جمهوری اسلامی از جدیدترین موشک ساخته شده وزات دفاع این کشور به نام «قاسم بصیر» با برد «۱۲۰۰ کیلومتر» که گفته شده نسخهای ارتقا یافته از موشکهای «بالستیک شهید حاج قاسم» است، رونمایی کرد.
خبرگزاری تسنیم، رسانه وابسته به سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در گزارشی خبر داد که «این موشک با تغییراتی که در طراحی سرجنگی آن صورت گرفته قادر به اجرای مانور و عبور از سامانههای دفاعی ضد موشکی است.
همچنین بنا به این گزارش، «موشک قاسم با سامانه هدایت تصویر ساز حرارتی مجهز شده است تا با دقت بیشتری به هدف اصابت کند و در مقابل جنگ الکترونیک مقاوم باشد.»
عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع جمهوری اسلامی روز یکشنبه چهارم مه در مراسم رونمایی از موشک «بالستیک سوخت جامد قاسم بصیر» گفت که این موشک در بحث هدایت و مانور «برای عبور از لایههای پدافندی ارتقا یافته و با مقاومت در برابر جنگ الکترونیک از سامانههای پدافند ضد بالستیک از جمله تاد و پاتریوت عبور میکند.»
رسانههای ایران در گزارشهایی اعلام کردند که آزمایش نهایی این موشک ۲۸ فروردین انجام شده است.
نصیرزاده گفت: «این موشک هدف خاص تعیین شده را در بین اهداف متعدد پیدا میکند و بدون انحراف حتی یک متر و بدون اتکا به سامانه ناوبری جیپیاس هدف را مورد اصابت قرار میدهد.»
او همچنین گفت: «در این تست، اخلال الکترونیکی بسیار شدیدی بر علیه این موشک انجام شد و تاثیری نداشت.»
وزیر دفاع جمهوری اسلامی همچنین گفت که «اگر جنگی به ایران تحمیل شود» تهران «سلاحهایی را که تاکنون از آنها استفاده نشده است» مورد استفاده قرار خواهد داد.
او در بخش دیگری از سخنان خود گفت که ایران «هیچگونه خصومتی» با کشورهای همسایه خود ندارد اما پایگاههای آمریکا اهداف ایران هستند. او گفت اگر جنگی از طرف آمریکا یا اسرائیل باشد، «ایران منافع، پایگاهها و نیروهای آنها را در هرکجا باشد و در هر زمانی که لازم بداند مورد حمله قرار خواهد داد.»
رونمایی از موشک «قاسم بصیر»زمانی انجام شده است که اسرائیل در واکنش به حمله موشکی حوثیها به این کشور، ایران را تهدید کرد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل با بیان اینکه «آنها (حوثیها) با دستورات و حمایت حامی خود (جمهوری اسلامی) عمل کردند» گفت: «آنچه لازم است را انجام خواهیم داد تا به ایران یک هشدار شایستهای بدهیم تا دریابد که ما نمیتوانیم چنین چیزی را تحمل کنیم.»
در همین حال و در خبری دیگر، کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، برای نخستین بار از زمان انتخابش به این سمت، با عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، گفتوگو کرد.
در این تماس، کالاس بر لزوم کاهش تنشهای منطقهای و پیشبرد دیپلماسی در موضوع هستهای تاکید کرد و از ایران خواست حمایت خود از روسیه در جنگ اوکراین را متوقف کند.
کالاس همچنین نگرانیهای اتحادیه اروپا را درباره وضعیت حقوق بشر در ایران و سرنوشت شهروندان اروپایی زندانی در ایران مطرح کرده است.
این نخستین ارتباط رسمی میان مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده جمهوری اسلامی در سطوح بالا به شمار میرود و در شرایطی انجام شده که مذاکرات هستهای در فضای پیچیدهای میان ایران، اروپا و آمریکا قرار دارد.