خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه ۱۲ مهر در گزارشی به نقل از «دو منبع»، از بیطرفی کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در مناقشه میان جمهوری اسلامی و اسرائیل خبر داد.
خبرگزاری رویترز نوشت: این کشورها در نشستهای روزهای اخیر در دوحه، پایتخت قطر، تصمیم گرفتند در مناقشه میان جمهوری اسلامی و اسرائیل بیطرف بمانند و دلیل آن نیز «جلوگیری از گسترش تنش در منطقه و نگرانی از پیامدهای آن بر تأسیسات نفتی» بوده است.
یکی از منابع به رویترز گفت: «کاهش فوری تنش» در راس دستور کار تمامی گفتگوهای دوحه بوده است.
بر اساس این گزارش، طی ماه های گذشته و همزمان با شعله ور شدن آتش تنش در منطقه، شورای همکاری خلیج فارس متشکل از امارات، بحرین، عربستان سعودی، عمان، قطر و کویت، خواهان «کاهش تنش» از سوی جمهوری اسلامی شدند.
جمهوری اسلامی روز سه شنبه دهم مهر بزرگترین حمله خود را به اسرائیل با پرتاب حدود ۱۸۰ موشک انجام داد و دلیل آن را گرفتن انتقام ترور اسماعیل هنیه و حسن نصرالله، رهبران ارشد حماس و حزب الله توسط اسرائیل و عملیات آن در غزه و لبنان خواند.
وبسایت آمریکایی «آکسیوس» روز چهارشنبه ۱۱ مهر به نقل از مقامات اسرائیلی گزارش داد که اسرائیل میتواند تأسیسات تولید نفت در داخل ایران را به عنوان تلافی مورد هدف قرار دهد.
جمهوری اسلامی تهدیدی به حمله به تاسیسات نفتی خلیج فارس نکرده، اما هشدار داده است که اگر به توصیف این حکومت، «حامیان اسرائیل» به طور مستقیم مداخله کنند، منافع آنها در منطقه مورد هدف قرار خواهد گرفت.
به نوشته رویترز، اگر چه عربستان سعودی، صادرکننده بزرگ نفت در منطقه در سال های اخیر تلاش کرده است ارتباطات سیاسی نزدیکی با جمهوری اسلامی داشته باشد اما روابط میان این دو کشور همچنان با موانعی همراه است.