انتقاد مولوی عبدالحمید از لیست وزرای پزشکیان

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل‌سنت زاهدان با انتشار پیامی در اکس از عدم حضور اقلیت‌ها در فهرست وزرای پیشنهادی مسعود پزشکیان انتقاد کرد و نوشت لیست وزرا “رأی‌دهندگان و خیرخواهان را مأیوس کرد.”
مولوی عبدالحمید همچنین عدم استفاده از “شایستگان اقوام و مذاهب در مدیریت کلان کشور را مایه دلسردی و مانع وفاق ملی” خواند.
در ادامه این پیام آمده است: «افراد شایسته اقوام ایرانی در سایر کشورها مورد استقبال قرار می‌گیرند و از آنها در مناصب عالی استفاده می‌شود، اما در جمهوری اسلامی جایگاهی ندارند و از حقوق سیاسی خویش محرومند.»

مسعود پزشکیان در کارزار انتخاباتی خود بارها وعده‌ داده بود که در کابینه دولت نخبگان اقوام و اقلیت‌های مذهبی را به‌کار خواهد گرفت.

از زمان تأسیس جمهوری اسلامی، اقلیت‌های قومی و مذهبی در ایران با فشارهای سیاسی متعددی مواجه بوده‌اند؛ این فشارها استفاده از اقلیت‌ها در کابینه‌های دولتی را به نوعی تابو برای مسئولان و آرزو برای ایرانیان دگراندیش تبدیل کرده است.
مسلمانان سنی مذهب دهه‌ها است که از سرکوب سیستماتیک و نداشتن مساجدی برای انجام مناسک مذهبی در تهران گله‌مندند.
آمار رسمی از شمار باورمندان اهل‌سنت در ایران وجود ندارد؛ پیش‌از این مولوی عبدالحمید گفته بود شهروندان اهل سنت ایران ۲۰ درصد کل جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، که جمعیتی بین ۱۳ تا ۲۰ میلیون نفر تخمین‌ زده می‌شود.

بعد از معرفی وزرای پیشنهادی از سوی پزشکیان موج انتقادها از این لیست چه از سوی طرفداران پزشکیان و چه مخالفان او به سمتش روانه شده و در پی انتقادات گسترده به وزرای پیشنهادی مسعود پزشکیان، حساب او در شبکه ایکس نوشت: «مردم عزیز، انتقادات شما به کابینه یعنی ما یک گام به جلو رفته‌ایم. در مرحله انتخاب و بررسی کابینه از صاحب‌نظران متعددی مشورت گرفتیم، صبر کنید کابینه کار کند و آن‌را از روی عملکردش نقد کنید.»