وزیر دفاع آمریکا که به پاناما سفر کرده است، روز چهارشنبه ۲۰ فروردین در پاسخ به پرسش خبرنگاران که آیا اعزام این بمبافکنها قرار است پیامی به ایران بفرستد، گفت: «این به آنها بستگی دارد که تصمیم بگیرند».
او افزود: «این یک سرمایه بزرگ است… پیامی را برای همه ارسال میکند».
همزمان با بالاگرفتن تنشها میان واشنگتن و تهران و همچنین ادامه حملات آمریکا علیه مواضع حوثیها در یمن، بنابر اعلام مقامات آمریکایی، ایالات متحده در اواخر ماه مارس شش فروند بمبافکن رادارگریز بی-۲ را در پایگاه «دیهگو گارسیا» در اقیانوس هند مستقر کرد. تنها بیست فروند بمبافکن بی-۲ در اختیار ارتش ایالات متحده است و به همین خاطر به ندرت از آنها استفاده میشود.
اگرچه این بمبافکنها اخیرا برای حمله به اهداف حوثیها در یمن استفاده شدند، اما کارشناسان معتقدند که حضور چنین بمبافکنهایی برای حمله به حوثیها بیش از حد است و ایالات متحده قصد دیگری از استقرار آنها در خاورمیانه دارد.
کارشناسان میگویند بی-۲ها که دارای فناوری رادارگریز بوده و قادر به حمل سنگینترین بمبها و سلاحهای هستهای ایالات متحده هستند، برای عملیات در خاورمیانه ایدهآل به شمار میروند.
وزیر دفاع آمریکا افزود: «دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا صراحتا اعلام کرده است که جمهوری اسلامی نباید به سلاح هستهای دست یابد. رئيسجمهوری بر دستیابی به این هدف از راه مسالمتآمیز متمرکز است و ما به شدت امیدواریم که این نتیجه حاصل شود.»
هواپیماهای بی-۲ قادر به حملهای بمبهای سنگرشکن هستند که برای نابودی اهدافی در اعماق زمین طراحی شدهاند و این همان سلاحی است که به گفته کارشناسان میتواند برای ضربه زدن به برنامه هستهای ایران مورد استفاده قرار گیرد.
قدرتهای غربی جمهوری اسلامی را متهم میکنند که غنیسازی اورانیوم را به اندازهای افزایش داده است که برای یک برنامه غیرنظامی انرژی اتمی قابل توجیه نیست.
تهران می گوید که برنامه هستهایش کاملاً «ماهیت صلحآمیز» دارد.