خامنه‌ای: “می‌خواستند کار نظام را تمام کنند”؛ ضربه‌ای بزرگتر هم می‌توان به آمریکا و دیگران زد

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه ۲۵ تیر با حضور در میان جمعی از مقام‌های قوه قضاییه، درباره جنگ ۱۲ روزه با اسرائيل سخن گفت و بار دیگر مدعی پیروزی در این جنگ شد.

علی خامنه‌ای، در نخستین سخنرانی خود پس از جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، خواستار حفظ “وحدت عظیم ملی” شد. او همچنین گفت که در جریان این جنگ می‌خواستند «با تحریک مردم و به خیابان کشیدن آنها، کار نظام را تمام کنند».

خامنه‌ای در این سخنرانی که در دیدار با رئیس و مسئولان عالی قوه قضائیه و رؤسای دادگستری‌های سراسر ایران انجام گرفت، مدعی شد که «خدا مردم را به پشتیبانی از دولت و نظام وارد میدان کرد و مردم نیز برخلاف تصور دشمن به حمایت و پشتیبانی جانی و مالی از نظام برخاستند.»

رهبر جمهوری اسلامی که در طول جنگ ۱۲ روزه در مخفی‌گاه بود و تنها به ارسال پیام ضبط‌ شده ویدیویی بسنده کرده بود، در این نخستین سخنرانی خود مدعی شد که در جریان جنگ “وحدت عظیم ملی” شکل گرفته و این وحدت در راستای “پشتیبانی از دولت و نظام” بوده است.

علی خامنه‌ای همچنین با مقایسه جمهوری اسلامی و دوران پهلوی گفت که «ایران از آن دوران، به جایی رسیده است که نه تنها از آمریکا نمی‌ترسد بلکه آن را می‌ترساند.» خامنه‌ای “این روحیه و اراده ملی” را همان چیزی دانست که به گفته او، ایران را «به آرزوهای بزرگ خود می‌رساند.»

رسانه‌های حکومتی و مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی، از جمله رهبر آن علی خامنه‌ای، پس از آغاز جنگ میان ایران و اسرائیل، به شکل محسوس و کم‌سابقه‌ای به ادبیات ملی‌گرایانه روی آوردند و خود خامنه‌ای در پیام ویدیویی‌اش بارها از عباراتی چون “ملت ایران” و “فرهنگ و تمدن ایران” استفاده کرد.

خامنه‌ای زمانی هم که پس از هفته‌ها غیبت، در مراسمی به مناسبت ماه محرم در “حسینیه بیت رهبری” ظاهر شد، از محمود کریمی، مداح حکومتی، خواست تا ترانه میهنی “ای ایران” را برایش بخواند.

رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان امروزش، با اشاره به اینکه «هم دوستان و هم دشمنان بدانند ملت ایران در هیچ میدانی به صورت طرف ضعیف حاضر نخواهد شد»، گفت که جمهوری اسلامی “از همه ابزارهای لازم همچون منطق و نیروی نظامی” برخوردار است، «بنابراین چه در میدان دیپلماسی و چه در میدان نظامی، هر گاه وارد شویم به توفیق الهی با دست پُر وارد خواهیم شد.»

خامنه‌ای بار دیگر اسرائیل را “سرطان” و آمریکا را “جنایتکار” خواند و گفت، با وجود این: «ما به استقبال و پیشواز جنگ نرفتیم اگرچه هر گاه دشمن حمله کرد پاسخ ما کوبنده و محکم بود.»

او با اشاره به همراهی آمریکا با اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه، مدعی شد که اگر اسرائیل «قادر به دفاع از خود بود، اینگونه به آمریکا متوسل نمی‌شد اما فهمید که از عهده جمهوری اسلامی برنمی‌آید.»

خامنه‌ای در حالی از “خم شدن و به زمین چسبیدن” اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه سخن گفته که حتی برخی تحلیلگران حکومتی نیز ضعف و غافلگیر شدن جمهوری اسلامی در برابر حملات اسرائیل را مورد انتقاد قرار داده‌اند.

اسرائیل در نخستین ساعات بامداد ۲۳ خرداد ده‌ها فرمانده سپاه پاسداران و دانشمند هسته‌ای را هدف قرار داد و برای ۱۲ روز، ضمن کنترل کامل آسمان ایران، به تأسیسات هسته‌ای و برخی مواضع دیگر در خاک ایران حمله کرد. جمهوری اسلامی این حملات را با پرتاب موشک‌های بالستیک و پهپاد به خاک اسرائیل پاسخ داد.

علی خامنه‌ای همچنین حمله جمهوری اسلامی به پایگاه هوایی العدید را “ضربه‌ای بسیار حساس” خواند که به گفته او: «هر گاه سانسورهای خبری برطرف شود مشخص خواهد شد که ایران چه ضربه بزرگی وارد کرده است.» او در عین حال افزود: «البته ضربه‌ای از این بزرگ‌تر هم می‌توان به آمریکا و دیگران وارد کرد.»

این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، پس از حمله به این پایگاه آمریکایی در قطر، از جمهوری اسلامی به خاطر اطلاع‌رسانی پیشاپیش به واشنگتن، تشکر کرد.

همچنین، دوم تیر، نیویورک تایمز به نقل از سه مقام ایرانی گزارش داد که جمهوری اسلامی پیش از انجام حملات به پایگاه‌های آمریکا در قطر، این حملات را با مقامات قطری هماهنگ کرده بود تا تلفات به حداقل برسد.

رهبر جمهوری اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: «محاسبه و نقشه متجاوزان این بود که با حمله به برخی شخصیت‌ها و مراکز حساس ایران، نظام ضعیف خواهد شد و آنگاه با به میدان آوردن هسته‌های خفته مزدوران خود از منافق و سلطنت‌طلب تا اراذل و اوباش، می‌توانند با تحریک مردم و به خیابان کشیدن آنها، کار نظام را تمام کنند.»

او هم‌زمان مدعی شد که «مردم نیز برخلاف تصور دشمن به حمایت و پشتیبانی جانی و مالی از نظام برخاستند.» خامنه‌ای هم‌زمان از «همگان اعم از روزنامه‌نگار، قاضی، مسئول دولتی، روحانی و امام‌جمعه» خواست تا «به صیانت و حفاظت از اتحاد ملی» بپردازند.

از ابتدای جنگ ۱۲ روزه، دستگاه‌های رسمی و غیر رسمی تبلیغاتی جمهوری‌اسلامی در داخل و خارج از کشور، با استفاده از نمادهای ملی‌گرایانه، بر خلاف تمام عمر جمهوری‌اسلامی، تلاش کردند رویارویی جمهوری‌اسلامی و اسرائیل را با روایتی ملی‌گرایانه، رویارویی «ایران و اسرائیل» توصیف کنند.

اگرچه عمده اهداف اسرائیل در ایران، شامل انبارهای موشکی، مراکز سرکوب، ساختمان اداری زندان اوین و فرماندهان نظامی و گردانندگان برنامه هسته‌ای، همگی مراکز مورد استفاده جمهوری‌اسلامی و چهره‌های موثر، برای حمله به اسرائیل و سرکوب معترضان داخلی بوده است؛ معترضانی که از سال ۱۳۸۸، با شعار «نه غزه، نه لبنان/جانم فدای ایران» اعتراض خود را به سیاست‌های امت‌گرایانه و پرورش نیروهای نیابتی موسوم به «محور مقاومت» ابراز کرده بودند.

علی خامنه‌ای در عین حال خواستار “مبارزه با فساد” در درون و بیرون از قوه قضائیه شد و افزود: «مبارزه با فساد باعث ایجاد امید و اعتماد در مردم می‌شود.»

این در حالی است که یکی از حاضران در محل سخنرانی خامنه‌ا‌ی، کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران، بود که به دلیل پرونده واگذاری مشکوک یک باغ چهار هزار و ۲۰۰ متری در شمال تهران، مدت‌هاست در معرض انتقاد افکار عمومی قرار دارد و فرزند و عروسش نیز به اتهام “فساد مالی” در بازداشت به سر می‌برند.

خامنه‌ای همچنین با اشاره به جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل از قوه قضائیه خواست تا «جنایات اخیر را از طریق دادگاه‌های بین‌المللی و داخلی به صورت جدی، با دقت و هوشیاری کامل و ملاحظه همه جوانب پیگیری کند.»

رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنانش خواستار “استمرار فعالیت دستگاه‌های مسئول نظامی و دیپلماسی” شد و هم‌زمان تاکید کرد: «البته به جهت‌گیری‌ها باید توجه کنند چرا که بخصوص در عرصه دیپلماسی، جهت‌گیری بسیار مهم است و باید با مراقبت و دقت، کار شود.»

سخنان خامنه‌ای درباره “استمرار فعالیت دستگاه‌های مسئول نظامی و دیپلماسی” یک روز پس از تهدید فرانسه به فعال کردن مکانیسم ماشه علیه جمهوری اسلامی بیان می‌شود. ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، اعلام کرد، در صورتی که تا پایان ماه اوت پیشرفت ملموسی در دستیابی به توافق هسته‌ای حاصل نشود، فرانسه، بریتانیا و آلمان مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال خواهند کرد.

مذاکرات تهران و واشنگتن دو روز پیش از آغاز ششمین دور آن، با حمله اسرائیل به اهدافی در خاک ایران نیمه‌تمام ماند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، پس از اعلام آتش‌بس میان ایران و اسرائیل در روز دوم تیر و اجرایی شدن آن در سوم تیرماه، از تمایل تهران برای بازگشت به میز مذاکره خبر داد؛ موضوعی که تاکنون به وقوع نپیوسته است.

در مقابل، وزیر خارجه جمهوری اسلامی اخیرا گفته بود که پیام‌های متعددی از طرف مقابل برای بازگشت به میز مذاکره رسیده است: «اما ایران باید متقاعد شود که آن رفتار تکرار نخواهد شد و اگر از مسیر دیپلماسی نتیجه‌ای حاصل نشد، مجدداً به گزینه نظامی روی نخواهند آورد.»

عباس عراقچی تصریح کرده بود که طرف مقابل اطمینان‌هایی داده که تهران در حال بررسی آن است. او تاکید کرده بود که در صورت حصول اطمینان «از گفت‌و‌گو گریزی نداریم.» این در حالی است که ترامپ گفته است برای مذاکره با ایران عجله‌ای ندارد.

خواست آمریکا توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم در ایران است، در حالی جمهوری اسلامی تاکنون غنی‌سازی را “خط قرمز” خود عنوان کرده است.