سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ایران در صورت رد مذاکره، با گزینه‌های بسیار بدی مواجه می‌شود

تمی بروس، سخنگوی وزات خارجه ایالات متحده، در کنفرانس خبری دوشنبه‌شب خواسته‌های آمریکا را برای هر گونه توافق با جمهوری اسلامی اعلام کرد.

او ضمن تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی نباید به یک کشور هسته‌ای تبدیل شود، افزود: «جمهوری اسلامی باید از تشدید برنامه هسته‌ای، توسعه برنامه موشکی، حمایت از شبکه‌ها و نیروهای نیابتی با فعالیت‌های تهاجمی منطقه‌ای، سرکوب آزادی‌های مردم ایران و فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده سپاه پاسداران دست بردارد.»

بروس با اشاره به کارزار حداکثری دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی گفت: «همان‌طور که رئیس‌جمهوری آمریکا گفته، جمهوری اسلامی هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد. او به‌صراحت اعلام کرده است که ایالات متحده نمی‌تواند اجازه دهد چنین چیزی اتفاق بیفتد.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به سخنان شامگاه یکشنبه ترامپ مبنی بر اینکه اگر جمهوری اسلامی توافق نکند، بمباران خواهد شد، گفت: «همان‌طور که می‌دانیم، رئیس‌جمهوری آمریکا برای مذاکره درباره توافق با جمهوری اسلامی اعلام آمادگی کرده است اما اگر رژیم ایران خواهان توافق نباشد، رئیس‌جمهوری به‌روشنی گفت که گزینه‌های دیگری را دنبال خواهد کرد که برای جمهوری اسلامی بسیار بد خواهد بود.»

تمی بروس شامگاه یکشنبه چهارم فروردین هم در گفتگویی تلویزیونی با شبکه فاکس‌نیوز تاکید کرد که دولت ترامپ پیام روشنی به تهران فرستاده است: «یا پای میز مذاکره بیایید، یا با گزینه نظامی روبرو شوید.»
بروس در آن زمان با اشاره به تحریم شرکت‌های چینی به‌ دلیل خرید نفت ایران گفت که آمریکا به‌ دنبال تغییر توان فروش نفت جمهوری اسلامی در سطح جهانی است و این بار اجرای تحریم‌ها را جدی‌تر از گذشته پیگیر می‌شود.

او که در نشست‌های خبری پیشین وزارت خارجه آمریکا جمهوری اسلامی را به دلیل حمایت از گروه‌های تروریستی، به تهدید صلح و امنیت بین‌المللی متهم کرده بود، با اشاره به سیاست مماشات دولت بایدن گفت که حکومت ایران باید بداند دنیایی که می‌شناخت، به پایان رسیده است.

در روزهای گذشته، جدال‌ کلامی مقام‌های جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا شدت گرفته است. ساعاتی پس از آنکه علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در سخنرانی عید فطر گفت که فکر نمی‌کند حمله‌ای در کار باشد، دونالد ترامپ تاکید کرد که اقدام‌ها علیه جمهوری اسلامی و حوثی‌ها تازه شروع شده و «درد واقعی در راه است».

رهبر جمهوری اسلامی پیش‌تر با تکرار مواضعش علیه مذاکره مستقیم با دولت ترامپ با قاطعیت می‌گفت که «جنگ نخواهد شد، مذاکره هم نمی‌کنیم» اما اکنون به‌ نظر می‌‌رسد او اطمینان ندارد که حمله‌ای اتفاق نخواهد افتاد.

دولت ترامپ در هفته‌های اخیر حضور نظامی آمریکا را در منطقه گسترش داد و بمب‌افکن‌های بی‌ــ۲ را که به دلیل قابلیت رادارگریزی به «روح» مشهورند، به اقیانوس هند و حدود چهار هزار کیلومتری ایران منتقل کرده است.

رئیس‌جمهوری آمریکا روز یکشنبه در صریح‌ترین هشدار به جمهوری اسلامی گفت که «اگر توافق نشود، بمبارانتان می‌کنیم». کاخ سفید نیز در واکنش به تهدید تهران مبنی بر حمله به پایگاه دیه‌گو گارسیا، محل استقرار این بمب‌افکن‌ها، تاکید کرد که «ترامپ تهدید‌های نظامی جمهوری اسلامی را تحمل نخواهد کرد».

به گفته کارشناسان غربی، مذاکرات غیرمستقیم میان آمریکا و حکومتی که دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان آن را بزرگ‌ترین حامی تروریسم دولتی جهان می‌دانند، جمهوری اسلامی را از تلاش برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای منصرف نکرد و لازم است دولت ترامپ در این زمینه اقدام‌های جدی‌تری از جمله فشار حداکثری انجام دهد.