رسانه آمریکایی: بایدن گزینه‌های حمله به مراکز هسته‌ای جمهوری اسلامی را بررسی کرد

رسانه آمریکایی آکسیوس گزارش داد که جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا اخیرا گزینه‌های احتمالی حمله به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی را بررسی کرده است.
بنا به همین گزارش این گزینه‌ها از سوی جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده به جو بایدن ارائه شده بود تا در صورت حرکت ایران به سمت تولید سلاح هسته‌ای پیش از آغاز به کار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا از آنها استفاده شود.
آکسیوس در گزارش خود به نقل از منابع آگاه نوشته جیک سالیوان بر این باور است که تضعیف متحدان جمهوری اسلامی در منطقه همراه با پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران به آمریکا دلیلی قانع‌کننده می‌دهد تا مراکز هسته‌ای ایران را مورد هدف قرار دهد.

جمهوری اسلامی طی ماه‌های اخیر با تضعیف حزب‌الله لبنان، کشته شدن حسن نصرالله، رهبر این گروه و رهبران حماس و سقوط بشار اسد در سوریه شاهد تضعیف «محور مقاومت» مورد نظر خود در خاورمیانه بوده است.

اکسیوس می‌نویسد که اقدام نظامی در بازه زمانی که بایدن به اصطلاح به «اردک لنگان» تبدیل شده است، می‌تواند قمار بزرگی برای او باشد و بحران جدیدی را برای جانشین‌اش به ارث بگذارد. البته بایدن نیز در این نشست به طرح حمله چراغ سبز نداده است.
اکسیوس می‌گوید این نشست حدود یک ماه پیش برگزار شد و در آن گزینه‌های مختلف مطرح شد اما بایدن درباره آن تصمیم‌گیری نکرد.

مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری ترامپ ۲۰ ژانویه برگزار می‌شود و این نگرانی وجود دارد که تهران از این بازه زمانی برای تشدید فعالیت‌های هسته‌ای خود استفاده کنند.

برنامه‌های هسته‌ای ایران در دولت بایدن با سرعت گسترش یافت و جمهوری اسلامی سطح غنی‌سازی اورانیوم را به ۶۰ درصد رساند و ذخایر اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا را افزایش داد. به نحوی که اکنون آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید این ذخایر در صورت غنی‌سازی ۹۰ درصدی برای ساخت چهار بمب کافی‌اند. سالیوان می‌گوید بایدن تیم دونالد ترامپ را در جریان اطلاعات مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ایران قرار داده است.

اکسیوس در عین حال گفته است که در حال حاضر مذاکره فعالی در زمینه گزینه‌های نظامی علیه ایران در کاخ سفید جریان ندارد.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که کمتر از سه هفته به پایان دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن باقی مانده است. دونالد ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ سیاست «فشار حداکثری» را علیه جمهوری اسلامی اعمال کرده بود.
گمانه‌زنی‌های بسیاری در مورد احتمال انتخاب گزینه تولید سلاح هسته‌ای از سوی جمهوری اسلامی پس از تغییر معادلات در خاورمیانه صورت گرفته است.