انتقاد از رییس قوه قضاییه سابق در مورد مخزن اسرار نظام

مصطفی هاشمی طبا در انتقاد از اظهارات املی لاریجانی که در واکنش به اظهارات تند محمد یزدی علیه وی، گفته بود سینه‌ی او مخزن اسرار است اظهار داشت اینکه ایشان گفته است سینه‌ی وی صندوقچه اسرار است به این معنی است که او می‌داند چه کسانی دزدی و سوءاستفاده کرده‌اند، اما آنها را مورد تعقیب قضایی قرار نداده است. وی اظهار داشت قوه قضائیه نباید صندوقچه اسرار باشد، بلکه باید به گزارش‌ها رسیدگی کند.هاشمی طبا همچنین گفته است این وظیفه قوه قضائیه است که وقتی اتهاماتی علیه افراد اعلام می‌شود و درباره فساد واختلاس افراد گزارش‌هایی منتشر می‌شود، اعلام کند این فرد سالم است یا نه.
وی افزود در جمهوری اسلامی افراد با هاله‌ای از فساد زندگی می‌کنند و این وظیفه قوه قضائیه است که این هاله را پاک کند یا به تخلفات فرد رسیدگی کند. هاشمی طبا با تاکید بر اینکه شایعه‌ها و ترور شخصیت‌ها باید از بین برود، اظهار داشت باید به همه عادلانه رسیدگی شود و اگر اغماضی در کار است، از بین برود. وی با ابراز امیدواری از اینکه ابراهیم رئیسی بتواند صندوقچه‌های اسرار را باز کند و به مشکلات قضایی و تخلفات رسیدگی کند، گفت اغماض و صندوقچه‌ی اسرار درست‌کردن باعث فساد روزافزون می‌شود. وی همچنین با قدردانی از ابراهیم رئیسی که مسیر مبارزه با فساد را در پیش گرفته، تاکید کرد باید مشخص شود افراد چه کرده‌اند و مجازات شوند یا برائت‌شان اعلام شود.
برخی معتقدند آیت‌الله خامنه‌ای با کنارگذاشتن املی لاریجانی بیشتر در‌صدد بود تا او را به عنوان چهره‌ای ناتوان از مقابله با فساد نشان دهد و با حذف او از عرصه سیاسی کشور، پایان حیات سیاسی او را رقم بزند، نه اینکه برای مقابله با فساد فردی قدرتمندتر را روی کار بیاورد.
تحلیل‌گران تاکید می‌کنند اگر خامنه‌ای مایل بود که لاریجانی به عنوان چهره‌ای مصمم برای مقابله با فساد معرفی شود، ماموریت رئیسی را به عهده‌ی لاریجانی قرار می‌‌داد، ، نه اینکه با حذف او در فضای عمومی، سیاسی و رسانه‌ای این تصور را ایجاد کند که علت شکست مقابله با فساد،‌ شخص آملی لاریجانی بود، ‌نه ساختار جمهوری اسلامی.
خامنه‌ای با حذف لاریجانی از مسئولیت مقابله با فساد و معرفی رئیسی به جای او، لاریجانی را به به عنوان چهره‌ای نمایاند که نه تنها توان مقابله با فساد را ندارد، بلکه با چشم‌پوشی از فساد و مدارا با مفسدان، فضا را برای گسترش فساد در جامعه فراهم کرده است و این ابراهیم رئيسی است که به عنوان قهرمان ملی مقابله با فساد می‌توان روی او حساب کرد.
گرچه برخی ناظران اعتقاد دارند که مقابله با فساد توسط رئیسی نیز بیشتر اقدامی برای تسویه حساب سیاسی است تا مقابله واقعی با فساد.
برخی گمان می‌کنند هدف رهبری از نشان دادن چهره‌ای مثبت از ابراهیم رئیسی، آماده‌سازی فضا برای جانشینی ابراهیم رئيسی است، اما برخی از تحلیل‌گران با رد این احتمال، تلاش‌های رهبر ایران را بیشتر معطوف به جبهه‌بندی سیاسی برای پس از خروج وی از صحنه می‌دانند تا اقدام مستقیم او برای آماده کردن فضا برای جانشینی فردی مانند رئيسی.