نشست شورای امنیت سازمان ملل شامگاه دوشنبه ۱۰ دی درباره «تهدیدها علیه صلح و ثبات امنیت بینالمللی» از جمله تهدیدهای حوثیها، به درخواست وزیر امور خارجه اسرائیل از آمریکا به عنوان رئیس دورهای شورای امنیت برگزار شد.
معاون نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۱۰ دی حملات حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی به اسرائیل را محکوم کرد و خواستار توقف این حملات شد.
دوروتی شی، در نشست شورای امنیت با موضوع «تهدیدات علیه صلح و امنیت بینالمللی» ضمن انتقاد از حملات «بیدلیل» حوثیها به خاک اسرائیل و تهدید جان غیرنظامیان در این حملات، از شورای امنیت خواست برای پاسخ به تهدیدهای فزاینده حوثیها و همچنین پاسخگو کردن حکومت جمهوری اسلامی در برابر رفتارهای این گروه از نیابتیهایش، اقدامات بیشتر و مؤثرتری را انجام دهد.
او در این جلسه خطاب به اعضای شورای امنیت تاکید کرد: «همه ما به وضوح میببینیم حوثیها بهطور کامل توسط حکومت ایران حمایت و تجهیز شدهاند تا امروز قادر باشند حملات دوربرد و مرگباری را علیه زیرساختهای غیرنظامی اسرائیل انجام دهند. ارائه سلاحهایی مانند موشک مافوق صوت و سایر سلاحهای کشنده توسط حکومت ایران به حوثیها، ناقض تحریم تسلیحاتی است که این شورا بر این گروه تحمیل کرده است.»
معاون نماینده ایالات متحده در سازمان ملل با بیان این که شورای امنیت مسئول پاسخگویی به نقض آشکار قطعنامههای سازمان ملل و تسلیح گروههای تروریستی توسط جمهوری اسلامی است افزود: «همه اعضای این شورا، بهویژه آنهایی که بهطور مستقیم با جمهوری اسلامی ایران ارتباط دارند، باید رهبران جمهوری اسلامی را تحت فشار قرار دهند تا حوثیها را از انجام حملاتی که غیرنظامیان را در معرض آسیب قرار میدهد، منصرف کنند.»
سفیر اسرائیل در این جلسه خطاب به حوثیها گفت: «ظاهرا متوجه نشدهاید که در یک سال گذشته در خاورمیانه چه گذشت.»
دنی دانون هشدار داد که با تداوم حملات حوثیها به سمت کشورش آنها با همان سرنوشتی روبهرو خواهند شد که «بر سر حماس، حزبالله، اسد و همه کسانی که میخواستند ما را نابود کنند آمد».
او با تاکید بر این که اگر حوثیها حمله به اسرائیل را متوقف نکنند با «سرنوشت سیاه» حماس، حزبالله، و حکومت بشار اسد مواجه خواهند شد، تصریح کرد که اظهاراتش «یک تهدید نیست» بلکه «یک وعده» است.
حوثیهای مورد حمایت ایران در هفتههای اخیر پرتاب موشک، راکت و پهپاد به سوی اسرائیل را افزایش دادهاند و اسرائیل طی دو هفته اخیر دو بار حملات سنگینی علیه زیرساختهای حوثیها در یمن انجام داد.
پس از دومین حمله که پنجشنبه گذشته انجام شد نخست وزیر اسرائیل به حوثیها هشدار داد که این «شروع کار است».
سفیر اسرائیل در سازمان ملل با بیان اینکه کشورش حملات گروههای نیابتی جمهوری اسلامی را تحمل نخواهد کرد، تأکید کرد که اسرائیل توانایی حمله به هر نقطهای در خاورمیانه، از جمله ایران، را دارد.
او پیش از این نشست نیز به خبرنگاران گفته بود اگر «تروریستها» از فاصله دو هزار کیلومتری اسرائیل را تهدید میکنند، این فاصله مانع از قوه قهریه کشورش علیه آنها نخواهد بود.
شبکه العربیه روز دوشنبه ۱۰ دی گزارش داد که سه بندر عمدهٔ یمن که در قلمروی حکومت شورشیهای حوثی هستند، به دنبال آخرین حمله هوایی اسرائیل در روز ششم دی از کار افتاده و «فلج شدهاند».
بر اساس این گزارش، کشتیهای لنگرانداخته در بنادر حدیده، رأس عیسی و صلیف قادر به بارگیری نیستند. برخی از این بنادر دارای تأسیسات نفتی هستند که برای اقتصاد حوثیها حیاتی است.
با این حال امیرسعید ایروانی، نماینده جمهوری اسلامی، در واکنش به اظهارات نمایندگان آمریکا و بریتانیا در سازمان ملل، در نامهای خطاب به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد و لیندا توماس گرینفیلد رئیس دوره ای شورای امنیت، با رد نقش داشتن جمهوری اسلامی در حملات حوثیهای به اسرائیل و کشتیها در دریای سرخ و خلیج عدن گفت:«اتهامات دخالت تهران در دریای سرخ، ادعاهای بیاساسی هستند که برای تشدید تنشها و ایجاد بهانهای برای بیثباتی بیشتر منطقه توسط ایالات متحده و متحدان آن طراحی شدهاند.»
جمهوری اسلامی طی سالهای گذشته از شبهنظامیان حوثی در یمن حمایت سیاسی و اقتصادی کرده و نیروهای بینالمللی در آبهای منطقه بارها کشتیهای حامل سلاح جمهوری اسلامی به سمت یمن را توقیف کردهاند.
در نشست شامگاه دوشنبه شورای امنیت خالد خیاری، دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور خاورمیانه، با ابراز نگرانی شدید از گسترش درگیریها در خاورمیانه خواستار توقف حملات حوثیها به اسرائیل شد.
واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل، نیز ضمن محکوم کردن حملات موشکی حوثیها به اسرائیل، از حملات اسرائیل و همچنین ایالات متحده و بریتانیا به یمن انتقاد کرد.
تنها ساعاتی پس از نشست شورای امنیت سازمان ملل، آژیر خطر در مناطق مرکزی اسرائیل به صدا در آمد و پس از آن ارتش این کشور از رهگیری موشکی که از یمن شلیک شده بود خبر داد.
به نوشته رسانههای اسرائیلی، این موشک بالستیک را حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی به سمت اسرائیل شلیک کرده بودند و سقوط بقایای آن و پدافند هوایی در استان اورشلیم خسارتی در بر نداشت.
در همین حال محمد علی الحوثی، از رهبران حوثیها، شامگاه دوشنبه تهدید کرد که حملات این گروه به اسرائیل متوقف نخواهد شد.
به دنبال حمله تروریستی ٧ اکتبر ۲۰۲۳ حماس به اسرائیل، حوثیها همگام با حزبالله و دیگر نیابتیهای جمهوری اسلامی حملات مستقیم خود را به اسرائیل آغاز کردند و بر حملات خود علیه کشتیها در دریای سرخ افزودند.
در مقابل، اسرائیل نیز طی چند نوبت مواضع نظامی این گروه را در صنعا و سواحل غربی یمن هدف حملات سنگین قرار داد و وعده داد که آنها را به سرنوشت دیگر نیابتیهای حکومت ایران دچار کند.