اقتصادی و بین المللی را برای کشور به ارمغان خواهد آورد.ربیعی همچنین خاطرنشان کرد که رئیس جمهور از این سفر برای نشان دادن این موضوع که تحریم‌های امریکا ایران را محصور نکرده استفاده خواهد کرد.
ربیعی با اشاره به اینکه دولت امریکا با محدودکردن ویزا مانع از حضور رسانه‌ها در این کشور شده است، اظهار داشت جمهوری اسلامی همواره از رسانه‌هایی که بخواهند برای تهیه گزارش به ایران بیایند با روی باز استقبال می‌کند. محدود بودن زمان ویزای رئیس جمهور و نیز محدودیت صدور ویزا برای هیات همراه رئیس جمهور، که با هدف محدودکردن تعامل رئیس جمهور با سران دیگر کشورها صورت پذیرفته، علاوه بر آنکه موجب فشرده شدن برنامه رئیس جمهور شده، موجب شده است تا رئیس جمهور ایران مجبور شود بدون تشریفات رسمی در نیویورک حضور پیدا کند که ممکن است وجهه سیاسی و بین‌المللی جمهوری اسلامی را ضعیف نشان دهد و حضور رئیس جمهور در نیویورک از اقتدار دیپلماتیک که رئیس جمهور خواهان آن است برخوردار نباشد.
در همین حال، علی ربیعی سخنگوی ریاست جمهوری و همچنین مشاور رسانه‌ای رئیس جمهور که به نظر می‌‌رسد جزو تیم رسانه‌ای رئیس جمهور است که ویزای سفر به نیویورک برای او صادر نشده، گفته است حسن روحانی در انجام این سفر تردید داشته است و فقط برای رساندن پیام ایران و نیز احقاق حقوق ملت ایران این سفر را انجام داده است. هر چند عدم صدور ویزا برای تیم های تشریفاتی رییس جمهور چندان تاثیری بر کار آنها نخوهد داشت