گروگان گرفتن خدمه کشتی باری غرق‌شده توسط حوثی‌ها

در پی حمله حوثی‌های یمن به یک کشتی باری در دریای سرخ، چهار نفر جان باختند و شماری از خدمه نیز گروگان گرفته شدند.
این دومین بار در روزهای اخیر بود که حمله حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی به یک کشتی در آب‌های منطقه، به غرق شدن آن انجامد.

سی‌ان‌ان پنج‌شنبه ۱۹ تیر نوشت کشتی باری «اِتِرنیتی سی» ۲۵ خدمه داشت که از این تعداد، چهار نفر کشته شدند و شش تن پس از ۲۴ ساعت سرگردانی در آب‌های منطقه نجات یافتند اما از سرنوشت ۱۵ خدمه دیگر هنوز اطلاعی در دست نیست.

حوثی‌ها مسئولیت حمله به این کشتی را بر عهده گرفتند و خبر دادند شماری از کارکنان کشتی را در اختیار خود دارند.

تلاش‌ها برای نجات اِتِرنیتی سی بی‌نتیجه ماند و این کشتی در نهایت صبح چهارشنبه ۱۸ تیر در دریای سرخ غرق شد.

این گروه نیابتی جمهوری اسلامی که بارها کوشیده‌ است خاک اسرائیل را نیز هدف قرار دهد، پنج‌شنبه اعلام کردند به فرودگاه بن‌گوریون اسرائیل حمله کرده است.

ارتش اسرائیل هم اعلام کرد که یک موشک شلیک‌شده از یمن را رهگیری کرده است. این حمله تنها چند روز پس از آن صورت می‌گیرد که جنگنده‌های اسرائیلی زیرساخت‌های شبه‌نظامیان حوثی در یمن را هدف حمله قرار دادند.
در بیانیه‌ای که سخنگوی ارتش اسرائیل پنج‌شنبه ۱۹ تیر در «ایکس» منتشر کرد، آمده است: «نیروی هوایی اندکی پیش موشکی را که از یمن شلیک شده بود رهگیری کرد. این موشک باعث فعال‌شدن آژیرهای هشدار در برخی مناطق شد.»
خبرگزاری ‌«العربیه» نیز گزارش داد که پس از شناسایی این موشک، آژیرهای هشدار در مرکز اسرائیل به صدا درآمدند.
شبه‌نظامیان حوثی طی هفته جاری مسئولیت حمله علیه دو کشتی تجاری در نزدیکی سواحل یمن را بر عهده گرفته‌اند.

نمایندگی آمریکا در امور یمن حوثی‌ها را به ربودن شماری از خدمه نجات‌یافته کشتی اِتِرنیتی سی متهم کرد و خواستار آزادی فوری، ایمن و بدون قید و شرط آن‌ها شد.

در سوی مقابل، سخنگوی حوثی‌ها این اتهام را رد کرد و گفت نیروهای این گروه «برای نجات تعدادی از خدمه کشتی، ارائه مراقبت‌های پزشکی و انتقال آن‌ها به مکانی امن» وارد عمل شدند.

در همین حال، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، دوروتی شی، در نشست شورای امنیت با اشاره به حملات اخیر شورشیان حوثی یمن در دریای سرخ، خواستار «هوشیاری مستمر» این شورا شد.

او گفت: «حملات اخیر حوثی‌ها در دریای سرخ ضرورت هوشیاری مستمر این شورا را نشان می‌دهد.»

دوروتی شی از اعضای شورا خواست به ادامه فعالیت «گروه کارشناسان یمن» کمک کنند؛ نهادی که به گفته او نقش مهمی در ارائه اطلاعات درباره نقض تحریم تسلیحاتی مصوب قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت دارد.

به گفته این مقام آمریکایی، «متأسفانه یکی از اعضای شورا همچنان مانع انتصاب کارشناس امور تسلیحاتی به این گروه می‌شود» و ایالات متحده خواستار انتصاب فوری این کارشناس است.

نماینده آمریکا هشدار داد که این کارشکنی‌ها موجب جسارت بیشتر جمهوری اسلامی ایران در نقض تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد شده است.

او گفت جمهوری اسلامی ایران با حمایت از حوثی‌ها، به آن‌ها امکان می‌دهد به اسرائیل حمله کنند، شرکای آمریکا در خلیج فارس را تهدید و باج‌خواهی کنند و نقشی در شبکه‌های تروریستی جمهوری اسلامی ایران در سراسر خاورمیانه داشته باشند.

دوروتی شی در پایان تأکید کرد که شورای امنیت نباید نقض قطعنامه‌هایش از سوی جمهوری اسلامی ایران را تحمل کند.